A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Συγκινητική ανταπόκριση στην πρωτοβουλία του Taxibeat και της ΜΕΤΑδρασης για τους πρόσφυγες (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκινητική ανταπόκριση στην πρωτοβουλία του Taxibeat και της ΜΕΤΑδρασης για τους πρόσφυγες

Πέρα από κάθε προσδοκία ήταν η ανταπόκριση των Αθηναίων στην πρωτοβουλία του Taxibeat και της Οργάνωσης της Κοινωνίας των Πολιτών ΜΕΤΑδραση για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πρόσφυγες, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου.

Σε 4 μόλις ώρες συγκεντρώθηκαν συνολικά 6 κοντέινερ ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η προώθηση του ανθρωπιστικού υλικού στα σημεία στα οποία δραστηριοποιούνται ομάδες της ΜΕΤΑδρασης είχε ξεκινήσει ήδη από τις 24/9 με μια αποστολή προς Χίο, με υλικό που μετέφεραν ευαισθητοποιημένοι πολίτες στα γραφεία της ΜΕΤΑδρασης, άμεσα μετά την ανακοίνωση της δράσης. 
Την Παρασκευή 2/10 πραγματοποιήθηκε αποστολή προς Σάμο, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας μεγάλη ποσότητα ανθρωπιστικού υλικού παραδόθηκε στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου, όπου φιλοξενούνται περίπου 1.000 πρόσφυγες. Τη Δευτέρα 5/10 πραγματοποιήθηκαν αποστολές για Λέσβο και Ειδομένη, ενώ ανθρωπιστικό υλικό προσφέρθηκε και στο Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων. Οι αποστολές συνεχίζονται μέχρι να απορροφηθεί όλο το υλικό που συγκεντρώθηκε.

 

Στείλε Βοήθεια κι Εσύ from Taxibeat on Vimeo.


Τα αποτελέσματα της δράσης είναι εντυπωσιακά:


2.591 μοναδικοί χρήστες της εφαρμογής Τaxibeat κάλεσαν ταξί για να στείλουν δωρεάν τρόφιμα, ρούχα, παπούτσια, είδη προσωπικής υγιεινής και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Λόγω της πρωτοφανούς συμμετοχής, οι 120 εθελοντές οδηγοί ταξί κατάφεραν να εξυπηρετήσουν συνολικά 1.064 κλήσεις σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Αθήνας, καλύπτοντας περίπου το 40% της ζήτησης.Προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της δράσης, δημιουργήθηκαν σημεία διαλογής σε Μαρούσι, Κατεχάκη, Κολωκάκι, Ίλιον, Κερατσίνι και Ελληνικό, αλλά και στις εγκαταστάσεις της ΜΕΤΑδρασης στον Κολωνό. Ακόμη, στο στόλο του Τaxibeat ενσωματώθηκαν βαν κι εξυπηρέτησαν ομαδικές δωρεές από σχολεία  και εταιρίες. Την επιχείρηση υποστήριξαν σημαντικά η Ελληνική Εταιρεία Logistics, η ΧΑΡΤΣΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΑΕ, η οποία προσέφερε τα κοντέινερ, και η AVIS.
Κατά τη διάρκεια της Τετάρτης, περισσότεροι από 200 εθελοντές βοήθησαν ενεργά στα σημεία διαλογής, από το πρωί έως και αργά το βράδυ. Επίσης, περισσότεροι από 300 πολίτες επέλεξαν να μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στα έξι σημεία διαλογής με ιδιωτικό μέσο.  


Με οχήματα συνέδραμαν ακόμη οι εταιρίες LimitlessMega Group SASynergy, και με υλικά συσκευασίας οι Praktiker και Σκλαβενίτης. 

 

Τις αποστολές ανθρωπιστικού υλικού υποστηρίζουν οι Hellenic Seaways, Blue Star Ferries και ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. 

 

Το Taxibeat και η ΜΕΤΑδραση ευχαριστούν θερμά όλους όσοι κινητοποιήθηκαν και συμμετείχαν σε αυτήν την πρωτοβουλία, και όλους όσοι εργάστηκαν εθελοντικά για την υλοποίησή της. Είναι ενδεικτικό της μεγάλης αυτής κινητοποίησης ότι οι εγκατάστασεις της ΜΕΤΑδρασης έχουν γεμίσει με προσφορές και δεν μπορούν προς το παρόν να υποδεχθούν άλλα είδη. Εθελοντές που επιθυμούν να βοηθήσουν στην περαιτέρω διαλογή και προετοιμασία των επόμενων αποστολών ανθρωπιστικής βοήθειας μπορούν να απευθυνθούν στη ΜΕΤΑδραση με ένα μήνυμα στο volunteer.metadrasi@gmail.com.ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Μια ομάδα διαδηλωτών κινήθηκαν προς την πρεσβεία, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να τους απωθούν, κάνοντας ρίψη και χημικών. Νεκρό εξάχρονο παιδί και στο Ισραήλ, 55 νεκροί
ΕΛΛΑΔΑ
Από 1η Ιουνίου ενεργοποιείται το πράσινο πιστοποιητικό για όσους έχουν εμβολιαστεί. Χωρίς ραντεβού το λιανεμπόριο. Με το μονοδοσικό της Johnson & Johnson οι εμβολιασμοί σε 19 νησιά. 97% η προσέλευση στα ραντεβού
ΕΛΛΑΔΑ
Ο ένας βιασμός φέρεται να τελέστηκε στο καμαρίνι του ηθοποιού, όπου το θύμα πήγε προκειμένου να συζητήσουν για κάποιον ρόλο. Ο κατηγορούμενος ηθοποιός φέρεται να απομόνωσε άλλη συνάδελφό του στο καμαρίνι του και μέσω έντονων χτυπημάτων την κακοποίησε σεξουαλικά. Αλλη κλειδώθηκε από τον δράστη μέσα στο αυτοκίνητο του σε ερημική τοποθεσία το Ψυχικό όπου ήρθε αντιμέτωπη με έντονα βίαιη συμπεριφορά
ΕΛΛΑΔΑ
Ουρλιάζαμε να μην μας κάνουν κακό. Το μωρό έκλαιγε, η γυναίκα μου φώναζε
ΕΛΛΑΔΑ
Εντός 90 ημερών (3 μήνες) από την πρώτη ημέρα που νόσησαν. Αναμένεται σύσταση και για τον εμβολιασμό των παιδιών
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x