A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Έπιασε από νωρίς δουλειά η Βουλή – Στις Επιτροπές το Μνημόνιο 3 - LIVE

Δυο μέρες πριν το Δεκαπενταύγουστο, άνοιξε και πάλι η Βουλή για να συζητήσει το σχέδιο νόμου με το κείμενο της συμφωνίας στην όποια κατέληξε η ελληνική κυβέρνηση με τους εταίρους της χώρας μετά από απόφαση της Διάσκεψης των προέδρων του Σώματος  η οποία συνεδρίασε χθες το βράδυ, για πρώτη φορά δημόσια.

Δεκτό κατά πλειοψηφία από τις επιτροπές της Βουλής το κείμενο της συμφωνίας. Θα ακολουθήσει η συνεδρίαση της Ολομέλειας και η ψηφοφορία που αναμένεται να ολοκληρωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής. 

Δεκτή κατά πλειοψηφία στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής  έγινε η διαδικασία του κατεπείγοντος η συζήτηση του νομοσχεδίου με το κείμενο της συμφωνίας κυβέρνησης και θεσμών.

Σπ. Λυκούδης, Ποτάμι
 
«Το δύσκολο, δυσβάσταχτο, επαχθές τρίτο μνημόνιο, που έφερε μία παταγωδώς αποτυχημένη περίοδος διαπραγμάτευσης, αποτελεί την τελευταία ευκαιρία της χώρας για να μην χάσει την επαφή της με την Ευρώπη. Δυστυχώς όμως αυτό δεν το αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», εκτίμησε ο εισηγητής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης εκτιμώντας ότι «εθνικολαϊκιστικός λαϊκισμός κατείχε και δυστυχώς κατέχει τον πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και αντιδυτικισμός». «Το τρίτο μνημόνιο δεν ήταν ούτε μοιραίο, ούτε αναπόφευκτο, ούτε αναγκαίο», επεσήμανε.
 
Νίκος Καραθανασόπουλος, ΚΚΕ
 
«Η αριστερή αντιπολίτευση εντός του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ανάχωμα και από άλλη κατεύθυνση συμπλέει με τις επιδιώξεις του Σόιμπλε», εκτίμησε ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος θεωρώντας ότι πρόκειται για μία «αντιλαϊκή συμφωνία που πρέπει χωρίς δεύτερη κουβέντα να την αντιπαλέψει ο λαός μέσα από την κλιμάκωση των οργανωμένων αγώνων του. «Δρα συμπληρωματικά με τα μνημόνια που ψήφισαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και διατηρεί άθικτο τον πυρήνα τους. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξαπάτησε τον λαό, καλλιέργησε φρούδες ελπίδες και εγκλώβισε την ριζοσπαστικοποίηση του λαού», υπογράμμισε.
 
Γιάννης Κουτσούκος, ΠΑΣΟΚ
 
«Η κυβέρνηση μας ζητά την ψήφο για το τρίτο, το επαχθέστερο των μνημονίων. Είναι αναγκαίο αλλά ήταν και αναπόφευκτο; Προφανώς η σύμβαση είναι αναγκαία μετά από όσα έκανε η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου», είπε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος εκτιμώντας ότι «χάσαμε χρόνο και όταν φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού ο Τσίπρας ανέκρουσε πρύμνα». «Πρέπει να ζητήσει συγγνώμη όχι από εμάς, αλλά από τον ελληνικό λαό», είπε.
 
«Εδώ μέσα υπάρχουν μόνο δύο κόμματα. Από τη μία εκείνα του μνημονίου και από την άλλη η Χρυσή Αυγή που είναι το μόνο κόμμα σταθερά εναντίον του μνημονίου», είπε ο εισηγητής της Χ.Α. Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ισχυριζόμενος ότι «η Χρυσή Αυγή είναι η μοναδική γνήσια αντιπολιτευτική δύναμη».
 
Δ. Καμμένος, ΑΝΕΛ
 
«Παραλάβαμε από την κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χρηματοδοτικό κενό 13 δισ. και έτοιμα μέτρα 11 δισ, τα οποία εμείς τα κόβουμε κατά το ¼», αντέτεινε ο εισηγητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος. Σημείωσε ακόμη ότι «αυτή η δανειακή σύμβαση δεν δεσμεύει τον δανειστή. Δεσμεύει τον δανειζόμενο και σωστά, ενώ ακόμη δεν ξέρουμε ποιος θα μας δανείσει, πότε, ποια θα είναι τα επιτόκια και το κόστος του δανεισμού. Αυτά εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα τα ελέγξουμε». Αναφερόμενος στη συμφωνία είπε ότι «πρέπει να ψηφίσουμε γιατί έχουμε ένα ομόλογο να πληρώσουμε και, ακόμη και αν θελήσουμε να πληρώσουμε σε δραχμές, όπως επιθυμούν κάποιοι συνάδελφοι, δεν έχουμε το χρόνο να τυπώσουμε χρήμα».

Ευκλείδης Τσακαλώτος:

Την ανάγκη άμεσης ψήφισης του νομοσχεδίου με το κείμενο της συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά την έναρξη της συνεδρίασης των Επιτροπών της Βουλής.

Ο κ. Τσακαλώτος προειδοποίησε ότι αν αύριο Παρασκευή, που συνεδριάζει το Eurogroup για την Ελλάδα, δεν υπάρχει συμφωνία, θα πάμε σε δάνειο-γέφυρα.

Όπως εξήγησε, αμέσως μετά θα πρέπει να αρχίσει η διαδικασία της έγκρισης της συμφωνίας από άλλα εθνικά κοινοβούλια.

Δημήτρης Στρατούλης:

Το μνημόνιο αυτό δεν επρεπε να έρθει, η κυβέρνηση δεν έπρεπε να φέρει μνημόνιο, αντίθετα έπρεπε να καταργήσει και τα δύο προηγούμενα.


 
Η Διάσκεψη των προέδρων αποφάσισε κατά πλειοψηφία το άνοιγμα της Βουλής, ενώ καταψήφισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, σημειώνοντας ότι «ψηφίζω κατά προκειμένου να μη συζητηθεί το τρίτο μνημόνιο».
 
Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου διευκρίνισε ότι «η θετική ψήφος μου (σ.σ. για το άνοιγμα της Βουλής) δεν είναι για συζητηθεί στο άψε-σβήσε το νομοσχέδιο και να ψηφιστεί με διαδικασίες fast-track».
 
Η συζήτηση για το νομοσχέδιο ορίστηκε για τις 09:30 στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, και στη συνέχεια - και αφού συνεδριάσει η Διάσκεψη των προέδρων και υπάρξει η σχετική ημερήσια διάταξη - θα συνεχιστεί η διαδικασία της συζήτησης στην Ολομέλεια. 
 
Η Διάσκεψη των προέδρων αποφάσισε ομόφωνα - μετά από εισήγηση της προέδρου της Βουλής - οι συνεδριάσεις της Διάσκεψης να γίνονται από εδώ και στο εξής δημόσια (εκτός αυτών των συνεδριάσεων που βάσει του νόμου θα πρέπει να είναι «κλειστές»).


 
Η χθεσινή Διάσκεψη των προέδρων χαρακτηρίστηκε από την έντονη αντιπαράθεση της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη με αφορμή αποστροφή της ομιλίας της κυρίας Κωνσταντοπούλου όπου έθετε θέμα εμπιστοσύνης μεταξύ της ιδίας και του Προέδρου της κυβέρνησης.
 
Το σχέδιο νόμου με τον τίτλο «Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης» περιλαμβάνει δέσμη μέτρων, η ψήφιση των οποίων αποτελεί προϋπόθεση για την επικύρωση της συμφωνίας και την εκταμίευση της πρώτης προβλεπόμενης δόσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.
 


 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, γνωρίζοντας το επερχόμενο πρόβλημα με τις ανεδαφικές διεκδικήσεις της ιεραρχίας της εκκλησίας ερευνά και μελετά τα τελευταία επτά χρόνια δεδομένα και στοιχεία
ΕΛΛΑΔΑ
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.432, εκ των οποίων το 55% αφορά άνδρες
ΕΛΛΑΔΑ
Tο «πρωτοσέλιδο» των 850 πρώην εργαζομένων της «Ελευθεροτυπίας», που διεκδικούν δεδουλευμένα και αποζημιώσεις εννέα χρόνια μετά το κλείσιμο της εφημερίδας
ΕΛΛΑΔΑ
Ιδανικά συμπληρώνονται οι δράσεις της HR Community στον χώρο του τουρισμού με άλλη μία διαδικτυακή ημερίδα, η οποία εντάσσεται στη δέσμη πρωτοβουλιών του skywalker.gr «Βγαίνουμε μπροστά», με τίτλο «Tourism reality: Από τη θεωρία στην πράξη».
ΕΛΛΑΔΑ
Ακουγόταν πολύ καλό για να είναι… ελληνικό, αλλά ήταν τόσο αληθινό που έλαβε διαστάσεις εμβληματικού παραδείγματος προόδου και προκοπής σε παγκόσμιο επίπεδο.
ΕΛΛΑΔΑ
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.409, εκ των οποίων το 54,9% είναι άνδρες.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x