A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Διεθνής Συνάντηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, Αθήνα, 10-11 Οκτώβρη

Διεθνής Συνάντηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, Αθήνα, 10-11 Οκτώβρη, Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ στο Ρουφ

Στις 10 και 11 Οκτώβρη η ΚΕΕΡΦΑ φιλοξενεί στην Αθήνα την Διεθνή Συνάντηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού. Έρχονται ακτιβιστές και εκπρόσωποι μεγάλων αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών κινήσεων από πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως την Βρετανία, την Αυστρία, την Δανία, την Γερμανία, την Γαλλία, την Τουρκία, την Καταλωνία, την Σκωτία, την Κύπρο.

Ο πανευρωπαϊκός ξεσηκωμός αλληλεγγύης στους πρόσφυγες δεν έχει προηγούμενο. Είναι την ίδια ώρα και ένα κίνημα που συγκρούεται με τους φασίστες που επιχειρούν να επωφεληθούν χύνοντας ρατσιστικό δηλητήριο.

Στην Ευρώπη ξεδιπλώνεται ένα μαζικό κίνημα οργής για τις ρατσιστικές φρικαλεότητες της Ευρώπης-φρούριο, τους πνιγμούς στο Αιγαίο και την Μεσόγειο των μικρών Αϊλάν, τους θανάτους από ασφυξία σε φορτηγά όπως στην Αυστρία, το αστυνομικό κυνηγητό μανάδων με παιδιά στην αγκαλιά που προσπαθούσαν να διασχίσουν τα σύνορα πέφτοντας πάνω σε φράχτες από τον Έβρο μέχρι το Καλαί. Ένα κίνημα αλληλεγγύης που αμφισβητεί τις κυρίαρχες επιλογές των κλειστών συνόρων, του «δεν χωράμε όλοι». Βροντοφωνάζει οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι!


Συμμετέχουν:

*Γουέϊμαν Μπένετ, από την κίνηση UNITEAGAISNTFASCISM που πρωτοστάτησε στην συντριβή του Βρετανικού Εθνικού Κόμματος και συνεχίζει τη μάχη ενάντια στην ξενοφοβία και το ρατσισμό του UKIP.

*Ντάβιντ Αλμπέϊχ ,από την κίνηση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στην Αυστρία, στη χώρα όπου η ακροδεξιά διεκδικεί απειλητικά να ανέβει. Και όμως, χιλιάδες διαδήλωσαν μετά την φρίκη των εβδομήντα νεκρών προσφύγων σε φορτηγό-ψυγείο. Χιλιάδες πλημμύρισαν τους δρόμους αναγκάζοντας την κυβέρνηση να ανοίξει τα σύνορα ενώ απλός κόσμος αψηφούσε τους νόμους μεταφέροντας με τα αυτοκίνητα του οικογένειες προσφύγων μέχρι τα σύνορα της Γερμανίας.

*Ντέιβιντ Καρβάλα, από την κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό Βαρκελώνης, με δράση που εμπόδισε τους ναζί στη Βαρκελώνη οδηγώντας τους στην απομόνωση.

*Μαζί τους ακτιβιστές από την Τουρκία, όπου διαδήλωση προσφύγων ξεκίνησε προς τα σύνορα με τον Έβρο διεκδικώντας να σπάσει τον έλεγχο από τα κυκλώματα των διακινητών και να περάσει από τα χερσαία σύνορα ώστε να αποφύγει ο κόσμος τον πνιγμό στο Αιγαίο.

*Ο Φόλκαρτ Μόσλερ από το κίνημα της Γερμανίας, όπου δόθηκε η μάχη τόσο με τη Μέρκελ όσο και με το ρατσιστικό ισλαμοφοβικό κίνημα PEGIDA. Η Ανν Λάγκερ από την Δανία, από την κίνηση πόλεις χωρίς ρατσισμό. 

O Alain Pojolat από την Γαλλία εκ μέρους του ΝPA

Ο Ντίνος Αγιομαμμίτης από την Κύπρο, με τη δικιά της δράσης κατά του ρατσισμού και του φασισμού, μια ανάσα από την Μ.Ανατολή, στη καυτή περιοχή της ΑΟΖ και των γερακιών του Ισραήλ και της Αιγύπτου.

*Μαζί τους θα μιλήσουν αγωνιστές και αγωνίστριες από όλη την Ελλάδα που χτίζουν την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες από την Μυτιλήνη μέχρι τις γειτονιές της Αθήνας και από τη Κρήτη μέχρι την Θράκη. Πρόσφυγες από την Συρία και το Αφγανιστάν, ακτιβιστές των κινημάτων αλληλεγγύης, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι από την Αττική και το Αιγαίο, συνδικαλιστές, καλλιτέχνες, πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι.

Να είσαστε όλοι και όλες εκεί!


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Δυνατότητα χρηματοδότησης, για πρώτη φορά, των νοικοκυριών για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού καιαπλουστευμένη διαδικασία υπαγωγής πολυκατοικιών στο πρόγραμμα.
ΕΛΛΑΔΑ
«Η διάταξη αυτή δεν μπορεί να υπερβεί τη γενική διάταξη του Συντάγματος που είναι υπέρτερος νόμος, καμία πράξη νομοθετικού περιεχομένου δεν έχει ισχύ πάνω από το Σύνταγμα»
ΕΛΛΑΔΑ
Το πιθανότερο είναι ότι θα μπορούμε να αρχίσουμε να το διαθέτουμε πριν από τα Χριστούγεννα, δήλωσε στο BBC TV, ο Ματ Χάνκοκ
ΕΛΛΑΔΑ
Από την πρώτη μέρα του lockdown η διεύθυνση των φυλακών Κορυδαλλού αποφασίζει τη μεταγωγή του Κώστα Σακκά στις φυλακές της Νιγρίτας
ΕΛΛΑΔΑ
Σύμφωνα με την ευρωπαία επίτροπο Στέλλα Κυριακίδου, υπάρχει σχέδιο κατανομής των διαθέσιμων δόσεων με βάση τον πληθυσμό κάθε χώρας.
ΕΛΛΑΔΑ
Συμφόρηση σημειώθηκε στην άνοδο των λεωφόρων Αλεξάνδρας και Βασιλέως Κωνσταντίνου, καθώς και στην Κηφισίας
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x