A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Dialogue in the Dark : Ξεναγοί με προβλήματα όρασης μας ξεναγούν στο σκοτάδι

Dialogue in the Dark : «Δείτε» με άλλα μάτια

Βιώστε την εμπειρία από 25 Σεπτεμβρίου 2015


Η εγκατάσταση που άλλαξε μέχρι σήμερα τη ζωή 30.000 Αθηναίων,

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ξανά κοντά σας από 25 Σεπτεμβρίου,  στο Θέατρο Badminton.


«Νομίζω καμία μέρα της ζωής μου δεν θα είναι ίδια μετά από αυτή την εμπειρία». 

«Ήταν κάτι εκπληκτικό. Όλες οι αισθήσεις (πλην της όρασης) ήταν 10 φορές πιο έντονες. Όντως αλλάζουν πολλά στο πώς βλέπεις τον κόσμο μετά». 

«Απίθανο – Καινοτόμο – Καταπληκτικό – Διδακτικό.

Συνεχίστε το με όλες τις δυνάμεις σας γιατί πραγματικά αξίζει!!!» 

«Μοναδική εμπειρία, αμέτρητα συναισθήματα. Κάτι εντελώς καινούριο και καθοριστικό για την υπόλοιπη ζωή μου! Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία, μακάρι να γίνει μέρος της σχολικής ζωής και εκπαίδευσης στο μέλλον». 

«Μακάρι όλοι να είχαν μια αντίστοιχη εμπειρία. Ο κόσμος θα ήταν αλλιώς…!»«Με κλειστά τα μάτια, ανοίγει η καρδιά!»

Το πρωτοποριακό αυτό δρώμενο, που λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα, είναι μια μοναδική εμπειρία ζωής και συνεχίζει να προσελκύει καθημερινά, μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.


ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ DIALOGUE IN THE DARK;

Τι συμβαίνει όταν σβήνουν τα φώτα; Πώς είναι η ζωή στο σκοτάδι; Πώς είναι η καθημερινότητα για χιλιάδες ανθρώπους με απώλεια όρασης; Το Θέατρο Badminton, σας προσκαλεί να το ανακαλύψετε, μέσα από μια συναρπαστική εμπειρία, που θ’ αλλάξει τις αντιλήψεις σας και θα επηρεάσει την στάση ζωή σας.

Στο ξεχωριστό αυτό πολιτιστικό γεγονός, στο οποίο έχουν ήδη συμμετάσχει 7.000.000 επισκέπτες σε πάνω από 30 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, οι ρόλοι αντιστρέφονται: ξεναγοί με μειωμένη ή καθόλου όραση συνοδεύουν μια ομάδα επισκεπτών σε μια βόλτα στο αστικό περιβάλλον, μέσα στο απόλυτο σκοτάδι.

Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της εγκατάστασης, οι επισκέπτες, για 80 περίπου λεπτά, όσο διαρκεί ο περίπατος στο σκοτάδι, ξεναγούνται σ’ έναν κόσμο χωρίς φως, βασιζόμενοι στην ακοή, την αφή, την όσφρηση και κυρίως στις οδηγίες των τυφλών ξεναγών τους, οι οποίοι «γίνονται ουσιαστικά τα μάτια τους».

Όταν ακόμα και οι πιο απλές δραστηριότητες μετατρέπονται ξαφνικά σε πρόκληση, οι επισκέπτες μαθαίνουν να βλέπουν τον κόσμο γύρω τους αλλιώς. Στην έξοδο, όταν ανάβουν και πάλι τα φώτα, τίποτε δεν είναι πια το ίδιο.


Το «Dialogue in the Dark» δεν είναι μία ακόμα έκθεση, αλλά ένα θεμελιώδες γεγονός που αλλάζει την κοσμοθεωρία μας και μας βοηθά να αναμετρηθούμε με τον ίδιο μας τον εαυτό και τις απόψεις μας. Γιατί η εγκατάσταση δεν εκθέτει τίποτε άλλο παρά τα στερεότυπά μας περί διαφορετικότητας.

Το «Dialogue in the Dark» ενθαρρύνει τους επισκέπτες να «δουν τον κόσμο με άλλα μάτια»∙ πρόκειται για ένα παιχνίδι, που μας καλεί ν’ ανακαλύψουμε, να εμπιστευθούμε και ν’ αναπτύξουμε τη δύναμη των αισθήσεών μας.

Είναι μια εμπειρία που πρέπει να βιώσουν όλοι, ενήλικες και παιδιά.

ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕ;

Το  «Dialogue in the Dark» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Γερμανία το 1988 κι έκτοτε έχει ταξιδέψει σε πάνω από 30 χώρες και 127 πόλεις σ’ όλον τον κόσμο. Άλλαξε κυριολεκτικά την οπτική εκατομμυρίων ανθρώπων, και δικαίως χαρακτηρίστηκε μια «Βαθιά φιλοσοφική εμπειρία» (Harretz) και «Μια έκθεση που μας διδάσκει ν’ αντικρίζουμε, μέσ’ από το σκοτάδι, την πραγματικότητα» (Corrieredella Serra). Αναμφίβολα, όμως, το πιο σημαντικό στοιχείο της εγκατάστασης είναι, όπως έγραψε η Frankfurter Allgemeine Zeitung, ότι «Οι θεατές ανακαλύπτουν στο σκοτάδι την ίδια την ανθρωπιά τους». 

Τα σχόλια των επισκεπτών απ’ όλον τον κόσμο το επιβεβαιώνουν. Μεταξύ άλλων:«Ενδιαφέρουσα, διαφορετική, μοναδική και σημαντική εμπειρία. Μας επιτρέπει να βιώσουμε τον κόσμο των τυφλών»,«Μια συναρπαστική, συγκινητική, εκπαιδευτική και ασυνήθιστη εμπειρία», «Βλέπεις τόσα λίγα, αλλά μαθαίνεις τόσα πολλά», «Μια εντυπωσιακή εμπειρία που σε κάνει καλύτερο άνθρωπο» κ.ά.


Το Θέατρο Badminton σας προσκαλεί σε «Διάλογο στο σκοτάδι» και σας καλεί να δείτε τον κόσμο με «άλλα» μάτια. Προλαβαίνετε!

INFO

DIALOGUE IN THE DARK

Θέατρο Badminton/ ειδική εγκατάσταση

Ξεκίνησε την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013(παγκόσμια ημέρα Λευκού Μπαστουνιού) και συνεχίζεται για τρίτη χρόνιά με μεγάλη επιτυχία. 

Η επίσκεψη στην εγκατάσταση

συνιστάται και για παιδιά ηλικίας 8 ετών και άνω.

 

Μέρες και ώρες λειτουργίας

-       Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή από 17:00 μέχρι 20:30 (20:30 ξεκινά η τελευταία ξενάγηση)

-       Σάββατο 15:00 – 20:30 (20:30 ξεκινά η τελευταία ξενάγηση)

-       Κυριακή 12:00 – 20:30 (20:30 ξεκινά η τελευταία ξενάγηση)

Για σχολεία και πρωινές ώρες.

 

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!

Οι επισκέπτες, για αποφυγή οποιασδήποτε ταλαιπωρίας, πρέπει να επικοινωνούν με το ταμείο του θεάτρου, στο 210 8840600, για να κάνουν κράτηση, καθώς σε κάθε ξενάγηση μπαίνουναυστηρά μέχρι 8 άτομα.

 

Τιμές Εισιτηρίων

Γενική είσοδος: 12€

Μειωμένο εισιτήριο: 10€ (παιδικό/φοιτητικό/ανέργων/ΑΜΕΑ)

Ομαδικά πακέτα 6 έως 8 ατόμων, 55€

Ειδικές τιμές για σχολεία.

Κρατήσεις:

Ταμείο θεάτρου Badminton, Ολυμπιακά Ακίνητα, Γουδή – τηλ. 210 8840600ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τα νευρολογικά συμπτώματα είναι πολύ συχνά στους ασθενείς με Covid-19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Για την εγγραφή των συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οι συμμετέχοντες με ενδιαφέρον στη φωτογραφία καλούνται να αποτυπώσουν την εμπειρία με προοπτική τη συμμετοχή τους σε σχετική έκθεση το προσεχές διάστημα.
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Επιστολή προς τους Έλληνες Ευρωβουλευτές για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κοινωνική Οικονομία στην Ελλάδα απέστειλε η Δικτύωση Κοιν.Σ.Επ.
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ιδιαίτερα ενοχλητικά είναι τα δερματικά προβλήματα που προκύπτουν εξαιτίας της πολύωρης χρήσης του εξοπλισμού ατομικής προστασίας για την αποφυγή της μόλυνσης από τον κορωνοϊό.
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Υπάρχει μία υποψία ότι ο κορωνοϊός μπορεί να εισέρχεται στον οργανισμό μέσω κάποιων υποδοχέων στους πνεύμονες, και μάλιστα ίσως κάτι τέτοιο να είναι αυξανόμενο σε υπερτασικούς, σύμφωνα με ταχείες δημοσιεύσεις αυτής της εβδομάδας στο επιστημονικό περιοδικό «Νature» από Ελβετούς και από Κινέζους ερευνητές.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x