A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Οι άνεργοι και άποροι ανασφάλιστοι ζητάνε την υπογραφή και την αλληλεγγύη σας


ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΡΟΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΖΗΤΑΝΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΑΣ!  ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ! 


Ζητάμε όσοι είναι κάτοχοι βιβλιαρίων Πρόνοιας, είτε είναι σε ισχύ ή έχει υποβληθεί αίτηση ανανέωσης του ή έγινε αίτηση για έκδοση βιβλιαρίου για πρώτη φορά, να υπογράψετε αυτή την διαμαρτυρία - καταγγελία. Η κατάσταση έχει καταστεί ανυπόφορη.


Το έγγραφο θα απευθυνθεί στα αρμόδια υπουργεία.


Αν δεν ενωθεί η φωνή όλων όσων έχουν δικαιώματα στην Πρόνοια και αν δεν υπάρξει αγώνας ενωμένος  ΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΩΤΗΡΑ! H κατάσταση  θα χειροτερεύει. Πάρτε τα δικαιώματά σας στα χέρια σας!


Ζητάμε την αλληλεγγύη όλων. Θα θέλαμε να υπογράψουν την Διαμαρτυρία- Καταγγελία και όσοι πολίτες στέκονται αλληλέγγυοι,  δίπλα στον αγώνα των άνεργων και άπορων ανασφάλιστων, οι οποίοι διεκδικούν τα στοιχειώδη δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα τους στο τομέα της Πρόνοιας. «Ένας για όλους και όλοι για έναν»


Καλούμε όλα τα ΚΙΦ να δώσουν το παρόν στην μάχη αυτή. Να καταγγείλουν την πολιτική στον τομέα της Πρόνοιας και τους δημάρχους Αθήνας και Καλλιθέας, ως όργανα των αντιλαϊκών πολιτικών και των μνημονίων.


Τις υπογραφές μπορείτε να τις βάζετε ιδιοχείρως ερχόμενοι οι ίδιοι στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ.

Ελλησπόντου 21, ΤΚ 162 32  ΒΥΡΩΝΑΣ


Μπορείτε επίσης να τις στέλνετε στα e-mail [email protected] + [email protected] καθώς και με γραπτό μήνυμα στο τηλ. 6977-747431 = ΠΡΟΝΟΙΑ ΝΑΙ. Υπάρχει επίσης και σελίδα του ΚΙΦΒ στο FB.


Παρακαλούμε να αναρτήσετε και να αναμεταδώσετε αυτό το μήνυμα και το αίτημα της υπογραφής . Η καταδίκη αυτής της πολιτικής πρέπει να είναι αποφασιστική και μαζική.


Οι υπογραφές παρακαλούμε να συνοδεύονται με τηλέφωνα και διεύθυνση κατοικίας, διαφορετικά δεν θα γίνονται δεκτές.


Δ. Σουλιώτης

Υπεύθυνος Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Βύρωνα, 11.8.15


ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Εμείς που υπογράφουμε αυτή την διαμαρτυρία, καταγγέλλουμε το απαράδεκτο καθεστώς, που επικρατεί, πολλά χρόνια τώρα, για την έκδοση και ανανέωση των βιβλιαρίων Πρόνοιας και αφορά τόσο στις παροχές στο τομέα της υγείας χιλιάδων ανασφάλιστων άνεργων και άπορων της Πρόνοιας όσο και στα επιδόματα αναπηρίας, που παρέχονται από αυτήν. 


Στην πρόσφατη περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από την Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ, η καθυστέρηση για την έκδοση ή την ανανέωση των βιβλιαρίων ΠΡΟΝΟΙΑΣ έφθανε τους 3 ή 4 έως και 6 μήνες! Με την σημερινή κυβέρνηση διαρκεί από 8 έως 10 μήνες και πάνω! Οι καθυστερήσεις αυτές συνοδεύονται, τις πιο πολλές φορές, από απερίγραπτες και εξευτελιστικές συμπεριφορές της δημοτικής γραφειοκρατίας, συστηματική κοροϊδία και μερικές φορές σκαιή και εξευτελιστική συμπεριφορά, σε όσους τυχόν αντιστέκονται και διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Όλο αυτό το διάστημα μέχρι να εκδοθεί ή να ανανεωθεί το βιβλιάριο, οι δικαιούχοι της Πρόνοιας μένουν χωρίς φάρμακα, χωρίς γιατρούς, χωρίς εξετάσεις, χωρίς νοσοκομείο! Έχουμε ένα είδος «Άουσβιτς» το οποίο μερικοί το ονομάζουνε Δημοκρατία!


Η πολιτική αυτή είναι προσχεδιασμένη και έχει σαν αποτέλεσμα, τελικά, την κατάργηση στην πράξη βασικών και νόμιμων  δικαιωμάτων των άπορων της Πρόνοιας. Καταγγέλλουμε ότι αυτός ήταν άλλωστε και είναι και σήμερα ο κεντρικός στόχος αυτής της απάνθρωπης πολιτικής. Σύμφωνα με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο όποιος ΕΧΕΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙ, έστω και αν αυτό είναι καλυβάκι, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ , διότι αν και άπορος, αφού δεν πληρώνει ενοίκιο, είναι προνομιούχος!.... Επίσης, όποιος είναι ΑΣΤΕΓΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ, διότι… στερείται διεύθυνσης επικοινωνίας!... Χτυπήματα στα δικαιώματά τους έχουν δεχθεί και οι νέοι του ΟΚΑΝΑ, που δίνουν την μάχη της επανένταξης.


Ταυτόχρονα πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα στα κρατικά νοσοκομεία, τα οποία αρνούνται συστηματικά να δώσουν φάρμακα είτε μέρος από αυτά είτε όλα στους ασθενείς της Πρόνοιας, προφασιζόμενα ότι «το νοσοκομείο στερείται», ενώ σύμφωνα με οργισμένες καταγγελίες των ίδιων των ασθενών, έχουμε συχνά κρούσματα, από τμήματα της ακούνητης και σάπιας γραφειοκρατίας του δικομματισμού, ότι τους διώχνει με σκαιή και περιφρονητική συμπεριφορά! Η στάση αυτή είναι διατεταγμένη από τις κυβερνήσεις και εκτελεστικά όργανα τις διοικήσεις των νοσοκομείων. 

 

Αγαπητοί μας συμπολίτες/σες.

Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής, μας στερούν ολοκληρωτικά και για πολλούς μήνες τα φάρμακα και κάθε άλλη μορφή υγειονομικής φροντίδας για την προστασίας της υγείας  και της ζωής μας, γιατί ενώ τα βιβλιάρια έχουν ισχύ μόνο για 12 μήνες, ή ίδια η ισχύς τους αρχίζει όχι από την ημέρα που μας δίνει η υπηρεσία στα χέρια μας τα βιβλιάρια, αλλά από την ημερομηνία που πρωτοκολλήσαμε την αίτηση!...Στην ουσία δηλαδή η προστασία της Πρόνοιας είναι μια κοροϊδία που διαρκεί (σήμερα) αντί για δώδεκα, μόνο 2-3 μήνες! Έτσι εξοικονομούνται δαπάνες εκατομμυρίων στον τομέα των νοσοκομείων και διαμορφώνονται οι όροι των περίφημων δημοσιονομικών πλεονασμάτων, που επιβάλλουν οι αντιλαϊκές πολιτικές της  Ε.Ε και οι άλλοι ξένοι δυνάστες.


Η άθλια και απάνθρωπη αυτή πολιτική είναι συνειδητή! Βαρύνει πρώτα από όλα όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις καθώς και τις δημοτικές αρχές Αθηνών και Καλλιθέας, οι οποίες υπηρετώντας συνειδητά τους αντιλαϊκούς στόχους των κυβερνήσεων των μνημονίων έχουν αναλάβει – παρά την αντίθετη επιταγή του νόμου - να εκδίδουν τα βιβλιάρια όχι μόνο για τους δικούς τους δημότες αλλά συνολικά για 14 περίπου ακόμα Δήμους της Αττικής, υπηρετώντας ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό τις κυβερνητικές επιδιώξεις!....


Σύμφωνα με τον νόμο τα βιβλιάρια της Πρόνοιας έπρεπε να εκδίδονται αποκλειστικά από κάθε Δήμο, αποκλειστικά για τους δημότες τους. Θύματα αυτής της απάνθρωπης πολιτικής είναι: άνεργοι άποροι, άστεγοι, βαριά άρρωστοι και γέροντες, γενικά άτομα που βρίσκονται σε απελπιστική οικονομική και κοινωνική κατάσταση και απόγνωση. 


Ζητάμε:

Με απόφαση των αρμόδιων υπουργείων να παραταθεί ΑΜΕΣΑ η ισχύς όλων των βιβλιαρίων της Πρόνοιας για την Υγεία για ένα τουλάχιστον έτος, μέχρις ότου γίνει η ανάθεση της διαχείρισης στους ΟΤΑ. Αυτό θα μας δώσει την δυνατότητα να ικανοποιήσουμε άμεσα μερικές από τις επείγουσες ανάγκες για την προστασία της υγείας και της ζωής μας.


Να σταματήσει το καθεστώς της εξαπάτησης και της κοροϊδίας, η παράνομη άρνηση των κρατικών νοσοκομείων να παρέχουν τα φάρμακα που μας έχουν εγκριθεί στα βιβλιάρια Πρόνοιας.


Να ελεγχθούν και να απομακρυνθούν οι διοικήσεις των κρατικών νοσοκομείων, που έγιναν υπηρέτες των αντιλαϊκών πολιτικών στο τομέα της νοσοκομειακής περίθαλψης, τυφλά όργανα και εκφραστές των μνημονίων, παραβιάζοντας το χρέος τους απέναντι στο Σύνταγμα και στα δικαιώματα των πολιτών.


Να υλοποιηθεί ο ισχύον νόμος και να αναλάβουν όλοι οι Δήμοι την έκδοση των βιβλιαρίων Πρόνοιας για τους δημότες τους, η κατάθεση των δικαιολογητικών να γίνεται στα ΚΕΠ,  η έκδοση των βιβλιαρίων να γίνεται ηλεκτρονικά και σε κάθε περίπτωση να εκδίδεται/ανανεώνεται μέσα το πολύ σε 15 ημέρες.


Να σταματήσει η ετήσια υποχρέωση ανανέωση του βιβλιαρίου για όσους είναι πάνω από 67 χρονών, γενικά για τους υπερήλικες   τους βαριά ασθενείς και όσους έχουν ανίατες αναπηρίες. Για τις κατηγορίες αυτές η έκδοση να είναι μία και οριστική!


Να έχουν δικαίωμα απόκτησης βιβλιαρίου Πρόνοιας και όσοι έχουν ιδιόκτητη κατοικία καθώς και οι άστεγοι. Να οριστικοποιηθούν όλες οι διαδικασίες για την ηλεκτρονική έκδοση των συνταγών των βιβλιαρίων Πρόνοιας χωρίς καθυστερήσεις, να αποκατασταθούν όλα τα δικαιώματα των μελών του ΟΚΑΝΑ, που βρίσκονται σε διαδικασία επανένταξης ή χρειάζονται ψυχοφάρμακα.


Οι υπογράφοντες
Επικοινωνία και υπογραφές: Δ. Σουλιώτης Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα, Ελλησπόντου 21, Βύρωνας 6977.747431 + 6948- 174.441 (και 210-7628.209 αλλά μόνο απόγευμα μετά τις 6 μμ)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Η συγκεκριμένη δομή αποτελεί το πρώτο, ουσιαστικά, χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης, γεγονός που μας επιφορτίζει με ευθύνη, τόσο απέναντι στα παιδιά, όσο και απέναντι στην Κοινότητα της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης, αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία.
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Υπάρχει μια παρέα ανθρώπων, που πάει κόντρα στη γενικευμένη κατάθλιψη! Μια παρέα «τρελών Γαλατών», που αρνείται να παραδοθεί στη μιζέρια, τη μοιρολατρία και την αδράνεια!
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Συμμαχούμε για τα Κοινά,  χακάρουμε την πολιτική, παράγουμε χωρίς περιφράξεις. Με αυτό το μήνυμα, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, καλεί σε Συγκρότηση Συμμαχίας για τα Κοινά.
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Ένα νέο συνεργατικό εγχείρημα. Μετά από επίμονες προσπάθειες ο Κοινωνικός Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων είναι γεγονός και τώρα ολοκληρώνεται η διαδικασία των παραγγελιών για την 1η διανομή που θα πραγματοποιηθεί 15-18 Μαΐου.
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Την Κυριακή 14 Μαΐου , στο πάρκο της Καραολή & Δημητρίου απέναντι από το Δημαρχείο, θα διεξαχθεί η κοινωνική δράση “Χωριό Παραγωγών”, που διοργανώνεται από τον Δήμο Βύρωνα με ώρες λειτουργίας 08:00 – 15:00.

ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Ο Βαρδής Τσουρής ήταν μία σπάνια πάστα ανθρώπου. Μπορεί να ταυτίστηκε με τον αναρχικό χώρο, όμως ξεπέρασε τα όριά του. Έμεινε πιστός στις ιδέες του – για τις οποίες διώχθηκε και φυλακίστηκε όσο λίγοι στα Χανιά – όμως δεν περιχαρακωνόταν πίσω από αυτές.

ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x