A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Λαϊκή Συνέλευση Αγ. Νεκταρίου: Καταγγελία για τις διακοπές ρεύματος της ΔΕΗ

Εν μέσω τρίτου μνημονίου και ενώ τα αλλεπάλληλα χτυπήματα στα εργατικά-λαϊκά σπίτια, με την επιβολή δυσβάσταχτων μέτρων σε όλους τους όρους διαβίωσης συνεχίζονται, η ΔΕΗ απειλεί να μας βυθίσει στο σκοτάδι, αφού επιστρατεύει μπλακ άουτ σε 750.000 οφειλέτες, «κακοπληρωτές», «για να πιέσει τους καταναλωτές να πληρώσουν τους ανεξόφλητους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που φτάνουν κοντά στα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ». 

Κακοπληρωτές από την Διοίκηση της ΔΕΗ θεωρούνται συμπολίτες που κατέβαλλαν έναντι ποσά στην τράπεζα της συνολικής οφειλής του λογαριασμού.

Κακοπληρωτές θεωρούνται και όσοι δεν μπορούν να μπουν σε ρύθμιση δόσεων, καθώς για να ξεκινήσει η ρύθμιση προαπαιτούμενο είναι η καταβολή του 10% της συνολικής οφειλής και κατόπιν η ρύθμιση των δόσεων, ενώ παράλληλα τρέχουν νέοι λογαριασμοί.

Ακούγονται και γράφονται γραμμές καταγγελίας της ΔΕΗ προς τους «καταναλωτές», ότι «δεν ζουν σε συνθήκες ένδειας και  με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν τη δυνατότητα να διακανονίσουν την οφειλή τους»,  ή ότι «εκμεταλλεύονται  και ξεγελούν τη ΔΕΗ κάνοντας  ρευματοκλοπές με μεγάλη μαεστρία».

Οι μεγάλες βιομηχανίες βέβαια, εταιρείες και μάρκετ που χρωστούν, δε ζουν σε συνθήκες ένδειας. Τι γίνεται όμως με τα εργατικά νοικοκυριά, τους συνταξιούχους, τους ανέργους και τα μικροκαταστήματα, που πλήττονται ανεπανόρθωτα από τα μέτρα του τρίτου μνημονίου, που η κυβέρνηση «κοινωνικής σωτηρίας», σε αγαστή συνεργασία με τράπεζες και δανειστές-τρόικα επιβάλουν;

Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες μαζικές  διακοπές ρεύματος  σε ανθρώπους που αδυνατούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, αφού προαπαιτούμενο της ρύθμισης είναι η καταβολή του 10% της συνολικής οφειλής και κατόπιν η ρύθμιση των δόσεων, ενώ παράλληλα τρέχουν νέοι λογαριασμοί. Ήδη έχουν φτάσει οι πρώτες επώνυμες καταγγελίες στη Λαϊκή Συνέλευση Γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου.

Δεν είμαστε ούτε οι αποκαλούμενοι κλέφτες, ούτε απλά οι κακοπληρωτές.

Είμαστε όλοι εμείς οι άνθρωποι, που βρισκόμαστε απολυμένοι, άνεργοι,  αυτοαπασχολούμενοι με χρέη, χαμηλοσυνταξιούχοι, εργαζόμενοι με μισθούς πείνας η έναντι, που προσπαθούμε να ζήσουμε 3 τουλάχιστον μέλη της οικογένειάς μας, από μια σύνταξη η ένα μισθό.  

Ο καθένας μας, ως μέρος της εργατικής τάξης, πλήττεται από αυτό το σαρκοβόρο καπιταλιστικό σύστημα και τους διαχειριστές του. Ο καθένας όμως και όλοι μαζί συλλογικά έχουμε τη δύναμη να υπερασπιστούμε και να επιβάλλουμε τους όρους της δικής μας ζωής!

Καλούμε τους συμπολίτες μας να κάνουν επώνυμα τις καταγγελίες τους , ώστε όλοι μαζί να παρεμβαίνουμε δυναμικά!

Καλούμε τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ και τα σωματεία τους να πάρουν θέση στο πλευρό μας.

Προειδοποιούμε τους εργολάβους και τις ιδιωτικές εταιρείες που κόβουν το ρεύμα της ζωής μας, ότι θα μας βρουν μπροστά τους.

 

Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα.
Ρεύμα και νερό, στέγη και τροφή για όλο το λαό.


Λαϊκή Συνέλευση Αγίου Νεκταρίου


denplirono-anatropi.blogspot.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Πρόσθετα περιοριστικά μέτρα σε πέντε δήμους για να αποφευχθεί ευρύτερη εξάπλωση της νόσου στις συγκεκριμένες περιοχές, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.
ΕΛΛΑΔΑ
Ογδόντα δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 1.314.
ΕΛΛΑΔΑ
Μπορεί τα δεδομένα μέχρι τώρα σχετικά με την επίπτωση της θερμοκρασίας στην εξάπλωση του κορωνοϊού να είναι αντικρουόμενα, ωστόσο νέα ελληνική μελέτη φαίνεται να δείχνει πως η διασπορά του κορωνοϊού σε χώρες με υψηλές θερμοκρασίες, είναι μικρότερη.
ΕΛΛΑΔΑ
Γυναίκα που διαμένει στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων της Ριτσώνας και η οποία γέννησε προχτές σε νοσοκομείο της Αθήνας, βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.
ΕΛΛΑΔΑ
Tρεις ακόμη ασθενείς έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό το πρωί της Τρίτης.
ΕΛΛΑΔΑ
Ο ακαταπόνητος αγωνιστής, ο επαναστάτης, ο πρώτος παρτιζάνος της Ευρώπης, ο άνθρωπος που μαζί με τον συναγωνιστή του Λάκη Σάντα κατέβασαν τον αγκυλωτό σταυρό, το μισητό σύμβολο του ναζισμού από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ