A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Λαϊκή Συνέλευση Αγ. Νεκταρίου: Καταγγελία για τις διακοπές ρεύματος της ΔΕΗ

Εν μέσω τρίτου μνημονίου και ενώ τα αλλεπάλληλα χτυπήματα στα εργατικά-λαϊκά σπίτια, με την επιβολή δυσβάσταχτων μέτρων σε όλους τους όρους διαβίωσης συνεχίζονται, η ΔΕΗ απειλεί να μας βυθίσει στο σκοτάδι, αφού επιστρατεύει μπλακ άουτ σε 750.000 οφειλέτες, «κακοπληρωτές», «για να πιέσει τους καταναλωτές να πληρώσουν τους ανεξόφλητους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που φτάνουν κοντά στα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ». 

Κακοπληρωτές από την Διοίκηση της ΔΕΗ θεωρούνται συμπολίτες που κατέβαλλαν έναντι ποσά στην τράπεζα της συνολικής οφειλής του λογαριασμού.

Κακοπληρωτές θεωρούνται και όσοι δεν μπορούν να μπουν σε ρύθμιση δόσεων, καθώς για να ξεκινήσει η ρύθμιση προαπαιτούμενο είναι η καταβολή του 10% της συνολικής οφειλής και κατόπιν η ρύθμιση των δόσεων, ενώ παράλληλα τρέχουν νέοι λογαριασμοί.

Ακούγονται και γράφονται γραμμές καταγγελίας της ΔΕΗ προς τους «καταναλωτές», ότι «δεν ζουν σε συνθήκες ένδειας και  με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν τη δυνατότητα να διακανονίσουν την οφειλή τους»,  ή ότι «εκμεταλλεύονται  και ξεγελούν τη ΔΕΗ κάνοντας  ρευματοκλοπές με μεγάλη μαεστρία».

Οι μεγάλες βιομηχανίες βέβαια, εταιρείες και μάρκετ που χρωστούν, δε ζουν σε συνθήκες ένδειας. Τι γίνεται όμως με τα εργατικά νοικοκυριά, τους συνταξιούχους, τους ανέργους και τα μικροκαταστήματα, που πλήττονται ανεπανόρθωτα από τα μέτρα του τρίτου μνημονίου, που η κυβέρνηση «κοινωνικής σωτηρίας», σε αγαστή συνεργασία με τράπεζες και δανειστές-τρόικα επιβάλουν;

Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες μαζικές  διακοπές ρεύματος  σε ανθρώπους που αδυνατούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, αφού προαπαιτούμενο της ρύθμισης είναι η καταβολή του 10% της συνολικής οφειλής και κατόπιν η ρύθμιση των δόσεων, ενώ παράλληλα τρέχουν νέοι λογαριασμοί. Ήδη έχουν φτάσει οι πρώτες επώνυμες καταγγελίες στη Λαϊκή Συνέλευση Γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου.

Δεν είμαστε ούτε οι αποκαλούμενοι κλέφτες, ούτε απλά οι κακοπληρωτές.

Είμαστε όλοι εμείς οι άνθρωποι, που βρισκόμαστε απολυμένοι, άνεργοι,  αυτοαπασχολούμενοι με χρέη, χαμηλοσυνταξιούχοι, εργαζόμενοι με μισθούς πείνας η έναντι, που προσπαθούμε να ζήσουμε 3 τουλάχιστον μέλη της οικογένειάς μας, από μια σύνταξη η ένα μισθό.  

Ο καθένας μας, ως μέρος της εργατικής τάξης, πλήττεται από αυτό το σαρκοβόρο καπιταλιστικό σύστημα και τους διαχειριστές του. Ο καθένας όμως και όλοι μαζί συλλογικά έχουμε τη δύναμη να υπερασπιστούμε και να επιβάλλουμε τους όρους της δικής μας ζωής!

Καλούμε τους συμπολίτες μας να κάνουν επώνυμα τις καταγγελίες τους , ώστε όλοι μαζί να παρεμβαίνουμε δυναμικά!

Καλούμε τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ και τα σωματεία τους να πάρουν θέση στο πλευρό μας.

Προειδοποιούμε τους εργολάβους και τις ιδιωτικές εταιρείες που κόβουν το ρεύμα της ζωής μας, ότι θα μας βρουν μπροστά τους.

 

Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα.
Ρεύμα και νερό, στέγη και τροφή για όλο το λαό.


Λαϊκή Συνέλευση Αγίου Νεκταρίου


denplirono-anatropi.blogspot.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Ταχύτερη ανταπόκριση του ΔΕΔΔΗΕ στα αιτήματα των καταναλωτών ρεύματος, ενώ θα περιορίσει το πλήθος των βλαβών και το χρόνο αποκατάστασης, εγκαθιστά ο Διαχειριστής.
ΕΛΛΑΔΑ
Αν αφήσετε φαγώσιμα στην κατάψυξη, υπάρχει περίπτωση να υποστούν αλλοιώσεις, εφόσον γίνει διακοπή ρεύματος.
ΕΛΛΑΔΑ
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ελαχιστοποίησης της διάρκειας των εργασιών και επαναφοράς της υδροδότησης.
ΕΛΛΑΔΑ
Οι Σταγιάτες πηγάζουν από την Κρύα Βρύση. Η μακραίωνη ιστορία του χωριού και οι παραδόσεις του είναι άρρηκτα δεμένες μαζί της. Όπως και η ζωή μας. Χωρίς την πηγή αυτή, το χωριό μας δεν θα υπήρχε.
ΕΛΛΑΔΑ
Ζητάμε τη βοήθεια του παγκόσμιου κινήματος στην επανασύνδεση του ρεύματος ή στην απόκτηση μίας γεννήτριας, ώστε να συνεχίσουμε ανεμπόδιστα την παραγωγή και η οποία θα μας βοηθήσει στην ανεξαρτητοποίησή μας.
ΕΛΛΑΔΑ
Κατάργηση της πάγιας χρέωσης για όλους τους καταναλωτές, έκπτωση 5 ευρώ για όσους λαμβάνουν ηλεκτρονικό λογαριασμό και επιπλέον 8% για τους ευάλωτους πελάτες και για καταναλώσεις πάνω από 2.000 κιλοβατώρες, θέτει σε εφαρμογή η ΔΕΗ από τις 26 Μαρτίου και για τρεις μήνες.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x