A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Έξωση αστέγου στα Χανιά

Απόφαση Δ.Σ. Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης για την έξωση αστέγου στη Σπλάντζια


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
ΜΕ ΜΑΤ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΕΤΑΞΕ ΕΝΑΝ ΑΣΤΕΓΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!


Ο Πάνος ζούσε τις τελευταίες μέρες στο εγκαταλελειμμένο κτήριο ιδιοκτησίας του Πολυτεχνείου Κρήτης στην Αντ. Μελιδόνη. Ο 35χρονος άστεγος, θύμα της οικονομικής κρίσης, αναγκάστηκε, να μείνει σε κτήριο που ανήκει στο Πολυτεχνείο Κρήτης, ύστερα από συνεχείς προσπάθειες να βρει δουλειά. Το συγκεκριμένο κτήριο δωρίστηκε στο Πολυτεχνείο Κρήτης το 1993, και από τότε δεν έχει αξιοποιηθεί σε κανένα βαθμό από τις πρυτανικές αρχές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης του κτηρίου, αποτελεί το γεγονός ότι ο ίδιος αναγκάστηκε να κάνει επιδιορθώσεις στο κτήριο, προκειμένου να αποτελέσει βιώσιμο χώρο.

Πρόσφατα ένα κλιμάκιο του Πολυτεχνείο, με τη συνοδεία ενός αστυνομικού μπήκαν στο χώρο όπου διέμενε ο άστεγος και απαίτησαν ο 35χρονος να εγκαταλείψει τη στέγη του μέχρι τη Δευτέρα, προκειμένου να γίνουν ορισμένες μελέτες στο κτήριο. Όλα αυτά με προκλητικό ύφος τόσο από την Αστυνομία, όσο και από το ίδιο το κλιμάκιο. Ο άστεγος, δεν διαφώνησε ούτε με το να γίνουν οι έρευνες, ούτε με το να αποχωρήσει σε ενδεχόμενο που ο χώρος θα χρησιμοποιούνταν προκειμένου να καλυφθούν βασικές ανάγκες του Ιδρύματος, παρόλα αυτά οφείλουμε να αντιληφθούμε ότι και αυτή η κίνηση εντάσσεται στη συνολικότερη σκληρή αντιμετώπιση που δέχονται πληττόμενα κομμάτια της κοινωνίας από το κράτος και τους μηχανισμούς του σήμερα.

Την Παρασκευή, 7 Φλεβάρη με εντολή της διοίκησης και υπό την παρουσία εκπροσώπου του Πολυτεχνείου Κρήτης, αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο κτήριο και πέταξαν κυριολεκτικά στο δρόμο τον 35χρονο. Προφανώς, η εκμετάλλευση ενός κτηρίου για τη διοίκηση και τους επιχειρηματικούς σκοπούς της ιεραρχείται ψηλότερα από τη ζωή ενός ανθρώπου!Αυτή τη στιγμή, βιώνουμε εικόνες τις οποίες καλούμαστε να μην συνηθίσουμε. Την πολιτική που επιλέγει να στερεί τους υλικούς όρους επιβίωσης των συμπολιτών μας, ή θα την ανατρέψουμε, ή θα μας παρασύρει και μας στο σαρωτικό πέρασμά της. Για το συγκεκριμένο περιστατικό ευθύνεται η συνολικότερη πολιτική των μνημονίων και των μέτρων εξαθλίωσης που εφαρμόζουν ΕΕ και κυβερνήσεις, αναγκάζοντας τους ανθρώπους να εγκαταλείπουν τη στέγη τους, γεννάει χιλιάδες ανέργους καθημερινά και σπρώχνει τον κόσμο στη φτώχεια.  Αυτοί που πετούν τον κόσμο έξω από τα σπίτια του με τις κατασχέσεις  πρώτης κατοικίας, έρχονται να πετάξουν και τους άστεγους έξω από τα καταφύγια που βρήκαν σε εγκαταλελειμμένα κτήρια, τη στιγμή που είναι οι υπαίτιοι για τη δημιουργία στρατιών ανέργων και αστέγων και την έλλειψη μέτρων προστασίας όλων αυτών.

Περισσότερο από προκλητική χαρακτηρίζεται και η στάση της διοίκησης του ιδρύματος, η οποία, στη συγκεκριμένη περίοδο, επιλέγει για ακόμα μια φορά μεριά, αδιαφορώντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πλέον καταπονημένα κομμάτια του κοινωνικού συνόλου, να διασφαλίσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Δεν τρέφουμε όμως αυταπάτες για το ρόλο της. Η πρυτανεία, η οποία το προηγούμενο διάστημα συνειδητά δεν ήταν σε θέση να παρέχει αξιοπρεπείς όρους σπουδών για τους ίδιους τους φοιτητές του  Πολυτεχνείου Κρήτης, έρχεται σήμερα να διώξει έναν άστεγο, επικυρώνοντας τη θέση της ως εκφραστής της αντιλαϊκής πολιτικής εντός και εκτός των ιδρυμάτων.

Απέναντι στη συνολικότερη επίθεση που ασκείται, καλούμαστε να δείξουμε αλληλεγγύη σε όλα τα πληττόμενα κομμάτια της κοινωνίας, τα οποία αναγκάζονται να ζήσουν κάτω από εξαθλιωτικές συνθήκες. Δεν ανεχόμαστε να ζητιανέψουμε για αυτονόητα ζητήματα, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την ακεραιότητα ανθρώπινων ζωών. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον Πάνο και σε όλα τα εξαθλιωμένα κομμάτια της κοινωνίας, και δεσμευόμαστε να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας προκειμένου να βρεθεί λύση και να ανατραπεί η πολιτική που γεννάει τέτοιες τραγικές εικόνες.

Καταδικάζουμε τη διοίκηση του ιδρύματος για την επιλογή της
να πετάξει έναν ακόμη άνθρωπο στο δρόμο.


Να βρεθεί λύση άμεσα για τη διαβίωση του 35χρονου αλλά και όλων των αστέγων στα Χανιά.

Να παρθούν μέτρα προστασίας για κάθε άνεργο και άστεγο στην πόλη.

Λαική Συνέλευση για την έξωση του Πάνου από το Πολυτεχνείο - Σάββατο 8 Φεβρουαρίου: 12:00 πμ - 5:00 μμ - Πλατεία της Σπλάντζιας

Το κείμενο του Πάνου που μπήκε να κατοικήσει σε χρόνια εγκαταλελειμμένο κτήριο του Πολυτεχνείου Κρήτης

 

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ,Η «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΜΕ ΕΧΕΙ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ, ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΕΝΑ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ ΑΝΕΡΓΙΑ. ΣΤΙΣ 31/01/2014 ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΥΣΧΕΡΙΑΣ, ΕΜΕΙΝΑ ΑΣΤΕΓΟΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ, ΠΗΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΩ ΣΤΟ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΜΕΝΟ  ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΕΛΙΔΟΝΗ, ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ.ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΤΗΡΙΟ ΔΩΡΙΣΤΗΚΕ ΤΟ 1993 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΗΤΑΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΤΕΤΣΙ,ΤΑ ΔΕ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΗΤΑΝ ΑΚΑΛΥΠΤΑ  ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΣΑΠΙΣΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΑ ΞΥΛΙΝΑ ΠΑΤΩΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΑΤΩ ΟΡΟΦΩΝ ΑΛΛΗΣ ΕΠΙΣΗΣ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΜΕΝΗΣ ΟΙΚΙΑΣ.ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΥΓΡΑΣΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΟΥ ΙΣΟΓΕΙΟΥ ΟΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΑΙ.

ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΔΙΝΩ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΩ, ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΩ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΑΝΕΚΤΗ Η ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΩ ΤΥΧΟΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΦΘΟΡΕΣ.

ΤΟ ΠΡΩΪΝΟ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 28/01 ΔΕΧΤΗΚΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΔΙΟΡΙΑ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 3/02 ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΩ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ «ΜΕΛΕΤΗ».ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΠΩΣ ΑΦΟΥ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ, Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ «ΣΩΤΗΡΕΣ» ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.

ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΘΕΣΗ,ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ.

ΥΓ. ΚΥΡΙΕ ΠΡΥΤΑΝΗ ΚΑΙ ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ.
ΠΡΩΤΟΝ. ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΟΥ, ΣΑΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΤΕ ΤΟ  ΧΑΛΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ.ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΩ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΣΤΕΓΗ.
ΤΡΙΤΟΝ.ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΙ ΣΕ ΠΙΘΑΝΗ ΒΙΑΙΗ ΕΞΩΣΗ ΜΟΥ


ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ,ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΠΑΝΟΣ

πηγή: http://www.tokaravani.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Χωρίς λόγια
ΕΛΛΑΔΑ
Η Φρεγάτα έχει δέσει στον Ναύσταθμο ωστόσο για προληπτικούς λόγους δεν επιτρέπεται στο πλήρωμα να βγει στη στεριά.
ΕΛΛΑΔΑ
Είμαι Έλληνας άστεγος επιληπτικός από 12 ετών. Από τις 19/5/2019 με καρκίνο στους αδένες κάνω χημειοθεραπεία.
ΕΛΛΑΔΑ
Στα ερωτήματα τι είναι η Terra Verde και τι σημαίνει εναλλακτικό και αλληλέγγυο εμπόριο οι απαντήσεις είναι πολλές.
ΕΛΛΑΔΑ
Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο υπάλληλος της ΔΕΗ που φέρεται να είναι υπεύθυνος για τον φρικτό βασανισμό του σκύλου του στην Κρήτη.
ΕΛΛΑΔΑ
Γράφει η Αθηνά Φλώρου: 55χρονος υπάλληλος της ΔΕΗ, στα Χανιά. Ο κτηνίατρος, Κωστής Τερεζάκης, χειρούργησε δωρεάν το ζώο
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x