A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

«Οξυγόνο η ελάφρυνση του Χρέους» δήλωσε προσερχόμενος στο Eurogroup o Μισέλ Σαπέν LIVE

Κατά την προσέλευσή του για το Eurogroup ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν δήλωσε πως «η Ελλάδα έκανε ό,τι ζήτησε η Ευρώπη. Βρισκόμαστε εδώ για να αποφασίσουμε έπειτα από το σημαντικό έργο που πραγματοποιήθηκε από τους Θεσμούς και την ελληνική κυβέρνηση». Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι αν είναι απαραίτητο να υπάρξουν διευκρινίσεις σε κάποιο μεμονωμένο θέμα τότε θα συζητηθούν, ωστόσο «μέλημά μας είναι, πρώτα και κύρια, να αποφασίσουμε». Αναφορικά με το ζήτημα του ελληνικού χρέους δήλωσε ότι πρέπει να επαναξιολογηθεί, αλλά αυτή η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο και όχι σήμερα. Πάντως, επισήμανε πως η ελάφρυνση του χρέους θα ήταν «οξυγόνο» για την Ελλάδα ώστε να ευνοηθεί η ανάπτυξη στη χώρα.

17:05  Φινλανδός ΥΠΟΙΚ: Έκπληξη αν δεν βρεθεί συμφωνία σήμερα


Ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών, Alexander Stubb, τόνισε ότι υπάρχουν κάποια ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν και να λυθούν σήμερα, ωστόσο προσθέτει ότι "θα αποτελούσε έκπληξη εάν δεν βρεθεί συμφωνία σήμερα για το ελληνικό πρόγραμμα".
 
Δήλωσε δε ότι το ΔΝΤ πρέπει να συμμετέχει στο πρόγραμμα "με τον έναν ή τον άλλο τρόπο", καθώς και ότι μεταξύ των βασικών ερωτημάτων είναι και το μέγεθος της πρώτης δόσης, και ο χρόνος της χρηματοδότησης.
 
Επίσης, σημείωσε ότι πιθανώς θα υπάρξει κάποια συζήτηση για κάποιου είδους δήλωση του ΔΝΤ σήμερα σε σχέση με το ζήτημα της ελάφρυνσης χρέους.
 
Ο Φινλανδός ΥΠΟΙΚ κάνει λόγο για τρία βήματα: συμφωνία για το πόσα θα εκταμιευθούν στην πρώτη δόση, η πρώτη αξιολόγηση πιθανώς θα έλθει τον Οκτώβριο, και να διασφαλιστεί η συμμετοχή του ΔΝΤ.


16:38  Ντε Γκίντος (Ισπανία): Υπάρχει η βάση για συμφωνία - Η αλληλεγγύη πάει πάντα χέρι με χέρι με τον σεβασμό των κανόνων
Αισιόδοξος ότι το σημερινό Eurogroup θα ανάψει το πράσινο φως στο τρίτο πρόγραμμα βοήθειας εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Λουίς Ντε Γκίντος, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Όπως ανέφερε ο κ. Ντε Γκίνος, υπάρχει η βάση για μια συμφωνία, ενώ πρόσθεσε ότι «το μνημόνιο καθιστά σαφές ότι έρχεται με αυστηρούς όρους».
Καταλήγοντας, σημείωσε ότι η αλληλεγγύη πάει πάντα χέρι με χέρι με τον σεβασμό των κανόνων.


16:36  Ντομπρόβσκις: Καλή βάση για πολιτική συμφωνία η τεχνική συμφωνία.


Σίγουρα υπάρχουν ακόμη ζητήματα που θα συζητηθούν, όμως η τεχνική συμφωνία είναι μια καλή βάση και για την πολιτική συμφωνία σήμερα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, προσερχόμενος στο Eurogroup, που συνεδριάζει για το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας.


16:32  ΥΠΟΙΚ Σλοβακίας: Σημαντική η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.


Είναι πολύ σημαντικό το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να συμμετέχει στο πρόγραμμα, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας, Πίτερ Καζίμιρ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.


16:19 Ο Β. Σόιμπλε, υπουργός οικονομικών της Γερμανίας,  δήλωσε αισιόδοξος, σημείωσε όμως τις επιφυλάξεις που υπάρχουν για επιμέρους σημεία, οι οποίες θα εξεταστούν. Τόνισε ωστόσο πως εάν δεν υπάρξει συμμετοχή του ΔΝΤ, «αναγκαστικά θα οδηγηθούμε σε δάνειο γέφυρα». Περισσότερα ΕΔΩ


15:50 Ο Μάριο Ντράγκι, διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εισήλθε χωρίς να προβεί σε δηλώσεις.

 

15:40 ΥΠΟΙΚ Μάλτας (Σικούλινα): «Όλοι πρέπει να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, και φυσικά το ΔΝΤ. Υπάρχουν δύο προσεγγίσεις όσον αφορά την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας. Αναδιάρθρωση και κούρεμα. Από πολιτικής άποψης, όλοι θεωρούμε ότι πρέπει να μιλάμε για αναδιάρθρωση».

 

15:35 ΥΠΟΙΚ Λουξεμβούργου (Γκραμένια): «Η Ελλάδα έκανε μεγαλύτερη πρόοδο τον τελευταίο μήνα από ό,τι τους 6 προηγούμενους όσον αφορά την υιοθέτηση μέτρων. Η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους θα πέσει στο τραπέζι αργότερα μέσα στη χρονιά».

 

15:25 «Το Eurogroup δεν θα είναι σύντομο» τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. «Θα υπάρξουν ερωτήσεις, κριτική, θέματα που πρέπει να επιλυθούν. Ολοι ελπίζουμε ότι στο τέλος της ημέρας θα έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Υπάρχουν κάποιες ανησυχίες για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Οσον αφορά το χρέος, θα συζητήσουμε για αναδιάρθρωσή του τον Οκτώβριο και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε εγγυήσεις ώστε το ΔΝΤ να συμμετάσχει στο πρόγραμμα. Είναι πολύ σημαντικό αυτό».

 

15:00 Ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος προσερχόμενος στη συνάντηση δεν έκανε κάποιο σχόλιο.

 

14:45 Κατά την προσέλευσή του για το Eurogroup ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν δήλωσε πως «η Ελλάδα έκανε ό,τι ζήτησε η Ευρώπη. Βρισκόμαστε εδώ για να αποφασίσουμε έπειτα από το σημαντικό έργο που πραγματοποιήθηκε από τους Θεσμούς και την ελληνική κυβέρνηση». Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι αν είναι απαραίτητο να υπάρξουν διευκρινίσεις σε κάποιο μεμονωμένο θέμα τότε θα συζητηθούν, ωστόσο «μέλημά μας είναι, πρώτα και κύρια, να αποφασίσουμε». Αναφορικά με το ζήτημα του ελληνικού χρέους δήλωσε ότι πρέπει να επαναξιολογηθεί, αλλά αυτή η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο και όχι σήμερα. Πάντως, επισήμανε πως η ελάφρυνση του χρέους θα ήταν «οξυγόνο» για την Ελλάδα ώστε να ευνοηθεί η ανάπτυξη στη χώρα.

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΝΕΑ
Ο επικεφαλής του πανίσχυρου αμερικανικού λόμπι που πυροβολεί ελέφαντα στην Μποτσουάνα. υπέρ της οπλοκατοχής NRA Γουέιν ΛαΠιερ προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις, μετά την προβολή
ΝΕΑ
Η χθεσινή μέρα έκλεισε στους 1.024.150 εμβολιασμούς, ενώ ο συνολικός αριθμός προγραμματισμένων ραντεβού είναι 1.450.00
ΝΕΑ
Υποχρεωτική η τηλε-εκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αναστέλλεται η λειτουργία παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής.
ΝΕΑ
Το απόγευμα της Τετάρτης, ο Πέτρος Φιλιππίδης, έντονα στρεσαρισμένος από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών κατέρρευσε λιπόθυμος μπροστά στα μάτια της συζύγου του.
ΝΕΑ
Λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.ά.) των κατοίκων
ΝΕΑ
Πώς θα εμβολιασθεί ο πληθυσμός στα 90 μεγάλα κατοικημένα νησιά;
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x