A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Το Μπλόκο της Αριστεράς και ΚΚ Πορτογαλίας προτείνουν κοινή κυβέρνηση με τους Σοσιαλιστές ενάντια στην λιτότητα!

Το Μπλόκο της Αριστεράς και ΚΚ Πορτογαλίας προτείνουν κοινή κυβέρνηση με τους Σοσιαλιστές ενάντια στην λιτότητα!  Μειοψηφία τα κόμματα της δεξιάς με μέιον 12%Η Καταρίνα Μαρτίνς του Μπλόκου της Αριστερας που διπλασίασε τις ψήφους του:


"Η δεξιά δεν έχει την απόλυτη πλειοψηφία για να κυβερνήσει και για το Μπλόκο δεν πρέπει να κυβερνήσει! Περιμένουμε και από τα άλλα κόμματα και κυρίως τους σοσιαλιστές να πουν τι θα κάνουν", δήλωσε η συντονίστρια του Μπλόκου της Αριστεράς Καταρίνα Μαρτίνς.

Το Μπλόκο της Αριστεράς,  αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ήρθε 3ο με 10,2% και 19 βουλευτές,  διπλασιάζοντας τις ψήφους του. Ελαβε περισσότερους απο 550.000 ψήφους, έναντι 290 χιλιάδων που πήρε το 2011.Ο  Γ.Γ του ΚΚ της Πορτογαλίας, Ζερόνιμο Σόουσα


Ο γενικός γραμματέας του ΚΚ της Πορτογαλίας, Ζερόνιμο Σόουσα, έστειλε μήνυμα προς τους Σοσιαλιστές: "Το Σοσιαλιστικό Κόμμα έχει τις συνθήκες για να σχηματίσει κυβέρνηση."

Το Coligação Democrática Unitária (CDU - Ενωτική Δημοκρατική Συμμαχία), ο συνασπισμός Κομμουνιστών και Πρασίνων,  διατήρησε τα ποσοστά του  με 8,3% και 17 έδρες, ενώ 1 έδρα πήρε καιτο PAN  το "Κόμμα για τα Ζώα και τη φύση" με 1,5%.Μπλόκο της Αριστεράς και το ΚΚ της Πορτογαλίας πιέζουν για σχηματισμό κυβέρνησης με το Σοσιαλιστικό ΚόμμαΗ νεοφιλελεύθερη δεξιά έχασε την απόλυτη πλειοψηφία, το Μπλόκο της Αριστεράς και το ΚΚ της Πορτογαλίας πιέζουν για σχηματισμό κυβέρνησης με το Σοσιαλιστικό Κόμμα, ενώ η συμμετοχή διαμορφώθηκε σε υψηλά επίπεδα διαψεύδοντας όσους προέβλεπαν  τεράστια αποχή.
Φωνές για τερματισμό της δεξιάς κυβέρνησης και να μην γίνει κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού στο Σοσιαλιστικό Κόμμα

 


Αλλά και στο Σοσιαλιστικό Κόμμα ακούγονται φωνές για τερματισμό της δεξιάς κυβέρνησης και να μην γίνει κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, αλλά της κεντροαριστεράς.

Οι Σοσιαλιστές με 32,4% και 85 έδρες  αποδέχθηκαν την ήττα  αλλά έστειλαν  μήνυμα - προειδοποίηση στην κεντροδεξιά κυβέρνηση.

"Θα πρέπει να αλλάξει θέσεις γιατί έχει χάσει την πλειοψηφία. Θα πρέπει να καταλάβει πως η κατάσταση είναι διαφορετική τώρα", δήλωσε ο επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αντόνιο Κόστα και ανακοίνωσε  πως δεν θα παραιτηθεί.

Αύριο Τρίτη θα συνεδριάσει η Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, ενώ ο σοσιαλιστής Αντόνιο Γκαλάμπα ζήτησε τη παραίτηση του Κόστα γιατί δεν κατάφερε να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία στις εκλογές. Η ευρωβουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος κάλεσε το κόμμα της να αποτρέψει "το σχηματισμό κυβέρνησης με αυτή τη δεξιά καταστροφική πλειοψηφία για τη χώρα".


Το Σοσιαλιστικό Κόμμα για αρκετούς μήνες προηγούνταν στις δημοσκοπήσεις έχοντας υποσχεθεί τον τερματισμό της λιτότητας, την ελάφρυνση της φορολογίας και την επιστροφή στην ανάπτυξη μέσω τις ενίσχυσης της εγχώριας κατανάλωσης.


 

Ο Κεντροδεξιός συνασπισμός αδυνατεί να σχηματίσει κυβέρνηση


Ο Κεντροδεξιός συνασπισμός αδυνατεί να σχηματίσει κυβέρνηση πλειοψηφίας (Paf: 36,8% - 99 και PSD: 1,5% - 5), έλαβε  104 έδρες και απαιτούνται 116 έδρες. Απομένουν  4  έδρες, από τις συνολικά 230 του πορτογαλικού κοινοβουλίου από τους ψηφοφόρους του εξωτερικού.

Η κυβερνητική δεξιά συμμαχία PAF κατέρρευσε από το 50,35% που είχε πάρει το 2011 στο 38,34%!  Εχασε περισσότερο απο 12% και 800.000 ψήφους καi  εκλέγει μόλις 100 βουλευτές από τους 132 που είχε το 2011 χάνοντας την απόλυτη πλειοψηφία στη βουλή.

Ο απερχόμενος δεξιός πρωθυπουργός Πέδρο Πάσος Κοέλιο ανακοίνωσε ότι σύντομα θα συνεδριάσουν οι ηγεσίες των δύο δεξιών κομμάτων για να διαμορφώσουν το κυβερνητικό πρόγραμμα, ενώ ο ηγέτης του μικρότερου δεξιού κόμματος Πάουλο Πόρτας ζήτησε από τα άλλα κόμματα να σεβαστούν τη ψήφο του πορτογαλικού λαού.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΚΟΣΜΟΣ
Εκτός από το πλήρωμα, στο αεροσκάφος επέβαιναν 28 πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας και σπουδαστές του Ινστιτούτου των ουκρανικών αεροπορικών δυνάμεων, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.
ΚΟΣΜΟΣ
Ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος Κρίστιαν Ντόστεν θεωρεί ότι η Γερμανία δεν είναι ακόμη επαρκώς προετοιμασμένη για την επόμενη περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού.
ΚΟΣΜΟΣ
Πρόκειται για τον «2020 SW» που θα πλησιάσει τον πλανήτη μας σε απόσταση 27.000 έως 28.00 χιλιομέτρων, πολύ πιο κοντά από ό,τι είναι το φεγγάρι
ΚΟΣΜΟΣ
Η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει προσβάλλει περισσότερους από 5 εκατομμύρια ανθρώπους στην Ευρώπη
ΚΟΣΜΟΣ
Δεν υπάρχει ανάγκη οι Βρετανοί να κάνουν μαζικές αγορές βασικών αγαθών δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Tesco
ΚΟΣΜΟΣ
Πρότεινε, τη διοργάνωση μιας διεθνούς on-line διάσκεψης σε ανώτατο επίπεδο με θέμα την ανάπτυξη του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. "Είναι αναγκαίο να διασφαλισθεί η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών όλων των χωρών στον εμβολιασμό".
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x