A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Απόψε αντάμωσα τον Χάρο! Ταξικό επαναστατικό ανέκδοτο

Απόψε αντάμωσα τον Χάρο! Ταξικό επαναστατικό ανέδοτο

Περπατάει ένας τύπος, και συναντάει στο δρόμο το Χάρο, με το δρεπάνι του.

– Χάρε, να ξέρεις, δεν είσαι εντάξει. Δεν είσαι δίκαιος.

– Γιατί το λες αυτό; απορεί ο Χάρος.

– Ε να…Έρχεται σ’ έναν φτωχό άνθρωπο, ένας καρκίνος. Θα κάνει μια χημειοθεραπεία, θα κάνει δύο, θα κάνει δέκα, τελικά σε ένα, σε δύο, σε τρεις μήνες, θα τον πάρεις. Ενώ, αν είναι πλούσιος, θα πάει στην Αγγλία, θα πάει στη Γερμανία, θα πάει στην Αμερική, θα του κάνουν ακριβές θεραπείες, και τελικά, θα ζήσει πέντε χρόνια, δέκα χρόνια, μπορεί να ζήσει και όλο το υπόλοιπο.

 -  ...

 -Ύστερα, έρχεται ένα εγκεφαλικό σ’ έναν φτωχό άνθρωπο, και πέφτει σε κώμα. Θα πάει μια βδομάδα, θα πάει δυο βδομάδες, τελικά θα τον πάρεις. Ενώ, αν είναι, ας πούμε, ο Σουμάχερ, θα πέσουν επάνω σαράντα καθηγητές, θα του φιάξουν ειδική θεραπεία, ειδικά δωμάτια, μηχανήματα, νοσοκόμες, από δω από κει, θα ζήσει ένα χρόνο, θα ζήσει δύο χρόνια, μπορεί κιόλας, όπως μπορέσει, να τη σκαπουλάρει !

 - ...

-Κι από την άλλη, οδηγάς το σαραβαλάκι σου, μπαίνει ένας μπροστά σου, τρακάρεις, γίνεσαι πίτα…Ενώ αν είσαι πλούσιος, θα έχεις ένα βαρβάτο τζιπ σαν τανκ, θα σε προειδοποιήσει στο GPS, θα δουλέψουν τα ηλεκτρονικά, θα κόψει ταχύτητα μόνο του, θα ανοίξουν έξι αερόσακκοι, θα τεντώσουν οι ζώνες,από δω από κει, θα τη γλυτώσεις!…Είναι δίκαια όλα αυτά, ρε Χάρε;

 – Κοίτα να δεις μεγάλε, γιατί το πας λάθος. Δρεπάνι κρατάω, δεν κρατάω σφυροδρέπανο!


Οι πέντε «κόκκινες γραμμές» των Podemos στους Σοσιαλιστές

Πέντε όρους, προκειμένου να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για συνεργασία με το PSOE έθεσε ο Πάμπλο Ιγκλέσιας στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μία ημέρα μετά τις ισπανικές εκλογές, στις οποίες το Podemos αναδείχθηκε στον μεγάλο κερδισμένο της αναμέτρησης.


Οι «κόκκινες γραμμές» που έθεσε ο ηγέτης της νέας δύναμης της ισπανικής Αριστεράς, είναι οι εξής:

Η μεταρρύθμιση του εκλογικού νόμου στην κατεύθυνση της αναλογικότητας και όχι στο υφιστάμενο σύστημα D'Hondt, στο οποίο ενισχύονται τα μεγαλύτερα κόμματα. Στην ίδια κατεύθυνση, ζήτησε να διερευνηθεί ένα σύστημα επαναβεβαίωσης του αποτελέσματος κατά την πρώτη διετία μέσω δημοψηφίσματος.

Η θωράκιση του κράτους πρόνοιας (παιδεία, υγεία, στέγαση, περιβάλλοντος με συνταγματική μεταρρύθμιση

Η αναγνώριση του δικαιώματος του αυτοπροσδιορισμού στις περιοχές της Ισπανίας. Αν και εν πρώτοις αναφέρθηκε στην Καταλονία, σε σχετικη ερώτηση δημοσιογράφου από τη Βασκία αποκρίθηκε ότι το ίδιο ισχύει και σε αυτή την περίπτωση, αρκεί να το ζητήσει η πλειοψηφία των πολιτών. Σημειώνεται ότι το Podemos είναι η πρώτη δύναμη και στις δύο περιοχές, ενώ έρχεται δεύτερο σε άλλες με αντίστοιχη φυσιογνωμία στην Γαλικία, την Βαλένθια και τις Βαλεαρίδες Νήσους.

Η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Δεν είναι δυνατόν να έχει το Συνταγματικό Δικαστήριο μέλη που έχουν υπάρξει μέλη κόμματος, όπως είπε, αναφερόμενος σε περίπτωση σχετιζόμενη με το Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι. 

Το τέλος στις «περιστρεφόμενες πόρτες», την ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη πρακτική κορυφαία κυβερνητικά στελέχη να καταλήγουν μετά το τέλος της θητείας τους στα διοικητικά συμβούλια επιχειρηματικών σχημάτων που προκύπτουν από την είσοδο στρατηγικών επενδυτών σε δημόσιες επιχειρήσεις.

Προκειμένου να υπάρξει έναρξη συνομιλιών, είπε ο Ιγκλέσιας, θα πρέπει οι Σοσιαλιστές να συμφωνήσουν στα παραπάνω.

Μάλιστα, αρνήθηκε εκ προοιμίου να εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις για να μοιραστούν οι «καρέκλες» σε μία ενδεχόμενη κυβερνητική συνεργασία.

Το Podemos, όπως είπε ο Ιγκλέσιας, δεν προβληματίζεται από την πιθανότητα νέων εκλογών, κάτι λογικό για τον μόνο «νικητή» της εκλογικής αναμέτρησης, που προσδοκά να διευρύνει τα κέρδη του έναντι τόσο των δύο «μεγάλων» κομμάτων όσο και έναντι των Ciudadanos που τελικά αποδείχθηκαν λιγότερο ισχυροί από όσο τους περιέγραφε μέρος του ισπανικού και διεθνούς Τύπου.

Guzman Pascual Peramo
 

Υπενθυμίζεται ότι μετά την καταμέτρηση του 100% των ψήφων στα εκλογικά τμήματα, έλαβαν:

Λαϊκό κόμμα (PP): 28,72% και 123 έδρες

Σοσιαλιστές (PSOE): 22,08% και 90 έδρες

PODEMOS: 20,66% και 69 έδρες

Ciudadanos: 13,93% και 40 έδρες

IU-UP: 3,7% και 2 έδρες

ERC-CATSI: 2,4% και 9 έδρες

Λοιπά κόμματα: 17 έδρες

Guzman Pascual Peramo

- See more at: https://left.gr/news/oi-pente-kokkines-grammes-ton-podemos-stoys-sosialistes#sthash.6Y8jdLSV.dpuf

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Ευχάριστα είναι τα νέα για τον πρώην ευρωβουλευτή των Oικολόγων, επικεφαλής της παράταξης «Οικολογία – Αλληλεγγύη» του δήμου Θεσσαλονίκης
ΕΛΛΑΔΑ
Η Πρωτοβουλία για το Βασικό Εισόδημα ξεκινώντας έναν κύκλο διαλόγων για το βασικό εισόδημα διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση
ΕΛΛΑΔΑ
Σήμερα θα ξεπεράσουμε τους 100.000 εμβολιασμούς σε μια ημέρα και ότι τον Μάιο αναμένεται να κάνουμε επιπλέον 2,3 εκατ. εμβολιασμούς
ΕΛΛΑΔΑ
924 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική και τα 247 στη Θεσσαλονίκη, ενώ 279 ήταν τα κρούσματα το κέντρο της Αθήνας
ΕΛΛΑΔΑ
Εν μέσω χειροκροτημάτων στην τελευταία του κατοικία
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x