A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Κύριοι της Ε.Ε., δεν απευθύνεστε σε ιθαγενείς!

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού με κείμενο του καταδικάζει τους "κύριους" της Ε.Ε. με το εξής κείμενο:

Μόνο αποτροπιασμό μπορεί να νιώσει ο οποιοσδήποτε πολίτης αυτής της χώρας – Έλληνας ή ξένος – διαβάζοντας τις δηλώσεις που κάνουν τις τελευταίες μέρες διάφορα πολιτικά πρόσωπα από χώρες της Ε.Ε. καταδικάζοντας τη χώρα μας γιατί δεν κάνουμε αρκετά να διαφυλάξουμε τα σύνορα της Ε.Ε. (!) και παράλληλα δεν προσφέρουμε τις απαραίτητες υπηρεσίες υγείας προς τους πρόσφυγες που θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο.


Ενδεικτικά αναφέρουμε δύο χαρακτηριστικές:

«Δεν μπορούμε να ανεχτούμε (!) μια χώρα μέλος (της Ε.Ε.) που έχει ανοιχτά σταματήσει να προστατεύει τα σύνορα της Σένγκεν.  Τότε η Σένγκεν δεν έχει καμία ισχύει.» – Robert Fico,  Σλοβάκος Πρωθυπουργός

«Δεν υπήρχε κανείς να τους εξετάσει ή να τους περιθάλψει, κανένας εξοπλισμός ή ιατρικό προσωπικό, εκτός από έναν απελπισμένο εθελοντή γιατρό από μια ΜΚΟ σε ένα υπόστεγο…. Αυτό είναι απαράδεκτο, δεν υπήρχε πουθενά η Ε.Ε. και ο κόσμος ρωτούσε πότε θα έρθει η Ε.Ε. για να τους βοηθήσει.» – Vytenis Andriukaitis  Ευρωπαίος Επίτροπος για την Υγεία, απόσπασμα από επιστολή του διέρρευσε στον Βελγικό τύπο, και στην οποία αναφέρει μετά από επίσκεψη του στη Λέσβο στις 19/11, όπου είδε μια μικρή βάρκα γεμάτη με μωρά, γυναίκες και μικρά παιδιά να φτάνει στο νησί, πολλά από τα οποία ήταν άρρωστα και τραυματισμένα, κάποια από τα οποία (παιδιά) πέθαναν από υποθερμία λίγες μέρες μετά.Εμείς θα σταθούμε σε αυτές τις δύο δηλώσεις μόνο:

Ο κος. Robert Fico – και αρκετοί άλλοι πολιτικοί χωρών της Ε.Ε. – ας πουν ανοιχτά πως θέλουν να προστατευτούν τα σύνορα της Ε.Ε.  Θέλουν νάρκες στα χερσαία σύνορα μας;  Yπάρχουν.  Θέλουν φράχτες με συρματοπλέγματα και ένοπλους φρουρούς;  Yπάρχουν.  Θέλουν ποτάμια και φουρτουνιασμένες θάλασσες;  Υπάρχουν.  Θέλουν αεροπλάνα, ελικόπτερα και πλοία να περιπολούν τα θαλάσσια σύνορα μας; Υπάρχουν!

Και υπάρχουν όχι μόνο στη δική μας χώρα αλλά και απ’άκρη σε άκρη σ’όλη τη διαδρομή από το μακρινό Πακιστάν και την Αφρική, μέχρι τα νερά του Αιγαίου και τα βουνά των Βαλκανικών χωρών μέχρι και την κεντρική Ευρώπη. 
Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες όμως περνάνε και ρισκάρουν τις ζωές τους για να φτάσουν μέχρι εδώ.  Το ίδιο θα κάνατε και εσείς κ. Fico εάν δεν είχατε στο ήλιο μοίρα.Αντί λοιπόν να ξοδεύετε χρήματα για να σηκώνετε φράχτες και να οπλίζετε χέρια, ας δώσετε αυτά τα χρήματα για να ζήσουν αυτοί οι ΣΥΝανθρωποι μας με αξιοπρέπεια.


Παράλληλα κύριοι της Ε.Ε. σταματήστε να επεμβαίνετε αλλά και να πουλάτε όπλα και πυρομαχικά στα αντίπαλα στρατόπεδα, γιατί τα όπλα που χρησιμοποιούν είναι ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ, ΡΩΣΙΚΑ, ΚΙΝΕΖΙΚΑ, ΙΡΑΝΙΚΑ αλλά και ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ … οπότε αφήστε την υποκρισία και τα κροκοδείλια δάκρια.  Σταματήστε τους πολέμους και τις καταστροφές και οι πρόσφυγες θα γυρίσουν στα σπίτια τους. 


Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν έχετε καμία πρόθεση να βοηθήσετε κανέναν, το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι το απάνθρωπο συμφέρον σας αλλά και η μισαλοδοξία και ο λαϊκισμός.  Οι παρακάτω φωτογραφίες από το νησί της Λέσβου δείχνουν το πόσο «ευαίσθητοι» είσαστε όλοι εσείς οι γραφειοκράτες των Βρυξελών αλλά και των Ευρωπαϊκών κρατών.

Ντροπή λοιπόν κύριοι της Ε.Ε.  Τα βάζετε με τους πιο αδύναμους.  Τα βάζετε και με μια χώρα που έχει ΜΑΤΩΣΕΙ με την απεχθή και ειδεχθή οικονομική δικτατορία που της έχετε επιβάλει και η οποία πασχίζει να βοηθήσει – όσο μπορεί – εκατοντάδες χιλιάδες προσφύγων και μεταναστών που απλά ζητάνε ένα καλύτερο αύριο.

Δεν είμαστε όμως ιθαγενείς για να ανεχθούμε αυτές σας τις δηλώσεις … σταματήστε λοιπόν – τουλάχιστον – να μας εμπαίζετε.  Δεν υπάρχει δυστυχώς Ελληνική κυβέρνηση που να έχει ορθώσει το ανάστημα της, υπάρχουμε όμως εμείς, οι απλοί πολίτες που δεν ανεχόμαστε τέτοιου είδους σχόλια αλλά και τα απάνθρωπα σχέδια σας!ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Η συγκεκριμένη δομή αποτελεί το πρώτο, ουσιαστικά, χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης, γεγονός που μας επιφορτίζει με ευθύνη, τόσο απέναντι στα παιδιά, όσο και απέναντι στην Κοινότητα της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης, αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία.
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Υπάρχει μια παρέα ανθρώπων, που πάει κόντρα στη γενικευμένη κατάθλιψη! Μια παρέα «τρελών Γαλατών», που αρνείται να παραδοθεί στη μιζέρια, τη μοιρολατρία και την αδράνεια!
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Συμμαχούμε για τα Κοινά,  χακάρουμε την πολιτική, παράγουμε χωρίς περιφράξεις. Με αυτό το μήνυμα, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, καλεί σε Συγκρότηση Συμμαχίας για τα Κοινά.
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Ένα νέο συνεργατικό εγχείρημα. Μετά από επίμονες προσπάθειες ο Κοινωνικός Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων είναι γεγονός και τώρα ολοκληρώνεται η διαδικασία των παραγγελιών για την 1η διανομή που θα πραγματοποιηθεί 15-18 Μαΐου.
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Την Κυριακή 14 Μαΐου , στο πάρκο της Καραολή & Δημητρίου απέναντι από το Δημαρχείο, θα διεξαχθεί η κοινωνική δράση “Χωριό Παραγωγών”, που διοργανώνεται από τον Δήμο Βύρωνα με ώρες λειτουργίας 08:00 – 15:00.

ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Ο Βαρδής Τσουρής ήταν μία σπάνια πάστα ανθρώπου. Μπορεί να ταυτίστηκε με τον αναρχικό χώρο, όμως ξεπέρασε τα όριά του. Έμεινε πιστός στις ιδέες του – για τις οποίες διώχθηκε και φυλακίστηκε όσο λίγοι στα Χανιά – όμως δεν περιχαρακωνόταν πίσω από αυτές.

ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ