A+ A A-
  • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
  • h Αρχική
  • n Δίκτυα αλληλεγγυης
  • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
  • e Νέα
  • p Αρθογραφία
  • w Ποιοι είμαστε
  • c Επικοινωνία
  • t Web Tv
  • s Κοινωνική οικονομία
  • g Αλληλεγγύη
  • m Συνεργατισμός
  • x Καινοτομίες
  • u Start ups
  • o Αειφορία
  • r Δικαιώματα
  • j Ακτιβισμός
  • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Ξεκίνα τώρα να τρως αχλάδια - Να γιατί

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Nutrition and Food Science, ερευνητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα, υποστηρίζουν ότι τα άτομα που τρώνε αχλάδια έχουν 35% λιγότερες πιθανότητες να είναι παχύσαρκα. Επίσης η κατανάλωση αχλαδιών σχετίζεται με υψηλότερη διατροφική ποιότητα. 

Ως γνωστόν τα αχλάδια είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, καθώς και καλή πηγή βιταμίνης C. Ένα μεσαίου μεγέθους αχλάδι μπορεί να περιέχει έως και το 24% της αναγκαίας ημερήσιας ποσότητας φυτικών ινών, ενώ έχει μόλις 100 θερμίδες. Επίσης δεν περιέχει λιπαρά, χοληστερόλη και νάτριο, αλλά έχει 190 mg καλίου. 

Οι αμερικανοί ερευνητές μελέτησαν στοιχεία από το 2001 έως το 2010 που αφορούσαν εθνικά αντιπροσωπευτικό δείγμα και ανέλυσαν τη σχέση κατανάλωσης φρέσκων αχλαδιών, με τη πρόσληψη θρεπτικών ουσιών, την επάρκεια αυτών, την ποιότητα της διατροφής και τους παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου. 

Η κατανάλωση ενός μεσαίου μεγέθους αχλαδιού καθημερινά έχει θετικές επιπτώσεις στην πρόσληψη θρεπτικών ουσιών, καθώς το φρούτο περιέχει επίσης μαγνήσιο και χαλκό και συντελεί σε μεγαλύτερη κατά μέσο όρο πρόσληψη ολικών σακχάρων. 

Οι καταναλωτές αχλαδιών είχαν χαμηλότερες καταναλώσεις ολικών, μονοακόρεστων και κορεσμένων λιπαρών οξέων καθώς και τεχνητών γλυκαντικών ουσιών. 

«Η σχέση μεταξύ αχλαδιών και χαμηλότερου βάρους είναι σημαντική και εντυπωσιακή. Πιστεύουμε ότι η πρόσληψη φυτικών ινών συντελεί σε χαμηλότερο σωματικό βάρος. Διότι κατά τα άλλα δεν παρατηρήσαμε διαφορές ως προς την πρόσληψη ενέργειας και τα επίπεδα σωματικής άσκησης μεταξύ καταναλωτών φρέσκων αχλαδιών και μη» εξηγεί η επικεφαλής της μελέτης Δρ Καρολ Ο’ Νηλ.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΤΡΟΦΙΜΑ
Σουβλάκια κοτόπουλο με μπέικον ανακαλεί από την αγορά ο ΕΦΕΤ, καθώς διαπιστώθηκε η παρουσία, σε συγκεκριμένο δείγμα, σαλμονέλας.
ΤΡΟΦΙΜΑ
Στην ανάκληση νοθευμένου με αμυλοσιρόπιο μελιού από άνθη και βότανα προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
ΤΡΟΦΙΜΑ
Ένας πρωτότυπος τρόπος για να κόψετε το καρπούζι σε φέτες χωρίς να χρησιμοποιήσετε μαχαίρι.
ΤΡΟΦΙΜΑ
Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το καταναλώσουν.
ΤΡΟΦΙΜΑ
Αν θέλετε να περιορίσετε τη ζάχαρη που καταναλώνετε, αλλά δεν μπορείτε να πιείτε τον καφέ πικρό, υπάρχει λύση!
ΤΡΟΦΙΜΑ
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x