A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Αποσύρει η κυβέρνηση τις διατάξεις για τη φορολόγηση ενοικίων

Αλλαγές σε ό,τι αφορά την φορολόγηση των εσόδων που προέρχονται από τα ενοίκια, προανήγγειλε σήμερα από τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. 

«Το νομοσχέδιο ορθολογικοποιεί τα πρόστιμα με στόχο την αύξηση της εισπραξιμότητας των προστίμων. Αυτή είναι η ουσία και γι’ αυτό πετάτε την μπάλα έξω», υπογράμμισε απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, προσθέτοντας ότι τώρα ο φορολογικός μηχανισμός ελέγχει τώρα τις υποθέσεις του 2001 και ότι δεκάδες χιλιάδες περιπτώσεις παραγράφονται στα τέλη του έτους.

«Ξεχάσαμε ότι τα προηγούμενα χρόνια έξω από τη Βουλή μάτωναν οι διαδηλωτές και εδώ είχαμε κομματική πειθαρχία; Με κανονική διαδικασία και εξαντλητικό διάλογο φέρνει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο. Εμείς θα κάνουμε αλλαγές. Δεν είναι διαδικασία take or leave it. Για παράδειγμα θα αποσυρθεί αύριο το άρθρο 2 παρ. 5 και 6, που αφορά τους συντελεστές φορολόγησης του εισοδήματος από ακίνητα και την εξαίρεση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και ενώσεων ιδιοκτητών πολυκατοικιών από την υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης όταν δεν αποκτούν έσοδα υποκείμενα σε φόρο εισοδήματος», τόνισε ο κ. Αλεξιάδης.

«Το ότι σταματά η εκχώρηση των ανείσπρακτων ενοικίων δεν σημαίνει ότι φορολογούνται, αλλά ψάχνουμε να βρούμε με ποια διάταξη θα φορολογηθεί», πρόσθεσε. Σημείωσε ότι «το νομοσχέδιο έρχεται να υλοποιήσει τις διατάξεις της συμφωνίας. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά αυτή είναι η συμφωνία. Περιμένουμε την δική σας αντιπρόταση. Εσείς πιέζατε την κυβέρνηση να πει «ναι» σε όποια συμφωνία και να ψηφίσει «ναι» στο δημοψήφισμα και τώρα λέτε να μην ψηφιστεί;».

Για θυρίδες

Ο Αλεξιάδης αναφέρθηκε σε επιμέρους διατάξεις ξεκαθαρίζοντας ότι η διάταξη για τις θυρίδες «δεν διαφέρει στο παραμικρό από την υπάρχουσα διάταξη. Είναι η ίδια διάταξη που υπάρχει από το 2013 και μπήκε για λόγους νομοτεχνικούς. Δεν λέω να διαβάζετε ούτε left, ούτε να ακούτε Κόκκινο, ούτε να διαβάζετε την Αυγή. Το taxcare να διαβάζετε».

Για τα διατηρητέα

Για τα διατηρητέα ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι «δεν υπάρχει διάταξη για τα διατηρητέα. Αυτό το υποστηρίζει ένας φορέας που καλούσε να ψηφίσουμε «ναι» στο δημοψήφισμα και αντιπροτείνει να μπει φόρος στα αγροτεμάχια». «Δεν θα βάλουμε συμπληρωματικό φόρο στα αγροτεμάχια», τόνισε.

Για τις αντικειμενικές

Ο κ. Αλεξιάδης τόνισε για την εξομοίωση αντικειμενικών με τις εμπορικές αξίες ότι το «σωστό σύστημα» των αντικειμενικών αξιών ισχύει από το 1986. «Τόσα χρόνια γιατί δεν κάνατε εσείς την εξομοίωση; Από 1-1-2017 θα έχουμε εξομοίωση αντικειμενικών και εμπορικών αξιών», είπε.

Τέλος, απάντησε στην κριτική για την εταιρεία φύλαξης του ΣΔΟΕ, λέγοντας: «Περίεργες τροπολογίες σαν αυτές που έρχονταν επί ΝΔ δεν θα φέρουμε. Περίεργες τροπολογίες εξυπηρέτησης συμφερόντων δεν θα φέρουμε». Σημείωσε ότι «η διάταξη για τον ΣΔΟΕ είναι ότι επεκτείνουμε τις συμβάσεις φύλαξης του ΣΔΟΕ μέχρι 31 Δεκεμβρίου για να γίνει ο διαγωνισμός που δεν προλάβαμε λόγω εκλογών».


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
"Δωρεάν επιδοτήσεις παρά από δάνεια", δήλωσε στο περιοδικό Der Spiegel η κορυφαία οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Γκιτά Γκοπίνατ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ο Γενικός Γραμματέας της ομάδας πρωτοβουλίας των ευρωπαίων πολιτών (που ανήκει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή) κοινοποίησε στους διοργανωτές την καταχώριση της πρότασής τους, με τίτλο «Έναρξη βασικών εισοδημάτων χωρίς όρους σε ολόκληρη την ΕΕ».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα «τραύματα» του lockdown σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Την πρόταση που εισηγούνται η Γερμανία και η Γαλλία για τη συγκρότηση ενός ταμείου ανάκαμψης 500 δισ. ευρώ, χαιρετίζει και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Οι δέκα λόγοι που συνηγορούν στο ότι έρχεται ύφεση που θα είναι μεγαλύτερη από αυτή του 1920. Γιατί ο οικονομολόγος μιλά για την «τέλεια καταιγίδα». Τα λάθη που έγιναν το 2008 και θα... πληρωθούν τώρα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η Παγκρήτια Τράπεζα, συμμετέχει στο πρόγραμμα «Επιχειρηματική Χρηματοδότηση ΤΕΠΙΧ ΙΙ για τη χορήγηση κεφαλαίων κίνησης με επιτόκιο πλήρως επιδοτούμενο από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα».
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x