A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα: Μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία

Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη, 6 μ.μ., στο σημείο της δολοφονίας (Παναγή Τσαλδάρη 60) ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ

Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 2 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το τάγμα εφόδου Νίκαιας της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Δύο μέρες πριν τις εκλογές της 20 Σεπτέμβρη, το μήνυμα του κόσμου της εργασίας, των νέων ανθρώπων, όλων όσων αγωνίζονται για μια αξιοπρεπή ζωή με δημοκρατία και ελευθερία είναι ηχηρό: Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε!

Δεν ξεχνάμε την εγκληματική δράση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, τις δολοφονίες του Παύλου και του Σαχζάντ Λουκμάν, τα εκατοντάδες αθώα θύματά τους σε αναρίθμητες επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου που έγιναν στην περίοδο 2009 – 2013, αλλά και τις παλιότερες δολοφονικές επιθέσεις τους εναντίον αγωνιστών του φοιτητικού κινήματος και της αριστεράς. Τις πρόσφατες συγκαλυμένες επιθέσεις τους εναντίων μεταναστών και αριστερών σε πόλεις και γειτονιές.

Τις τελευταίες απροκάλυπτες επιθέσεις σε πρόσφυγες στην Κω και τη Μυτιλήνη με τις πλάτες της αστυνομίας. Απαιτούμε την παραδειγματική καταδίκη τους στην υπό εξέλιξη δίκη, καταδίκη όχι μόνο των δευτεροκλασσάτων μαχαιροβγαλτών σαν τον Ρουπακιά, αλλά σύσσωμης της ηγετικής ομάδας που καθοδηγούσε τα τάγματα εφόδου.

Την ίδια ώρα αγωνιζόμαστε για την περιθωριοποίηση των νεοναζί σε κάθε πόλη και γειτονιά, εργασιακό χώρο και χώρο εκπαίδευσης.

Δεν αναγνωρίζουμε στη συμμορία το δικαίωμα να προσποιείται πως πρόκειται για «νόμιμο πολιτικό κόμμα» υπό διωγμό.

Ξέρουμε πως όπου κάνουν δημόσιες εκδηλώσεις ακολουθούν τραυματισμοί ανθρώπων που δεν ταιριάζουν στα άρια πρότυπά τους, ή απλώς διαφωνούν μαζί τους.

Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής είναι σήμερα στριμωγμένοι. Τόσο από την πολύμηνη δίκη τους ως εγκληματική οργάνωση – αποτέλεσμα του αντιφασιστικού ξεσηκωμού που ακολούθησε τη δολοφονία του Παύλου – όσο και από την συνεχιζόμενη συντριπτική κατακραυγή της κοινωνίας απέναντί τους.

Το πανευρωπαϊκό κύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες αυτών των ημερών, απονομιμοποιεί ακόμα περισσότερο τους νεοναζί και τους στερεί σημαντικά ερείσματα. Αυτό φαίνεται και στις ελάχιστες αναιμικές δημόσιες προεκλογικές συγκεντρώσεις τους, όπου ακόμα τολμούν να εμφανίζονται.

Με τη μαζική μας παρουσία στο Κερατσίνι στις 18 Σεπτέμβρη αλλά και με το μαύρισμα της ΧΑ στις κάλπες της 20ής Σεπτέμβρη μπορούμε να δώσουμε ένα ισχυρό χτύπημα στους φασίστες ώστε η επόμενη μέρα των εκλογών να τους βρει ακόμα πιο αποδυναμωμένους και πλήρως πολιτικά περιθωριοποιημένους.

Ξεσκεπάζουμε τους φασίστες ως αυτό που πραγματικά είναι: Τα πιο πιστά σκυλιά του συστήματος για να χρησιμοποιηθούν ως φόβητρο απέναντι στο κίνημα αντίστασης και την αριστερά, όταν τους χρειαστούν. Τα διαπιστευτήριά τους τα δίνουν καθημερινά: Η προσχώρησή τους στο μπλοκ των προθύμων της Ευρωζώνης, η στήριξη των συμφερόντων των αφεντικών με τη δημιουργία εργοδοτικών σωματείων μπράβων στο Πέραμα και αλλού, η εχθρότητά τους απέναντι στους κυνηγημένους πρόσφυγες, οι επιθέσεις φασιστικών ομάδων κατά προεκλογικών περιπτέρων, μελών και στελεχών της αριστεράς, η κάλυψη που τους παρέχουν συχνά αστυνομικοί, δείχνουν το πραγματικό τους συστημικό πρόσωπο.

Για όλους αυτούς τους λόγους, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι τη διάλυση της ναζιστικής οργάνωσης της ΧΑ και κάθε φασιστικής συμμορίας.

Για μια ζωή με αξιοπρέπεια, χωρίς μνημόνιακή εξαθλίωση, ρατσισμό και φασισμό.


 NO PASARAN!


 Κίνηση "Απελάστε τον Ρατσισμό"ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Τέλος τα click away και click inside - Εντός του Μαΐου επαναλειτουργούν τα γυμναστήρια μόνο για τους εμβολιασμένους, επαναλειτουργία των φροντιστηρίων από τις 10 του μήνα για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου
ΕΛΛΑΔΑ
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 362.004. Στους 11.029 συνολικά οι θάνατοι
ΕΛΛΑΔΑ
Σχεδόν κάθε γειτονιά της Ελλάδας έχει μερικά αδέσποτα. Η επιβίωσή τους εξαρτάται από τη φιλοζωϊα των περίοικων.
ΕΛΛΑΔΑ
Είχε μεγάλη αντιδικτατορική δράση, από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ. Πρώην βουλευτής και γαμπρός του Ανδρέα Παπανδρέου
ΕΛΛΑΔΑ
Τα στοιχεία φέρνουν πρώτους τους πολίτες 50-54 ετών, η ηλικιακή ομάδα που ακολουθεί είναι των 45-49 ετών
ΕΛΛΑΔΑ
Τον ξέρω καλύτερα από όλο τον κόσμο, εγώ τα γνώριζα και ήταν θέμα χρόνου να γίνουν όλα όσα συνέβησαν. Σκηνοθέτησε τη ληστεία στο σπίτι μου, όπως τώρα σκηνοθέτησε τις επιθέσεις εις βάρος του.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x