A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

CareAcross: Η πρωτοποριακή διαδικτυακή πλατφόρμα που βοηθά καρκινοπαθείς

Η CareAcross προσφέρει ένα παγκόσμιο δίκτυο υποστήριξης όσων επηρεάζονται από τον καρκίνο, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Με την απολύτως δωρεάν εγγραφή του, το κάθε μέλος αποκτά πρόσβαση σε έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση καθώς και πλήθος εργαλειών για καλύτερη διαχείριση της νόσου. 


Μέσω της ιστοσελίδας CareAcross.com, ο ασθενής μπορεί να επικοινωνήσει με ανθρώπους που μπορούν να τον καταλάβουν, και να αντάλλαξει εμπειρίες και πρακτικές συμβουλές. Παγκόσμια καινοτομία αποτελεί η δυνατότητα κάθε μέλους του CareAcross.com να απευθύνει ερωτήματα σε ομάδα ειδικών, και να διαβάσει απαντήσεις σε ερωτήσεις άλλων μελών. 

Η πορεία μέχρι σήμερα

Η CareAcross ξεκίνησε σαν μία ιδέα πριν από τέσσερα χρόνια. Η ανάγκη για επικοινωνία μεταξύ των ασθενών, οι δυσκολίες στην ενημέρωσή τους καθώς και η έλλειψη αξιοπιστίας στο διαδίκτυο ήταν καθοριστικοί παράγοντες για την σύλληψη και ανάπτυξη της ιδέας. Η υλοποίηση ξεκίνησε σε πρώτο στάδιο το Νοέμβριο του 2012, ενώ η εταιρεία συστήθηκε τον Σεπτέμβρη του 2013. Από τις αρχές του 2014 έχουμε την τύχη να φιλοξενούμαστε στο Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft Hellas στο Μαρούσι.

Η πλατφόρμα της CareAcross βρίσκεται σήμερα σε περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας, παρέχοντας ήδη σημαντικό μέρος των δυνατοτήτων της προς το κοινό.

Με 1.000 περίπου άρθρα με τις τελευταίες εξελίξεις στην ογκολογία, καθώς και αναλυτικές επεξηγήσεις για κάθε είδος καρκίνου, παρέχει πλήρη και έγκυρη ενημέρωση από αξιόπιστες πηγές.

Επίσης, μέσω διαδραστικών εργαλείων (όπως αυτό της αναζήτησης μεταξύ 10.000 και πλέον κλινικών μελετών) επιτρέπει στον επισκέπτη να φτάσει στην απαιτούμενη απάντηση με ένα “κλικ”. 

Έχοντας δεχτεί ήδη πάνω από 2.000 αιτήσεις για εγγραφή στην πλατφόρμα, είμαστε αισιόδοξοι για την απήχηση και την περαιτέρω εξέλιξή της. Στα άμεσα πλάνα μας συμπεριλαμβάνεται η παροχή επιστημονικών εργαλείων προς τα μέλη μας για ψυχολογική υποστήριξη, ενώ επιθυμία μας είναι να επεκτείνουμε την δράση της πλατφόρμας και στο εξωτερικό.
Πλεονεκτήματα και καινοτομία

Σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές που δραστηριοποιούνται κυρίως στις ΗΠΑ, η επιστημονική καθοδήγηση από ειδικούς είναι εξαιρετικά σημαντική για την αξιόπιστη ενημέρωση ασθενών και συγγενών τους. Έτσι εμπλουτίζεται η γνώση τους προετοιμάζοντάς τους καλύτερα ώστε να αντιμετωπίσουν την νόσο σε συνεργασία με τον/η ιατρό και την αντίστοιχη ιατρική ομάδα. Άλλωστε, αυτή η συνεργασία παραμένει η πιο ουσιαστική απέναντι στον καρκίνο, και θέλουμε να την ενισχύσουμε με κάθε τρόπο.

Επίσης, σημαντικό πλεονέκτημα αποτελούν τα έξυπνα και διαδραστικά εργαλεία που εμπλουτίζονται συνεχώς, τα οποία συνεισφέρουν στην καλύτερη διαχείριση της νόσου, και βασίζονται σε επιστημονικές οδηγίες.


Σημαντικές συνεργασίες

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε ήδη με συλλόγους ασθενών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς θαυμάζουμε το έργο τους και είμαστε πάντα στην διάθεσή τους για να το ενισχύσουμε με κάθε τρόπο. Επίσης, συνεργαζόμαστε με επιστημονικές οργανώσεις και ιατρούς, οι οποίοι αναγνωρίζουν τα κενά που υπάρχουν, και είναι συνοδοιπόροι μας στην γεφύρωσή τους.


Κοιτώντας στα μάτια τον καρκίνο

Η λέξη “καρκίνος” αποτελεί αγκάθι για εκατομμύρια συνανθρώπους μας, και αποτελεί μεγάλη πρόκληση να τους κάνουμε να νιώσουν ότι δεν είναι ούτε αδύναμοι ούτε μόνοι απέναντί του. 

Εκτός αυτού, κάθε συνάνθρωπός μας βιώνει τη νόσο με διαφορετικό τρόπο. Μέσω δεκάδων συνεντεύξεων, μπορέσαμε να αφουγκραστούμε καλύτερα τις ανάγκες αυτές και σήμερα είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ να τις ικανοποιήσουμε.


Έμπειρη ομάδα με αλληλοσυμπληρωματικές δεξιότητες

Η CareAcross στηρίζεται στις προσπάθειες πολλών ανθρώπων που μοιράζονται το ίδιο όραμα. Το βασικό τμήμα της ομάδας αποτελείται από τους εξής συντελεστές:

Ο Θάνος Κοσμίδης ήταν Αναπληρωτής Διευθυντής στον όμιλο ΟΤΕ/COSMOTE, προτού παραιτηθεί για να επικεντρωθεί στην CareAcross. Έχει 14ετή εμπειρία σε θέσεις τεχνολογικού και επιχειρηματικού αντικειμένου σε πολυεθνικές στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, σε θέσεις αυξανόμενης ευθύνης. Ο κ. Κοσμίδης κατέχει M.Eng. στην Πληροφορική από το Imperial College, M.S. σε Information Networking από το Carnegie Mellon University, και είναι Advanced Study Fellow στο Massachusetts Institute of Technology.

Ο Αλέξανδρος Γιαμάς ήταν Senior Software Engineer στην Persado, προτού παραιτηθεί για να επικεντρωθεί στην CareAcross. Ο κ. Γιαμάς είναι ένας έμπειρος τεχνολόγος που έχει εστιάσει σε αρχιτεκτονική συστημάτων και διαχείριση μεγάλων όγκων δεδομένων κατά τη θητεία του σε εταιρείες τεχνολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη. Ο κ. Γιαμάς κατέχει δίπλωμα ΣΗΜΜΥ από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, M.S. σε Information Networking από το Carnegie Mellon University, και έχει παρακολουθήσει μαθήματα στο Stanford University.

Ο Δρ. Πάρις Κοσμίδης έχει πάνω από 40 χρόνια εμπειρίας ως ογκολόγος σε μεγάλα νοσοκομεία και κλινικές στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, ενώ είναι επισκέπτης καθηγητής στο University of Colorado. Ο Δρ.Κοσμίδης είναι πρώην πρόεδρος των Ευρωπαίων Ογκολόγων (European Society of Medical Oncology, ESMO) καθώς και του ESMO Foundation. Έχει εκατοντάδες δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά journals, ενώ έχει γράψει, συγγράψει ή/και εκδώσει βιβλία για την ογκολογική έρευνα και πρακτική. Ο Δρ. Κοσμίδης έχει τιμηθεί με το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών 2 φορές.


Τέλος, ο Δρ. Τάκης Βιδάλης είναι ένας καταξιωμένος δικηγόρος στον τομέα της βιοηθικής, υπηρετώντας στην European Commission ως εμπειρογνώμονας Ηθικής και Νόμου από το 2005. Έχει γράψει/συγγράψει βιβλία, άρθρα και δημοσιεύσεις σχετικά με την νομοθεσία στην ιατρική, ηθική, τις βιοτράπεζες και τα δικαιώματα των ασθενών, καθώς και τις νέες τεχνολογίες. Ο Δρ. Βιδάλης διδάσκει Βιοηθική στο Πανεπιστήμιο Κρήτης από το 2003, και είναι εταίρος και διευθυντής του Τμήματος Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής της Δικηγορικής Εταιρείας Αθηνών.


Συμβουλές για καινοτομία

Το πρώτο βήμα για κάποιον που έχει μια ιδέα είναι να εξακριβώσει πόσο καινοτόμα είναι και την απόσταση από τον ανταγωνισμό του. Κατόπιν, το επόμενο βήμα είναι να την υλοποιήσει σε πρώιμη μορφή. Έτσι, θα καταλάβει καλύτερα τις δυσκολίες που θα βρει μπροστά του και θα μπορέσει να πάρει μια πρώτη ανάδραση από τους πιθανούς χρήστες του. Σε περίπτωση που δεν μπορεί να την υλοποιήσει, τότε πρέπει είτε να πείσει κάποιον να τον βοηθήσει να την υλοποιήσει, ή να το αναθέσει σε κάποιον εξωτερικό συνεργάτη. Σε κάθε περίπτωση, μετά από αυτό το βήμα, θα έχει ένα προϊόν για να μπορέσει να μιλήσει με πιθανούς πελάτες και να ξεκινήσει τη συνεχή διαδικασία της βελτίωσής του ώστε να βρει το καλύτερο δυνατόν προϊόν για το κοινό του.H CareCross κέρδισε το πέμπτο βραβείο στον 5ο Διαγωνισμό "Καινοτομίας & Τεχνολογίας"  της Εθνικής Τράπεζας τον Μάιο του 2015. 


6ος Διαγωνισμός Καινοτομίας και Τεχνολογίας - Πώς θα λάβετε μέρος


Ο Διαγωνισμός αποτελεί μια δράση του προγράμματος NBG Business Seeds, που στοχεύει στην ανάδειξη και προβολή καινοτόμων ιδεών ή έργων. 


Οι ομάδες εκπαιδεύονται και καθοδηγούνται για την εξέλιξη του σχεδίου τους, ενώ έχουν στη διάθεσή τους υποδομές, δικτύωση, αλλά και δυνατότητες ενδεχόμενης χρηματοδότησης. 

 

Αυτή την εποχή είναι σε εξέλιξη ο 6ος Διαγωνισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας. 


Η προθεσμία υποβολής πρωτότυπων προτάσεων λήγει στις 15.00 της Τετάρτης, 7 Οκτωβρίου 2015 και αφορά τις θεματικές ενότητες Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα, Περιβάλλον και Τεχνολογία, αλλά και Πολιτισμός και Τεχνολογία. 


Οι αιτήσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά. Περισσότερες πληροφορίες στο www.nbg.gr/ibank/innovation και στο www.nbg.gr/el/nbgseeds. 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ
Μια κρέμα 24ωρης χρήσης η οποία έχει αντιγηραντικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες ενώ παράλληλα προστατεύει και από την μπλε ακτινοβολία
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ
Η Νομική Βιβλιοθήκη συνεργάζεται με τη SciFY και πρωτοπορεί στην αυτόματη ανάλυση νομικών κειμένων.
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ
Συμμετοχή της ΚΑΝΝΑΒΙΟ σε δύο ερευνητικά έργα με καινοτόμες εφαρμογές της βιομηχανικής κάνναβης
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ
Η ευρεία χρήση μασκών, καλύπτοντας το στόμα, θέτει ανυπέρβλητα εμπόδια στην επικοινωνία ενός πολύ μεγάλου ποσοστού ανθρώπων με βαρηκοΐα/ κώφωση
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ
Μια διεπιστημονική ομάδα ερευνητών του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» προτείνει μια νέα λύση για τη γρήγορη ανίχνευση του κορωνοϊού SARS-CoV-2, με βάση μια ήδη υπάρχουσα τεχνολογία που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στην περίπτωση της Covid-19.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x