ΗΠΑ: Νέα απόφαση επιτρέπει στους ομοφυλόφιλους να γίνονται αιμοδότες
22/12/2015 16:33
14 Προβολές
Μοιράσου το:
Οι ομοφυλόφιλοι άνδρες στην Αμερική θα μπορούν πλέον, υπό προϋποθέσεις, να γίνονται αιμοδότες, μετά από την τριαντάχρονη απαγόρευση που είχε επιβληθεί.
Η Υπηρεσία Τροφίμων & Φαρμάκων (FDA) αποφάσισε ότι οι ομοφυλόφιλοι μπορούν να γίνουν αιμοδότες αν έχουν περάσει 12 μήνες από την τελευταία ερωτική τους επαφή. Αντίστοιχη απόφαση ισχύει στη Γαλλία, την Ιαπωνία και την Αυστραλία.
Η απαγόρευση ξεκίνησε το 1983, όταν η επιδημία του AIDS ήταν σε έξαρση και υπήρχαν φόβοι ότι η αιμοδοσία μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω εξάπλωση της ασθένειας.
Η ισόβια απαγόρευση θα εξακολουθήσει να ισχύει για τους τοξικομανείς που κάνουν ενδοφλέβια λήψη ναρκωτικών και για τους εργαζόμενους στην βιομηχανία του σεξ, ανεξαρτήτως φύλου.
Η FDA σε ανακοίνωσή της λέει ότι κατέληξε στη συγκεκριμένη απόφαση με βάση όλα τα διαθέσιμα επιστημονικά στοιχεία.
Επιτροπή εμπειρογνωμόνων: έγκριση χρήσης έκτακτης ανάγκης. είχεποσοστό αποτελεσματικότητας 72% στις Ηνωμένες Πολιτείες και 64% στη Νότια Αφρική, όπου εμφανίστηκε μια νέα μετάλλαξη του ιού
Περισσότεροι Αμερικανοί πέθαναν μέσα στον έναν χρόνο αυτής της πανδημίας από ό,τι στον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο, στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και στον Πόλεμο του Βιετνάμ μαζί
Ο Φάουτσι, ο κορυφαίος ιατρικός σύμβουλος του προέδρου Τζο Μπάιντεν, είπε στο CNN ότι ο απολογισμός αυτός είναι ένα «θλιβερό ιστορικό ορόσημο στην ιστορία της χώρας».
Ο 49χρονος Αυστραλός κρατείται στη Βρετανία, αναμένοντας την εκδίκαση της έφεσής του. Η μνηστή του, Στέλλα Μόρις, ζήτησε από τις βρετανικές δικαστικές αρχές να απορρίψουν το αίτημα των ΗΠΑ.