A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Ready, Steady, Coop! Έτοιμοι, λάβετε θέσεις, Συνεταιριστείτε! – Ένας πρακτικός οδηγός για την υποστήριξη εκκίνησης συνεταιριστικών επιχειρήσεων

Στις 21 Σεπτεμβρίου δόθηκε στην δημοσιότητα η έκδοση του «Ready, Steady, Coop! Έτοιμοι, λάβετε θέσεις, Συνεταιριστείτε! - ένας οδηγός για την εκκίνηση συνεταιρισμών» .


Ο σκοπός αυτής της έκδοσης  σε 6 γλώσσες, μεταξύ αυτών και των ελληνικών, είναι να βοηθήσει Οργανισμούς Συνεταιριστικής Ανάπτυξης οι οποίοι υποστηρίζουν νέους ανθρώπους που θέλουν να ξεκινήσουν την δική τους συνεταιριστική επιχείρηση. 


Ο οδηγός αυτός βοηθά τους  οργανισμούς να εφαρμόσουν  με επιτυχία ένα  πρόγραμμα συνεταιριστικής συμβουλευτικής (mentoring) το οποίο θα είναι προσβάσιμο από όλους τους επιχειρηματίες που σκοπεύουν να ξεκινήσουν έναν συνεταιρισμό.  Περιγράφει τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν για να εξασφαλιστεί ότι ο/η επίδοξος/η επιχειρηματίας θα λάβει ισχυρή υποστήριξη στα πρώτα βήματα της επιχείρησής του/της. 


Το «Ready, Steady, Coop!» συνοδεύεται από μια σειρά πρακτικών εργαλείων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια της συμβουλευτικής διαδικασίας: εφαρμογή καλών πρακτικών, συνεταιριστικό προφίλ χωρών και μια σειρά απαντήσεων σε ερωτήματα τα οποία μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. 


Αυτή η έκδοση αποτελεί  ένα από τα αποτελέσματα του έργου Coopstarter, μιας πρωτοβουλίας που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Grundtvig  της Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο να κάνει το συνεταιριστικό μοντέλο των  επιχειρήσεων γνωστό στις νεότερες γενιές και να υποστηρίξει  κατά την φάση της εκκίνησης ανθρώπους που επιθυμούν να ιδρύσουν ένα συνεταιρισμό. 


Ο Mirko Nodari, Διευθυντής Επικοινωνίας στους Συνεταιρισμούς Ευρώπης, σχολίασε : «Είμαστε περήφανοι γι αυτή την έκδοση. Πολύ συχνά οι νέοι επιχειρηματίες αποτυγχάνουν λόγω της έλλειψης επαγγελματικής υποστήριξης.  Συνδυάζοντας την εμπειρία και την γνώση των μελών μας δημιουργήσαμε αυτό το εργαλείο με σκοπό να ενδυναμώσουμε την υποστήριξη που παρέχεται στους νέους επιχειρηματίες και να αυξήσουμε το ποσοστό επιτυχίας τους. Περισσότεροι συνεταιρισμοί  σημαίνει περισσότερες θέσεις εργασίας, περισσότερη ευημερία, δυνατότερες κοινότητες.» 


Σημείωση :


Οι Cooperatives Europe - η ευρωπαϊκή περιφερειακή οργάνωση της Διεθνούς Συνεταιριστικής Συμμαχίας - είναι ο ευρωπαϊκός διατομεακός οργανισμός που εκπροσωπεί τις συνεταιριστικές επιχειρήσεις. ¨Εκπροσωπεί   90 οργανισμούς  μελών από 34 ευρωπαικές χώρες σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς, και προωθεί το συνεταιριστικό επιχειρηματικό μοντέλο στην Ευρώπη. Τα μέλη του εκπροσωπούν 123 εκατομμύρια μέλη συνεταιρισμών οι οποίοι κατέχουν 160.000 συνεταιριστικές επιχειρήσεις και δίνουν εργασία σε 5,4 εκατομμύρια ευρωπαίους πολίτες


Οι συνεργάτες του έργου Coopstarter είναι οι Cooperatives Europe, το Febecoop από το Βέλγιο, το Nabco από την Ιρλανδία, το Kooperationen από την Δανία, το Coompanion από την Σουηδία, το Δίκτυο Κ.Α.Π.Α. από την Ελλάδα, η Legacoop Λιγουρία και η Confcooperative /Irecoop Εμίλια –Ρομάνα από την Ιταλία


Μια συνεταιριστική επιχείρηση είναι μια ομάδα ανθρώπων που δρουν μαζί  για να ικανοποιήσουν τις κοινές ανάγκες και προσδοκίες τους των μελών της, και οι οποίοι μοιράζονται από κοινού την ιδιοκτησία της παίρνοντας αποφάσεις δημοκρατικά. 


Σημεία επαφής


Cooperatives Europe Βρυξέλλες Βέλγιο www.coopseurope.coop 

Mirko Nodari     m.nodari@coopseurope.coop


Δίκτυο Κ.Α.Π.Α. Ιωάννινα Ελλάδα www.diktio-kapa.dos.gr 

Λουκάς Μπρέχας info@diktio-kapa.dos.gr ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ
Η ανταπόκριση των Συνεταιρισμών και των άλλων φορέων της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας -ILO
ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ
Η Σ.Ε.ΒΙΟΜΕ ξανά στις Αγορές Παραγωγών Χωρίς Μεσάζοντες - Πού θα βρείτε τα φυσικά καθαριστικά
ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ
Η Συντονιστική Επιτροπή ίδρυσης Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων κάνει προσπάθεια προς αυτή τη κατεύθυνση.
ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ
Ζητάμε τη βοήθεια του παγκόσμιου κινήματος στην επανασύνδεση του ρεύματος ή στην απόκτηση μίας γεννήτριας, ώστε να συνεχίσουμε ανεμπόδιστα την παραγωγή και η οποία θα μας βοηθήσει στην ανεξαρτητοποίησή μας.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x