A+ A A-
  • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
  • h Αρχική
  • n Δίκτυα αλληλεγγυης
  • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
  • e Νέα
  • p Αρθογραφία
  • w Ποιοι είμαστε
  • c Επικοινωνία
  • t Web Tv
  • s Κοινωνική οικονομία
  • g Αλληλεγγύη
  • m Συνεργατισμός
  • x Καινοτομίες
  • u Start ups
  • o Αειφορία
  • r Δικαιώματα
  • j Ακτιβισμός
  • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Μην βάζετε τις ντομάτες στο ψυγείο! Δείτε γιατί…

Οι ντομάτες έχουν γεννηθεί στις θερμές ερήμους των δυτικών ακτών της Νότιας Αμερικής και δεν έχουν τα κατάλληλα εφόδια ώστε να προσαρμόζονται στις χαμηλές θερμοκρασίες των ψυγείων μας τονίζει ο Harold McGee, αναλυτής της «επιστήμης της κουζίνας» και συγγραφέας σχετικών βιβλίων.

Και συνεχίζει λέγοντας πως «η μυρωδάτη και γήινη γεύση της ντομάτας είναι το αποτέλεσμα μιας αντίδρασης ενζύμων η οποία παράγει θειώδεις αρωματικές ενώσεις. Το ψυχρό κλίμα του ψυγείου εμποδίζει τη δράση αυτών των ενζύμων, με αποτέλεσμα οι ντομάτες σταδιακά να χάσουν τη γεύση τους».

Ανάλογα είναι τα συμπεράσματα της Cathrine Renard από το Εθνικό Ινστιτούτο Αγροτικής Έρευνας της Γαλλίας (INRA), η οποία παρουσίασε συνοπτικά τα ευρήματα των μελετών της μιλώντας στο Business Insider. «Η μέση θερμοκρασία ενός οικιακού ψυγείου είναι περίπου 4,4 βαθμοί Κελσίου όμως οι μελέτες μας έχουν δείξει ότι οι ντομάτες δεν αντέχουν σε θερμοκρασίες κάτω των 10 βαθμών Κελσίου».

Η ερευνήτρια υπογράμμισε ότι το ψυχρό περιβάλλον δεν προκαλεί μεταβολές στην περιεκτικότητα της ντομάτας σε σάκχαρα ή στην οξύτητα της αλλά κάνει τη σάρκα της κοκκώδη και λιγότερη ζουμερή.

Τέλος, η κ. Renard συμβουλεύει να προτιμούμε για τη φύλαξη τους ένα δροσερό και φωτεινό σημείο στον πάγκο της κουζίνας όπου μπορούν να διατηρηθούν περίπου για μια εβδομάδα χωρίς να αλλοιωθούν.

enallaktikos-gr-ntomates-min-psugeio

πηγή: businessinsider.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΤΡΟΦΙΜΑ
Η παλιότερη τεχνική συντήρησης τροφίμων είναι η αποξήρανση στον ήλιο. Η Ελλάδα δόξα το θεώ έχει ένα μεγάλο διάστημα ηλιοφάνειας στη διάρκεια του χρόνου και μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα με τον ήλιο.
ΤΡΟΦΙΜΑ
Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση για τη αποφυγή της διάδοσης του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα, ο ΕΦΕΤ ενημερώνει τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις τροφίμων
ΤΡΟΦΙΜΑ
Περισσότερα από τα μισά αρτοποιεία της Θεσσαλονίκης κάνουν ήδη διανομές σε σπίτια, δίνοντας τη δυνατότητα στους καταναλωτές -κυρίως σε ηλικιωμένους που συνήθιζαν να βγαίνουν κάθε πρωί προκειμένου να προμηθευτούν φρέσκο ψωμί από τον φούρνο της γειτονιάς τους
ΤΡΟΦΙΜΑ
«Μην τρέχετε στα σούπερ μάρκετ. Είναι και θα παραμείνουν ανοιχτά. Ανοιχτές θα παραμείνουν και οι υπαίθριες αγορές (λαϊκές). Να ενημερώνεστε μόνο από τις επίσημες ανακοινώσεις»
ΤΡΟΦΙΜΑ
Έχετε ακούσει ότι η κατανάλωση πρωινού μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό; Έτσι, είστε έτοιμοι να “φορτώσετε” το πρωινό σας τρόφιμα που θα σας βοηθήσουν να κάψετε περισσότερες θερμίδες!
ΤΡΟΦΙΜΑ
Τα νηστίσιμα με καταβολές από την αρχαία Ελλάδα είναι πολύ δημοφιλή και σήμερα, κυρίως μετά την Αποκριά
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ