A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Λαγκάρντ: Απαραίτητη μια σημαντική ελάφρυνση του χρέους

«Μη βιώσιμο» χαρακτήρισε εκ νέου με δήλωσή της το ελληνικό χρέος η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, χαιρετίζοντας τη συμφωνία Ελλάδας – δανειστών για το νέο τριετές δάνειο.


«Οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας να αναλάβουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις στο πλαίσιο της πρώτης επιθεώρησης του προγράμματος του ΕΜΣ για μια σημαντική ελάφρυνση του χρέους, κατά πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που εξετάζονταν μέχρι τώρα» τόνισε χαρακτηριστικά η επικεφαλής του Ταμείου.
 
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Κριστίν Λαγκάρντ:
 
Το πακέτο των πολιτικών που καθορίστηκε στο Μνημόνιο Συνεννόησης που συμφωνήθηκε πρόσφατα μεταξύ των Ελληνικών Αρχών και των Ευρωπαϊκών θεσμών, με τη συμβολή του Ταμείου, είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα μπροστά. Όχι μόνο αντιστρέφει τις υπαναχωρήσεις πολιτικής που οδήγησαν το προηγούμενο πρόγραμμα εκτός τροχιάς, αλλά παράλληλα θέτει μακρόπνοες πολιτικές για την ανάκαμψη της δημοσιονομικής βιωσιμότητας, της σταθερότητας του χρηματοοικονομικού τομέα, καθώς και για την επιστροφή στη βιώσιμη ανάπτυξη.  Καλωσορίζω ιδιαίτερα τις προσπάθειες των Αρχών για να ξεπεραστεί η σοβαρή απώλεια εμπιστοσύνης των τελευταίων μηνών, μέσα από σημαντικές προκαταβολικές δράσεις. Οι περισσότερες από τις δράσεις αυτές έχουν καθοριστεί πλήρως στο Μνημόνιο, ενώ θα εφαρμοστούν σημαντικά μέτρα στους δημοσιονομικούς διαρθρωτικούς τομείς, μεταξύ άλλων, σαν προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της πρώτης δόσης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ).
 
Σε δύο τομείς, οι οποίοι είναι ζωτικής σημασίας για τη δυνατότητα της Ελλάδας να επιστρέψει σε βιώσιμη δημοσιονομική και αναπτυξιακή πορεία – τον καθορισμό των παραμετρικών δημοσιονομικών μέτρων που απομένουν, τα οποία περιλαμβάνουν κατ’ ελάχιστον ένα εκτεταμένο πακέτο μεταρρυθμίσεων στο συνταξιοδοτικό που απαιτούνται για τη στήριξη του στόχου, ο οποίος παραμένει ακόμη φιλόδοξος, για την επίτευξη μεσοπρόθεσμου πρωτογενούς πλεονάσματος, καθώς και πρόσθετα μέτρα για την αποφασιστική βελτίωση της εμπιστοσύνης στον τραπεζικό τομέα- η κυβέρνηση χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο για να αναπτύξει το πρόγραμμά της με μεγαλύτερη λεπτομέρεια. Αυτό είναι κατανοητό, και προς την κατεύθυνση αυτή, με ενθαρρύνει η δέσμευση της κυβέρνησης να εργαστεί μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους της και με το Ταμείο για την ολοκλήρωση αυτών των ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων στους επόμενους μήνες.  Με τον λεπτομερή καθορισμό αυτών των μεταρρυθμίσεων που εκκρεμούν, το Μνημόνιο που συμφωνήθηκε πρόσφατα θα απαιτήσει μια πολύ αποφασιστική και αξιόπιστη προσπάθεια εκ μέρους των Ελληνικών Αρχών για την αποκατάσταση μιας ισχυρής και βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης.
 
Όμως, συνεχίζω να έχω τη σταθερή πεποίθηση ότι το χρέος της Ελλάδας έχει καταστεί μη βιώσιμο και ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αποκαταστήσει τη βιωσιμότητα του χρέους μόνο μέσα από τις δικές τις δράσεις.  Έτσι λοιπόν, είναι εξίσου ζωτικής σημασίας για τη μεσοπρόθεσμη και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του χρέους, οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας να αναλάβουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις στο πλαίσιο της πρώτης επιθεώρησης του προγράμματος του ΕΜΣ για μια σημαντική ελάφρυνση του χρέους, κατά πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που εξετάζονταν μέχρι τώρα.
 
Εν κατακλείδι, πιστεύω ότι οι δράσεις που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν από τις Αρχές μέχρι το χρονικό σημείο της πρώτης επιθεώρησης, σε συνδυασμό με τις πολιτικές που καθορίζονται στο Μνημόνιο, όταν συμπληρωθούν με τις προαναφερόμενες δημοσιονομικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τις μεταρρυθμίσεις στον χρηματοοικονομικό τομέα, καθώς και με μια σημαντική ελάφρυνση του χρέους, θα δημιουργήσουν τη βάση για ένα αξιόπιστο και περιεκτικό πρόγραμμα για την αποκατάσταση της μεσοπρόθεσμης βιωσιμότητας. Προσβλέπουμε στη στενή συνεργασία με την Ελλάδα και με τους Ευρωπαίους εταίρους της στους επόμενους μήνες, ώστε να προκύψουν όλα τα στοιχεία που χρειάζομαι για να εισηγηθώ στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου την εξέταση περαιτέρω οικονομικής υποστήριξης προς την Ελλάδα.ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΝΕΑ
Καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου: Δεν έχουν μειωθεί σημαντικά οι θάνατοι στους 65-74. Γι' αυτό τους καλούμε να εμβολιαστούν.
ΝΕΑ
Ο επικεφαλής του πανίσχυρου αμερικανικού λόμπι που πυροβολεί ελέφαντα στην Μποτσουάνα. υπέρ της οπλοκατοχής NRA Γουέιν ΛαΠιερ προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις, μετά την προβολή
ΝΕΑ
Η χθεσινή μέρα έκλεισε στους 1.024.150 εμβολιασμούς, ενώ ο συνολικός αριθμός προγραμματισμένων ραντεβού είναι 1.450.00
ΝΕΑ
Υποχρεωτική η τηλε-εκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αναστέλλεται η λειτουργία παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής.
ΝΕΑ
Το απόγευμα της Τετάρτης, ο Πέτρος Φιλιππίδης, έντονα στρεσαρισμένος από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών κατέρρευσε λιπόθυμος μπροστά στα μάτια της συζύγου του.
ΝΕΑ
Λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.ά.) των κατοίκων
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x