A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Οι Μουσουλμάνοι της Αθήνας προσεύχονται υπέρ Τσίπρα (φωτορεπορτάζ)

ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡ  ΤΣΙΠΡΑ 


Ελλάδα η χώρα του φωτός, Ελλάδα του Παρθενώνα, των φιλοσόφων και του μυθικού Δωδεκάθεου! Αθήνα τόπος της Παλλάδος Αθηνάς-Κέντρο Παγκοσμιότητας του Πνεύματος της Φιλοσοφίας, τόπος ηρώων αλλά προπύργιο της Ορθόδοξης παράδοσης του Χριστιανισμού και τόπος συνάντησης φυλών, μεταναστευτικών ρευμάτων.

Κάθε Παρασκευή μεσημέρι  στην καρδιά της Αθήνας σε μια γκετοποιημένη περιοχή,  στη γωνία Μενάνδρου και Σοφοκλέους, στο ιστορικό κέντρο,  η Πακιστανική Κοινότητα θρησκεύεται,  προσεύχεται: «για το καλό της Ελλάδας να τελειώσει η κρίση και για την μακροημέρευση του τέως Πρωθυπουργού «Αλέξης». Πραγματικά, απολαμβάνει ιδιαίτερης δημοφιλίας και συμπάθειας ο Αλέξης Τσίπρας από όλη την Μουσουλμανική Κοινότητα.

Σε συνθήκες που δεν τιμάνε την Πρωτεύουσα, πραγματικά σε αγοραίες τριτοκοσμικές συνθήκες - μακριά από το αρχαίο Ευρωπαϊκό κάλλος του Ευρωπαϊκού  Διαφωτισμού -  άνθρωποι «δευτέρας κατηγορίας» θρησκεύονται στο δικό τους Θεό. Οικονομικοί μετανάστες στην Ελλάδα,  εργάτες της γης, Πακιστανοί φτωχοί, φτωχότεροι από το Μπαγκλαντές, από τη Νότια Αφρική ,από   το Σουδάν, Σύροι  με κελεμπίες, σαγιονάρες εισέρχονται ευλαβώς στο  δικό τους ναό,  καθαροί προσκυνητές του Αλλάχ! Πριν την προσευχή πάντα φοράνε σκέπη στο κεφάλι, πλένουν το πρόσωπο, τα χέρια, τα πόδια γιά να εξαγνιστούν από τις αμαρτίες Πλένουν πρόσωπο, πόδια, χέρια.

Η μουσουλμανική θρησκεία προϋποθέτει ένα καθαγιαστικό τελετουργικό. Πριν την προσευχή πάντα φοράνε σκέπη στο κεφάλι, πλένουν το πρόσωπο, τα χέρια, τα πόδια γιά να εξαγνιστούν από τις αμαρτίες κατεβαίνουν στο υπόγειο στον λατρευτικό χώρο που είναι το τζαμί. Πέφτουν στο έδαφος με κατεύθυνση τη Μέκκα αναζητώντας την πνευματική ανύψωση, την σωτηρία της ψυχής. Η Μουσουλμανική θρησκεία απαιτεί  εξαγνιστικό λειτουργικό 

Η φωνή του Ιμάμη υψώνεται δειλά- δειλά στην αρχή  κάτω από τους υπόκοσμους και υπόγειους ήχους διότι ο Αλλάχ παραμένει ξένος σε αυτή την πόλη, όπως ξένοι παραμένουν οι οικονομικοί μετανάστες στην Ελλάδα- άσχετα αν οι αρχαίοι μας πρόγονοι λάτρευαν τον Ξένιο Δία. Η φωνή του Ιμάμη  ακούγεται εντονότερη, επικαλείται τη βοήθεια της θεϊκής δύναμης, ενώνεται  μυσταγωγικά  με τους προσκυνητές που προσεύχονται για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και την ευόδωση της ελληνικής κρίσης!

Το ρεπορτάζ  – κατέγραψε μια ιδιαίτερη συμπάθεια και δημοφιλία στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα. Με ξεναγό και συνοδοιπόρο τον Πακιστανό Χαν και τον Ιμάμη, μας επιτρέπεται να εισχωρήσουμε στο άβατον του τζαμιού και να παρακολουθήσουμε  το τελετουργικό που γίνεται κάθε Παρασκευή στο λατρευτικό τους χώρο. Και οι προσκυνητές δεν παραλείπουν και δεήσεις τους και επικλήσεις τους  στον Αλλαχ  να προσεύχονται για τον πρώην Έλληνα Πρωθυπουργό και τώρα ευχές υπερ επαναφοράς Τσίπρα στην πρωθυπουργία μετά τις εκλογές. Ο  ΣΥΡΙΖΑ  όπως λέει ο Χαν και ο Οσμάν και όλοι σχεδόν οι προσκυνητές  που ρωτήσαμε «τους έφερε ένα δειλό χαμόγελο στα χείλη, χωρίς τον φόβο της κλούβας, και την απεριόριστη κράτηση στα «γκούλαγκ» του Μενιδίου, χωρίς  τον θανάσιμο κίνδυνο  της Χρυσαυγίτικης απειλής».  

Τον αγαπούν τον Αλέξη και τον δοξάζουν: «Ευχόμαστε πάντα  για τον  «Τσίπρας» να είναι δυνατός και να ξαναγίνει  και πάλι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας » λέει ο Τάρεκ Μαχμέτ από το Πακιστάν - «είναι ο καλύτερος έχει κάνει πολλά πράματα για  μας και για όλους τους μετανάστες και θα κάνει ακόμη περισσότερα. 
Δεήσεις και ικεσίες από  Αφρικανούς υπέρ του Αλέξη Τσίπρα

Κάθε Κυριακή το πρωί, στη γωνία Μενάνδρου και Σοφοκλέους, εκατοντάδες φορές το όνομα του τ. πρωθυπουργού αντηχεί στην αφρικανική διάλεκτο «Τούι». Δεήσεις και ικεσίες από  Αφρικανούς υπέρ του Αλέξη Τσίπρα. Το τελετουργικό ξεκινά η αίθουσα κατάμεστη από Αφρικανούς  μετανάστες από την Γκάνα- άντρες γυναίκες, μικρά παιδιά, φορώντας τις παραδοσιακές ενδυμασίες τους, προσέρχονται αθρόα στον χώρο λατρείας.   Η φωνή του τελετάρχη διαπρύσια  από μικροφώνου αντηχεί : «Αυτή την εβδομάδα θα νηστέψουμε και θα προσευχηθούμε για να πάρει σωστές αποφάσεις ο Αλέξης,  να είναι και πάλι ο πρωθυπουργός. «Αλληλούια»! «Αλληλούια»! «Αλληλούια»! απαντούν  χορωδιακά  οι πιστοί Αφρικανοί μυσταγωγείς. Είναι η στιγμή που η λατρευτική τελετή κορυφώνεται και το ποίμνιο βρίσκεται σε έκσταση: μάτια ερμητικά κλειστά, παλάμες που τρέμουν στον αέρα, στόματα που ανοιγοκλείνουν ακατάπαυστα, μουρμουρίζοντας προσευχές υπό την καθοδήγηση του ποιμένα Αποστόλι Γιόζεφ Άπία:  «Αλληλούια»! «Αλληλούια»! «Αλληλούια»!, επαναλαμβάνοντας συνεχώς το όνομα του πρώην  πρωθυπουργού « Τούι»- Τσίπρα! Τσίπρα! Τσίπρα!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ : ΒΙΚΥ ΜΙΧΑΛΟΝΑΚΟΥ 

ΦΩΤΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ


Μουσουλμάνοι με κελεμπίες , σκέπη στο κεφάλι. Προσκυνητές του Αλλάχ εισέρχονται ευλαβώς στο Τζαμί                                                             

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Η ζωή του κρέμεται από μία κλωστή. Απευθύνω, αυτήν την ύστατη ώρα, έκκληση στην κυβέρνηση να αλλάξει τη στάση της, για να μην κοπεί.
ΕΛΛΑΔΑ
Διαθέτει επαγγελματία κακοποιητή δικηγόρο! Θα τηρηθεί επαγγελματική προτεραιότητα! Πολλοί καλλιτέχνες, με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ειρωνεύτηκαν τη δήλωση του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος χαρακτήρισε τον Σπύρο Μπιμπίλα «μέτριο ηθοποιό»
ΕΛΛΑΔΑ
Η εικόνα αυτή αναπαρήχθηκε από πολλούς άλλους που θέλησαν να στηρίξουν τον Σπύρο Μπιμπίλα. Εκατοντάδες ακόμη καλλιτέχνες, προχώρησαν σε ανάλογες αναρτήσεις και σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
ΕΛΛΑΔΑ
Από ώρα σε ώρα, το τμήμα Μεταγωγών αναμένεται να τον παραλάβει από το κτίριο της ΓΑΔΑ όπου κρατείται προκειμένου να μεταφερθεί στις φυλακές Τρίπολης.
ΕΛΛΑΔΑ
Είμαστε εδώ και θα στεκόμαστε στο πλευρό των επιζώντων ατόμων της σεξουαλικής κακοποίησης ως το τέλος.
ΕΛΛΑΔΑ
Κούγιας: Αν δεν ήταν (ο) Λιγνάδης θα ήταν με συνοπτικές διαδικασίες ελεύθερος
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x