A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Κωνσταντοπούλου: Η Επιτροπή Αλήθειας διώκεται ποινικά από τους νεομνημονιακούς (βίντεο)

Η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, διώκεται πολιτικά από τους νεομνημονιακούς 

Το έργο της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους μετά τις 20.09.2015, τη διεθνή δραστηριότητά της, καθώς και τα επόμενά της βήματα παρουσίασαν σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, η τέως Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και τα μέλη της Επιτροπής, Γιώργος Κασιμάτης (ομ. καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου) και Λεωνίδας Βατικιώτης (οικονομολόγος, δημοσιογράφος).

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στις κυβερνητικές επιθεσεις που δέχθηκε η Επιτροπή Αλήθειας το τελευταίο διάστημα. Μίλησε για την εξαφάνιση του πορίσματος από την ιστοσελίδα της Βουλής, την πραξικοπηματική κήρυξη λήξης εργασιών, την παραβίαση των γραφείων της Επιτροπής, αλλά και του δικού της γραφείου με εντολή του Προέδρου της Βουλής, Ν. Βούτση, γνωστοποιώντας ότι κατέθεσε μήνυση για το γεγονός. 
"Η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους διώκεται πολιτικά από τους νεομνημονιακούς", υπογράμμισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, προσθέτοντας πως "δεν έχει προηγούμενο ο τραμπουκισμός και ο αυταρχισμός που εκδηλώνει η νεομνημονιακή τάξη πραγμάτων". Αναφέρθηκε επίσης στα πρόσφατα ειρωνικά σχόλια του Πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής, σχετικά με τον επονείδιστο και παράνομο χαρακτήρα του χρέους, υπενθυμίζοντας πως την ορολογία αυτή χρησιμοποιούσε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας πριν συνθηκολογήσει. 


Η τέως Πρόεδρος της Βουλής μίλησε, επίσης, για τη διεθνή δραστηριότητα της Επιτροπής και την παρουσίαση των Πορισμάτων της σε διεθνή συνέδρια και ακαδημαϊκά ιδρύματα. Συγκεκριμένα, η κ. Κωνσταντοπούλου συμμετείχε σε διεθνή συνέδρια στις Βρυξέλλες, στη Βαρκελώνη, στο Λονδίνο και στο Παρίσι ενώ ήταν κεντρική ομιλήτρια σε εκδηλώσεις των πανεπιστημίων Columbia (Νέα Υόρκη) και LSE (Λονδίνο). Σημείωσε πως σε όλες τις εκδηλώσεις διανεμήθηκαν τα Πορίσματα της Επιτροπής. Πρόσθεσε ότι ήδη αναλαμβάνονται αντίστοιχες πρωτοβουλίες είτε κατατέθηκαν αιτήματα για λογιστικό έλεγχο του χρέους σε χώρες όπως η Αργεντινή, η Ισπανία, η Τυνησία, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.


Μίλησε, τέλος, για την συνάντηση της Επιτροπής με τον Ανεξάρτητο Εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ για το χρέος κ τα ανθρώπινα δικαιώνατα, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη τύπου στις 8.12.2015, αναφερόμενος στη σημασία της ίδρυσης και του έργου της Επιτροπής, στην ανάγκη συνέχισης του λογιστικού ελέγχου του χρέους και στην απόλυτη αναγκαιότητα ελάφρυνσης του δημοσίου χρέους για την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών.


Αναφορικά με το μέλλον της Επιτροπής Αλήθειας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου γνωστοποίησε ότι βρέθηκε χώρος για να στεγαστεί η υπό πολιτική δίωξη Επιτροπή, αφού ο Γιάννης Μαύρος, γιος του Γεωργίου Μαύρου, προσέφερε το γραφείο του πατέρα του χωρίς αντάλλαγμα για να συνεδριάζει και να διατηρεί τα γραφεία της η Επιτροπή. Επίσης ανέφερε ότι η Επιτροπή πρόκειται να αποκτήσει σύντομα νέα νομική μορφή ώστε να συνεχίσει τις εργασίες της ανεπηρέαστη από τον πόλεμο και τη δίωξη που δέχεται από το νεομνημονιακό καθεστώς.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Ένταση επικράτησε στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε το ΕΚΑ, η ΑΔΕΔΥ, εργατικά σωματεία, φορείς και οργανώσεις της Αριστεράς και το ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.
ΕΛΛΑΔΑ
Συγκλονιστικό είναι το σημείωμα ενός 9χρονου αγοριού, το οποίο μέσα σε λίγες λέξεις αποτυπώνει την τραγική οικονομική κατάσταση που βιώνει η οικογένειά του.
ΕΛΛΑΔΑ
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.672 (ημερήσια μεταβολή +1,4%), εκ των οποίων 54,6% είναι άνδρες.
ΕΛΛΑΔΑ
Γιόρτασα τη γέννησή μου στην Κωνσταντινούπολη πριν από 70 χρόνια ακριβώς, στο Νοσοκομείο Άγιος Σάββας, κατά τη διάρκεια της 8ης μέρας νοσηλείας μου
ΕΛΛΑΔΑ
Mετά τις ανακοινώσεις της Alter Ego και του cretalive.gr ότι θα επιστρέψουν τα χρήματα που έλαβαν για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι», και το site larissanet.gr γνωστοποιεί ότι επιστρέφει το ποσό.
ΕΛΛΑΔΑ
Στην περιοχή του Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης υφίστανται από την δεκαετία του ’50 κάποια αυθαίρετα κτίσματα ιδιωτών στον δασικό χώρο
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x