A+ A A-
  • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
  • h Αρχική
  • n Δίκτυα αλληλεγγυης
  • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
  • e Νέα
  • p Αρθογραφία
  • w Ποιοι είμαστε
  • c Επικοινωνία
  • t Web Tv
  • s Κοινωνική οικονομία
  • g Αλληλεγγύη
  • m Συνεργατισμός
  • x Καινοτομίες
  • u Start ups
  • o Αειφορία
  • r Δικαιώματα
  • j Ακτιβισμός
  • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Γενετικά τροποποιημένα μήλα στην κατανάλωση

Από: 

Επιστημη ΤΗΣ ΓΗΣ - Science of the EARTH


Σχόλιο των "Γεωπόνων του Κόσμου" με αφορμή την γενετική τροποποίηση μήλων, όπως αναλύεται σε αυτό το άρθρο: parenting.blogs.nytimes.com


Γενετικά τροποποιημένα μήλα στην κατανάλωση...

.... (όχι ακόμη στην Ευρώπη)

Έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν! Ετοιμαστείτε και για κανένα "μνημονιάκι" να υπογράψουν οι "πατριώτες" ηγέτες μας και κανένα τρανταχτό ΝΑΙ στα ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ "ΜΗΛΑ". 

Ναι καλά ακούσατε, στα GMO μήλα. Το γελοίο επιχείρημα είναι ότι "τα πειραγμένα μήλα" με εργαλείο την γενετική μηχανική ΔΕΝ θα καφετιάζουν ούτε θα μαυρίζουν μετά το καθάρισμα ή το δάγκωμα και θα διατηρούν το αρχικό τους χρώμα!

Δημιουργός του νέου "μήλου" (στα εργαστήρια) μια μικρή Καναδική Εταιρία Βιοτεχνολογίας Okanagan Specialty Fruits, η οποία "πέτυχε" να "φιμώσει" τα γονίδια που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή του ενζύμου πολυφαινολική οξειδάση (γνωστής ως PPO). 

Τα μήλα «μαυρίζουν», όταν οι φαινολικές ενώσεις του φρούτου αντιδρούν με το οξυγόνο. Αυτή η διαδικασία οξείδωσης καθοδηγείται από το PPO που δρα ως καταλύτης.

Τα μήλα στην Αμερικανική Ήπειρο, και παγκοσμίως σε μεγάλο βαθμό, καταναλώνονται απο παιδιά και γενικώς νεότερο πληθυσμό, όπως και οι χυμοί. Στις ΗΠΑ υπάρχει ήδη ανησυχία απο γονείς και όχι μόνο, για την σκοπιμότητα αυτής της μετάλλαξης... με θέμα τις επιπτώσεις στην υγεία των καταναλωτών. Τα μήλα αυτά θα κυκλοφορούν στην αγορά παρασκευής τροφίμων των ΗΠΑ και του Καναδά όπου ήδη δόθηκαν και οι απαραίτητες εγκρίσεις....(!), με το όνομα "Arctic apples".

Θα αρχίσουν με την προτεμαχισμένη μορφή (φέτες και κύβους μήλου που δεν θα "σκουριάζουν") ώστε να αποφεύγεται η χρήση "ασκορβικού ασβεστίου" που κάνει την σάρκα των συμβατικών μήλων πιο ελκυστική στους καταναλωτές αλλά αλλοιώνει τη γεύση, ενώ αργότερα στο 2016 θα μπουν και στην νωπή κατανάλωση μήλων (στη μαναβική)!


Το άρθρο δεν είναι από τα αντι-GMO, αλλά αφήνει ερωτήματα για έντονο προβληματισμό, και παραπέμπει και στις Οδηγίες της Αμερικανικής Κυβέρνησης του Ιουλίου 2015 που απευθύνονται στις Υπηρεσίες Ελέγχου (EPA, FDA, και USDA) και όλους όσους ασχολούνται με την Βιοτεχνολογία, συνιστώντας εκσυγχρονισμό του συστήματος έγκρισης βιοτεχνολογικών προϊόντων με προστασία της ανθρώπινης υγείας και του περιβάλλοντος απο τους κινδύνους (ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ). 

Τα συμπεράσματα δικά μας και δικά σας.... 
(σ.σ.)



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΤΡΟΦΙΜΑ
Η παλιότερη τεχνική συντήρησης τροφίμων είναι η αποξήρανση στον ήλιο. Η Ελλάδα δόξα το θεώ έχει ένα μεγάλο διάστημα ηλιοφάνειας στη διάρκεια του χρόνου και μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα με τον ήλιο.
ΤΡΟΦΙΜΑ
Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση για τη αποφυγή της διάδοσης του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα, ο ΕΦΕΤ ενημερώνει τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις τροφίμων
ΤΡΟΦΙΜΑ
Περισσότερα από τα μισά αρτοποιεία της Θεσσαλονίκης κάνουν ήδη διανομές σε σπίτια, δίνοντας τη δυνατότητα στους καταναλωτές -κυρίως σε ηλικιωμένους που συνήθιζαν να βγαίνουν κάθε πρωί προκειμένου να προμηθευτούν φρέσκο ψωμί από τον φούρνο της γειτονιάς τους
ΤΡΟΦΙΜΑ
«Μην τρέχετε στα σούπερ μάρκετ. Είναι και θα παραμείνουν ανοιχτά. Ανοιχτές θα παραμείνουν και οι υπαίθριες αγορές (λαϊκές). Να ενημερώνεστε μόνο από τις επίσημες ανακοινώσεις»
ΤΡΟΦΙΜΑ
Έχετε ακούσει ότι η κατανάλωση πρωινού μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό; Έτσι, είστε έτοιμοι να “φορτώσετε” το πρωινό σας τρόφιμα που θα σας βοηθήσουν να κάψετε περισσότερες θερμίδες!
ΤΡΟΦΙΜΑ
Τα νηστίσιμα με καταβολές από την αρχαία Ελλάδα είναι πολύ δημοφιλή και σήμερα, κυρίως μετά την Αποκριά
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ