A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Ευκαιρίες Συνεργασίας μεταξύ των Συνεταιρισμών και της ΕΕ: Νέα μελέτη του Cooperatives Europe

Κοινωνική οικονομία: Ευκαιρίες Συνεργασίας μεταξύ των Συνεταιρισμών και της ΕΕ: Νέα μελέτη κυκλοφόρησε από το Cooperatives Europe.  Του Σίμου Δαλκυριάδη

Το Cooperatives Europe σήμερα δημοσίευσε την πιο πρόσφατη μελέτη του με τον τίτλο "Building Strong Development Cooperation - Partnership Opportunities between Cooperatives and the EU" (Οικοδόμηση Ισχυρών Αναπτυξιακών Ευκαιριών Συνεταιρισμού - Συνεργασίας μεταξύ των Συνεταιρισμών και της ΕΕ).

Αυτή η μελέτη σκοπεύει να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ των συνεταιρισμών και των θεσμικών οργάνων της ΕΕ και να προβάλλει τις δραστηριότητες ανάπτυξης που αναλαμβάνονται από τους συνεταιρισμούς και την ΕΕ, καθώς και τις υφιστάμενες συνεργασίες, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, καθώς και τα βήματα για την βελτίωση.

Το παρόν έγγραφο είναι η τελική έκδοση του πρότζεκτ 2012-2015 "Cooperatives in Development"[1] (Συνεταιρισμοί στην Ανάπτυξη), στην υποστήριξη της Cooperatives Europe Development Platform (CEDP)[2] (Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα Ανάπτυξης Συνεταιρισμών).

Παρέχει γνώσεις σχετικά με τις ιδιαιτερότητες των συνεταιρισμών, την συμβολή τους στην ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς και τα πολύτιμα στοιχεία που φέρνουν στις συνεργασίες με διεθνείς οργανισμούς. Παράλληλα, εξηγεί τις πολιτικές και τα μέσα της ΕΕ για την ανάπτυξη της συνεργασίας και προτείνει τρόπους για να ενισχυθεί η σύμπλεξη με τους συνεταιρισμούς.
[1] https://coopseurope.coop/…/projects/cooperatives-development
[2] https://coopseurope.coop/development/

Αυτής της έρευνας ηγήθηκαν το Cooperatives Europe και το The Co-operative College[3] με την υποστήριξη εμπειρογνωμόνων του CEDP και συγκεκριμένα από τα Coopermondo-Confcooperative[4], DGRV[5], FNCUMA[6] and Kooperationen[7].
[3] http://www.co-op.ac.uk/
[4] http://www.coopermondo.it/
[5] http://www.dgrv.de/
[6] http://www.cuma.fr/
[7] http://kooperationen.dk/forside/

Ο Marc Noel, Cooperative Development Manager στο Cooperatives Europe, σχολίασε: "Αυτή η μελέτη δείχνει τα θετικά βήματα που έχουν ήδη ληφθεί για την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των συνεταιρισμών και της ΕΕ στη διεθνή ανάπτυξη, αλλά τονίζει επίσης τα υφιστάμενα κενά, ιδίως σε τοπικό επίπεδο.

Για να ξεκλειδώσουμε το δυναμικό αυτό απαιτούνται δράσεις και από τις δύο πλευρές, ενώ το συνεταιριστικό κίνημα μπορεί να στηρίξει πρωτοβουλίες ανάπτυξης ικανοτήτων, να αυξήσει την προβολή του επιχειρησιακού του μοντέλου και να την αυξήσει την διάδοση των ευκαιριών συνεργασίας, η ΕΕ έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει τη συμμετοχή των συνεταιρισμών σε πρωτοβουλίες σε επίπεδο χώρας και να ξεκινήσει πιο τακτικούς διαλόγους μεταξύ των συνεταιρισμών και των οργανισμών αντιπροσώπευσης της κάθε χώρας".

[pdf αρχείο, 82 σελίδες στα αγγλικά]
https://coopseurope.coop/sites/default/files/STUDY_WEB.pdf

------
Από: Cooperatives Europe, "Partnership Opportunities between Cooperatives and the EU: Cooperatives Europe’s new study released"
https://coopseurope.coop/…/partnership-opportunities-betwee…
Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2015
Θέματα Πολιτικής: Cooperative Development Support / Υποστήριξη της Συνεργατικής Ανάπτυξης
https://coopseurope.coop/po…/cooperative-development-support


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΒΙΒΛΙΑ
Μένουμε σπίτι… Ευκαιρία να γνωρίσουμε θησαυρούς της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Η ανάγκη για ανοιχτή πρόσβαση σε ψηφιακές συλλογές γίνεται εντονότερη λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών.
ΒΙΒΛΙΑ
Βοηθώντας τους θαυμαστές των κόμικς να διαχειριστούν τον χρόνο της απομόνωσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Marvel διαθέτει δωρεάν κάποιους από τους πιο δημοφιλείς τίτλους της.
ΒΙΒΛΙΑ
Επισκεφτείτε το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο του Τόπου και επωφεληθείτε από τις μεγάλες προσφορές σε σημαντικά βιβλία.
ΒΙΒΛΙΑ
Μένουμε σπίτι και διαβάζουμε ελεύθερα online βιβλία
ΒΙΒΛΙΑ
Μένουμε σπίτι και διαβάζουμε αγαπημένα παραμύθια των Εκδόσεων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ). Συγκεκριμένα, το ΠΙΟΠ μάς προσκαλεί να διαβάσουμε ελεύθερα online σε pc, tablet και smartphone τα παρακάτω παραμύθια:
ΒΙΒΛΙΑ
Το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο είναι μία χρήσιμη υπηρεσία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος που στοχεύει στην προώθηση της ηλεκτρονικής φιλαναγνωσίας και την εξοικείωση του αναγνωστικού κοινού με το ηλεκτρονικό βιβλίο.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ