A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Βιογραφικό - Tο τεστ των 6 δευτερολέπτων

Σε μια εποχή κατά την οποία οι διευθυντές προσλήψεων και οι recruiters βλέπουν συνεχώς τα γραφεία τους να γεμίζουν από βιογραφικά υποψηφίων για θέσεις εργασίας, μία "τέχνη" που μαθαίνουν γρήγορα, είναι αυτή του "ξεσκαρταρίσματος" των  βιογραφικών.

Έχεις 6 δευτερόλεπτα

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, ο μέσος recruiter σπαταλά περίπου 6 δευτερόλεπτα για την αξιολόγηση ενός βιογραφικού. Μετά το πέρας αυτού του χρόνου αποφασίζει αν θα το κρατήσει ή θα το απορρίψει. Επιπλέον,  ένα ακόμα από τα αποτελέσματα των ερευνών καταδεικνύει ότι το μάτι του αξιολογητή δουλεύει σε σχήμα Ζ. Όπερ σημαίνει πως το πρώτο πράγμα που διαβάζουν είναι το πάνω μέρος του βιογραφικού από τα αριστερά προς τα δεξιά προχωρώντας γρήγορα προς το κάτω μέρος το οποίο ολοκληρώνουν πάλι με την ίδια μέθοδο.

Η πρώτη εντύπωση μετράει

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το πάνω πάνω μέρος του βιογραφικού είναι εκεί που συμβαίνει -ή θα έπρεπε να συμβαίνει- όλη η δράση. Αν δεν τους κινήσεις το ενδιαφέρον από το "καλησπέρα", είναι δύσκολο το βιογραφικό σου να φτάσει στην στοίβα με τα "ναι". Μερικές μικρές συμβουλές:

1) Μην σπαταλάς το πάνω μέρος του βιογραφικού σου σε μακροσκελείς προτάσεις για να προμοτάρεις τον εαυτό σου. Κουράζουν και δε διαβάζονται ποτέ ολόκληρες.

2) Δημιούργησε μία "περίληψη εμπειριών" που να απαριθμεί δεξιότητές σου που μπορούν να "μετρηθούν" ποσοτικά και ποιοτικά καθώς και την πληροφορία "κλειδί" που θα σου δώσει την ευκαιρία της συνέντευξης.

3) Μην χρησιμοποιείς φανταχτερές γραμματοσειρές ή γραμματοσειρές μικρότερες των 11 στιγμών. Δυσκολεύουν και κουράζουν το μάτι, αυξάνοντας τις πιθανότητες το βιογραφικό σου να παραμεριστεί.

Η δυσκολία του άγνωστου

Δυστυχώς, ακόμα κι αν το βιογραφικό σου περάσει το "τεστ των 6 δευτερολέπτων" αυτό δεν σημαίνει  πως η συνέντευξη είναι εξασφαλισμένη. Στις μέρες μας, 8 στα 10 βιογραφικά δεν έχουν καν την τύχη να διαβαστούν και οι περισσότεροι υποψήφιοι δεν βρίσκουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τη δουλειά που τους ενδιαφέρει. Αυτό συμβαίνει για τον εξής λόγο. Το 80% και πλέον των θέσεων εργασίας σήμερα καλύπτονται μέσω συστάσεων. Κάποιος μέσα από την ίδια την εταιρία προτείνει τον υποψήφιο που τελικά προσλαμβάνεται. Η πρόσληψη ενός γνωστού είναι πολύ ευκολότερη διαδικασία για τους αξιολογητές από τη διαδικασία επιλογής στα τυφλά του καταλληλότερου υποψηφίου, που δεν είναι καν δοκιμασμένος. Επιπλέον, η σύσταση προσδίδει αξιοπιστία, σε σύγκριση με έναν υποψήφιο με τον οποίο κανείς δεν έχει δουλέψει στο παρελθόν.

Το ηθικό δίδαγμα

Το "βελτιωμένο" βιογραφικό σου πρέπει να φτάσει απευθείας στα χέρια του recruiter ή του υπεύθυνου για τις προσλήψεις. Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν τους γνωρίζεις, ή όταν γνωρίζεις κάποιον που τους γνωρίζει. Οι πιθανότητες για πρόσληψη ελαχιστοποιούνται όταν απλά στέλνεις το βιογραφικό σου με e-mail και το σταυρώνεις ελπίζοντας για το καλύτερο... Βγες έξω, γνώρισε κόσμο και δημιούργησε πράγματα άξια θαυμασμού και πρόσληψης.ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΡΓΑΣΙΑ
Τα εισοδήματα από την εργασία μειώθηκαν παγκοσμίως κατά 10,7%, ή κατά 3,5 τρισεκατομμύρια δολάρια
ΕΡΓΑΣΙΑ
Οι μισθοί και οι συμβάσεις εργασίας δεν αλλάζουν με την τηλεργασία που θα εφαρμοστεί στο 40% των εργαζομένων για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών από τον κορωνοϊό.
ΕΡΓΑΣΙΑ
"Επιδότηση- όχι δάνεια, ΦΠΑ 6%". Αυτό είναι το σύνθημα της συγκέντρωσης που οργανώνεται τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στην πλατεία Συντάγματος από ιδιοκτήτες και εργαζόμενους σε εστιατόρια, κλαμπ και μπαράκια
ΕΡΓΑΣΙΑ
Είχε φτιάξει μαγαζία στη Θεσσαλονίκη που έγραψαν εποχή όπως το Peter Sport, το Decadence, Mamounia, Markiz, Tsuki, Jungle, Amnesia κ.α. Εκανε πολυχώρο το παλιό εργοστάσιο της Βίλκα. Πολλοί μουσικοί, ξεκίνησαν την καριέρα τους από τα μαγαζιά του.
ΕΡΓΑΣΙΑ
Η εργοδοτική αυθαιρεσία και αδιαφορία για τη προστασία εργαζομένων και πελατών δεν θα μείνουν αναπάντητες. Να αναλάβει η εταιρία το κόστος διενέργειας τεστ για κορωνοϊό.
ΕΡΓΑΣΙΑ
Αυτό προβλέπει διάταξη που εμπεριέχεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας με το οποίο θα κυρώνονται νέα και παλαιά μέτρα στήριξης εργαζομένων ή και γονέων
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x