Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Πώς επιτήδειοι με "αόρατο" λογισμικό παρακολουθούν κινητά
06/11/2015 19:54
60 Προβολές
Μοιράσου το:
Για τα κρούσματα παρακολουθήσεων κινητών τηλεφώνων μέσω αόρατου λογισμικού μίλησε ο προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης, στο πλαίσιο του 4ου διεθνούς συνεδίου E-life που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο.
Σύμφωνα με τον κ. Σφακιανάκη, επιτήδειοι με αόρατο λογισμικό υποκλέπτουν όλα τα δεδομένα ανυποψίαστων πολιτών, όπως μηνύματα, mail, φωτογραφίες και τραπεζικούς κωδικούς.
Η παρακολούθηση των κινητών γίνεται με ένα λογισμικό που κατασκευάστηκε για την προστασία παιδιών και πωλείται 200 δολάρια, ενώ είναι διαθέσιμο στη σελίδα www.droidjack.net για συσκευές κινητής τηλεφωνίας android (Αndroid RAT).
Με το συγκεκριμένο λογισμικό, οι επιτήδειοι αποκτούν πλήρη έλεγχο των κινητών που παρακολουθούν, αφού μπορούν να σβήνουν αρχεία, να γράφουν και να σβήνουν μηνύματα, να κάνουν κλήσεις και να δουν όλο το αρχείο κλήσεων, να πραγματοποιήσουν κλήσεις μέσω της συσκευής, να διαχειριστούν τη λίστα των επαφών, να ακούν τους ήχους του χώρου από το μικρόφωνο της συσκευής και να τους καταγράφουν, να δουν το ιστορικό της πλοήγησης στο διαδίκτυο, την τελευταία τοποθεσία της συσκευής, να δουν όλες τις εφαρμογές που υπάρχουν στη συσκευή και να προσθέσουν νέες.
Στην εξιχνίαση τεσσάρων υποθέσεων πορνογραφίας ανηλίκων, με θύματα κυρίως κορίτσια 12 έως 15 ετών, προχώρησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Δίωξη σε βάρος του νεκρού 27χρονου Βασίλη Μάγγου ασκήθηκε από την εισαγγελία Βόλου, την ημέρα του θανάτου του, σύμφωνα με καταγγελία της δικηγόρου Άννυ Παπαρούσου