Πύραυλος ρωσικής κατασκευής κατέρριψε το αεροσκάφος της Malaysia Airlines στην Ουκρανία
13/10/2015 16:57
20 Προβολές
Μοιράσου το:
Με ρωσικής κατασκευής πύραυλο BUK καταρρίφθηκε το μοιραίο Boeing που εκτελούσε την πτήση MH17 της Malaysia Airlines πάνω από την Ουκρανία, τον Ιούλιο του 2014, όπως αποφαίνεται στην τελική έκθεσή της, για τη συντριβή του αεροπλάνου, η Ολλανδική Υπηρεσία για την Ασφάλεια (OVV).
Όπως αναφέρεται στο πόρισμα ο πύραυλος χτύπησε την αριστερή μπροστινή πλευρά του αεροσκάφους προκαλώντας την αποκόλληση άλλων τμημάτων.
Η Ουκρανία και η Δύση υποστηρίζουν ότι το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από φιλορώσους αυτονομιστές ενώ η Ρωσία καταλογίζει την ευθύνη στην Ουκρανία.
Πάντως το πόρισμα δεν κάνει αναφορά στο ποιος έριξε τον πύραυλο αλλά αναφέρει ότι ο εναέριος χώρος πάνω από την ανατολική Ουκρανία πρέπει να ήταν κλειστός.
Πριν την ανακοίνωση της Ολλανδικής Υπηρεσίας, Ρώσοι αξιωματούχοι της κρατικής εταιρείας Almaz-Antey
που κατασκευάζει τους πυραύλους Buk,
απέρριψαν για μια ακόμη φορά τους ισχυρισμούς της Ουκρανίας και της Δύσης,
παρουσιάζοντας το δικό τους πόρισμα.
Όπως υποστήριξαν οι Ρώσοι αξιωματούχοιυπάρχει βίντεο που δείχνει ότι ο πύραυλος εκτοξεύτηκε
από έδαφος το οποίο ελέγχουν οι ουκρανικές δυνάμεις και επιπλέον
επιχειρηματολόγησαν ότι ο πύραυλος που χρησιμοποιήθηκε ήταν μοντέλο δεκαετιών και
δεν χρησιμοποιείται πλέον από τον ρωσικό στρατό.
Το αεροπλάνο, τύπου Boeing 777, το οποίο εκτελούσε πτήση από το Άμστερνταμ με προορισμό την Κουάλα Λουμπούρ, συνετρίβη τον Ιούλιο του 2014, παρασύροντας στο θάνατο συνολικά 298 επιβαίνοντες. Μεταξύ των θυμάτων οι περισσότεροι ήταν Ολλανδοί, καθώς σκοτώθηκαν 196 στο σύνολο.
«Αφού συμβουλεύθηκα τον πρωθυπουργό, έστειλα επιστολή στον (ρώσο πρόεδρο) Βλαντίμιρ Πούτιν, ζητώντας του αποστολή του εμβολίου Sputnik V», δήλωσε ο τσέχος πρόεδρος στο τηλεοπτικό δίκτυο Prima TV.
Οι ερευνητές του αμερικανικού πανεπιστημίου ανέπτυξαν επίσης μια εφαρμογή «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου που βοηθά τους ανθρώπους να έχουν συνειδητά (διαυγή) όνειρα.
Η ραγδαία επιδείνωση της υγειονομικής και κοινωνικο-οικονομικής κατάστασης της χώρας επιβάλλει να εξετασθεί πολύ σοβαρά η προμήθεια εμβολίων, συμπληρωματικά όσων έχουν ήδη παραγγελθεί