A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Ηλιόσποροι: Ξυπνάτε κόσμε! Η βαρβαρότητα που ζούμε είναι κατασκευασμένη

Αυτή η βαρβαρότητα που ζούμε είναι κατασκευασμένη από συγκεκριμένα οικονομικά κέντρα λήψης αποφάσεων, που αποτελούν την πανίσχυρη βιομηχανία του πολέμου (όπλα, πετρέλαια, τράπεζες, εργολάβοι).


Στόχος τους είναι οι πλουτοπαραγωγικοί και ενεργειακοί πόροι, ο έλεγχος της τροφής και των σπόρων, ο περιορισμός ελευθεριών και δικαιωμάτων, η υποδούλωση των μαζών μέσω του τρόμου και της φτώχειας. Δεν είναι ένα αόρατο χέρι, αλλά συγκεκριμένες πολυεθνικές επιχειρήσεις και επιχειρηματίες, γνωστοί και άγνωστοι στο ευρύ κοινό, που ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις και διαμορφώνουν τις πολιτικές κατά το δοκούν και κατά το συμφέρον τους. Δεν είναι μια παγκόσμια συνωμοσία, αλλά μια παγκόσμια κυριαρχία και επιβολή από συγκεκριμένες πολιτικές και οικονομικές ελίτ που δεν αντιπροσωπεύουν ούτε το 0.01 του πληθυσμού.
 
Ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός και ο αναπτυξιακός οικονομισμός είναι το εργαλείο τους για συσσώρευση πλούτου και για μαζική αποχαύνωση μέσω της διαφήμισης, της κατανάλωσης και των ειδήσεων του τρόμου. Ο πόλεμος είναι το μέσο για να επιβάλουν και να επεκτείνουν την κυριαρχία τους, όπως και οι γνωστές πλέον διατλαντικές συμφωνίες εμπορίου TTIP/TPP/TiSA.


Όχι δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες και οι κυβερνήσεις που στήριζαν με όπλα και χρήματα όλα αυτά τα χρόνια το Σουνιτικό εξτρεμιστικό Ισλάμ για να εξυπηρετήσουν τα γεωπολιτικά τους συμφέροντά και τους επεκτατικούς πολέμους στην μέση Ανατολή, είναι εξίσου ένοχες με τους φανατικούς που σκορπούν τυφλή βία και θάνατο. Ο πόλεμος της Δύσης γέννησε τους ξεριζωμένους πρόσφυγες και τους φανατικούς εξτρεμιστές. Ότι σπείρατε με τις πολιτικές σας, θα θερίσετε.


Απ' ότι όλα δείχνουν το δεύτερο χτύπημα στο Παρίσι έχει σαν στόχο την εξάπλωση του πολέμου στην Ανατολή και τη γενίκευση της επιτήρησης και του ελέγχου στη Δύση μέσα από την επιβολή της αστυνομοκρατίας και της στρατοκρατίας. Ας αναλογιστούμε ποιοι κερδίζουν απ όλη αυτή την ιστορία. Οι ακροδεξιοί φασίστες, τα υπερσυντηρητικά γεράκια με την πολεμική τους βιομηχανία και το φανατικό Ισλάμ τρίβουν τα χέρια τους. Ο εθνικισμός, ο ρατσισμός και η ξενοφοβία ετοιμάζονται να κυριεύσουν το συλλογικό μας.
Ο πόνος στο Παρίσι είναι ίδιος με τον πόνο στο Κομπανί, στη Βηρυτό, στη Παλαιστίνη, και σε όλες τις εμπόλεμες ζώνες (Ιράκ, Συρία, Αφγανιστάν, Κένυα) που ο δυτικός φανατισμός συναντά τον ανατολικό.


Δεδομένου πλέον ότι η 11η Σεπτεμβρίου 2001 ήταν μια προκατασκευασμένη και προδιαγεγραμμένη επιχείρηση εκ των έσω με στόχο την επιβολή ακραίων πολιτικών και νέων επεκτατικών πολέμων, δεν μας εκπλήσσει που έπρεπε να κατασκευαστεί η 13η Νοεμβρίου 2015 για να εμπλακεί το ΝΑΤΟ στην αναδιανομή των γεωπολιτικών συμφερόντων. Ένα είναι το σίγουρο. Δεν είναι ένας πόλεμος πολιτισμών ή θρησκειών, αλλά ένας πόλεμος φανατικών του κέρδους και της οπισθοδρόμησης που πρέπει να τους σταματήσουμε πριν είναι πολύ αργά.
Η αφύπνιση και η συνειδητοποίηση είναι το πρώτο βήμα. Μετά προέχει η απαξίωση του παλιού και η δημιουργία ενός νέου μοντέλου αυτάρκους διαβίωσης, υπεύθυνης και αυτοδιαχειριζόμενης ευημερίας με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο.


Η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους λόγω των πολέμων και των εξτρεμιστών Ισλαμιστών είναι το λιγότερο που μπορούμε να προσφέρουμε. Το σεβασμό μας σε όλες και όλους τους αλληλέγγυους που ξεπερνάνε τον εαυτό τους καθημερινά στη Λέσβο, τη Σάμο, τη Κω και τα άλλα νησιά πρώτης υποδοχής.
Μποϊκοτάρουμε τη βιομηχανία του πολέμου με κάθε μέσο. Δεν θα τους χαρίσουμε το μέλλον μας.


Ηλιόσποροι, 15.11.2015


iliosporoi.net


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Από τη μελέτη της σχέσης μεταξύ ανεργίας και θνησιμότητας, διαπιστώνεται ότι η ανεργία αύξησε τον κίνδυνο θανάτου κατά 63%.
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Ένας σύμμαχος γειτονικός και φίλος λαός με χαρακτηριστικά που περισσότερο μας ενώνουν παρά μας χωρίζουν, έχει πληγεί με πρωτοφανή σφοδρότητα φέρνοντας στο μυαλό μας εικόνες από τσουναμι σε παραλία γεμάτη κόσμο.
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Θα μπορούσαμε όμως εμείς οι σύγχρονοι είλωτες να οργανώσουμε την σκέψη μας και να απαντήσουμε στα θεμελιώδη ερωτήματα που προκύπτουν για την συνέχιση της ζωής στον πλανήτη γη; Γιατί πάντα μία σωστή απάντηση, προϋποθέτει ένα σωστό ερώτημα…
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Στα πλαίσια των μέτρων για την προστασία του πληθυσμού από την πανδημία του κορωνοϊού ίσως θα πρέπει το υπουργείο άμυνας να λάβει την απόφαση αναβολής κατάταξης των υπόχρεων σε στρατιωτική θητεία
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
«Κλείσε μέσα στην ψυχή σου την Ελλάδα, και θα αισθανθείς μέσα σου να λαχταρίζει κάθε είδος μεγαλείου» (Σολωμός).
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Η διαχείριση της πανδημίας στην πατρίδα μας άλλα και στο εξωτερικό, αποτελεί το μεγαλύτερο, σε έκταση αλλά και σε διάρκεια τεστ αντοχής και στρατηγικής, για κράτη και θεσμούς, κρατικούς αλλά και μη.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ