A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Ζήσε σαν πλούσιος σε αυτά τα μέρη χωρίς να ξοδέψεις πολλά λεφτά

Αυτά τα εφτά πανέμορφα μέρη δεν κοστίζουν μια περιουσία για να ζήσεις! Διάβασε γιατί:

Επιμέλεια: Τόνια Γκόρου | enallaktikos.gr

Alicante, Ισπανία

Η Alicante είναι η πόλη που έχει τελειοποιήσει την τέχνη της λιτοδίαιτης διαβίωσης, χωρίς να θυσιάσουν καμία από τις απολύσεις της ζωής. Βρίσκεται στην παραλία της Costa Blanca και διαθέτει καταπληκτικό κλίμα, υπέροχο φαγητό, χαλαρωτικό lifestyle και όλα αυτά χωρίς την παρουσία αναρίθμητων τουριστών.

Η ενοικίαση ενός διαμερίσματος με ένα υπνοδωμάτιο, στο κέντρο της πόλης κοστίζει περίπου 550 δολάρια το μήνα ενώ τα μηνιαία έξοδα μετακίνησης φτάνουν τα 40 δολάρια. Ένα μπουκάλι κρασί κοστίζει 5 δολάρια ενώ μια καλή σπιτική μπύρα περίπου 1 δολάριο. Όλα αυτά, την στιγμή που ο ελάχιστος μισθός στην Ισπανία είναι 5,82 δολάρια την ώρα!


Mendoza, Αργεντινή

Η τοπική οικονομία της περιοχής είναι σε πολύ καλή κατάσταση και συνέχεια υπάρχει ζήτηση για νέες επιχειρήσεις ή επέκταση παλαιότερων, οπότε είναι το ιδανικός μέρος για επίδοξους επιχειρηματίες. Η ενοικίαση ενός διαμερίσματος με ένα υπνοδωμάτιο, στο κέντρο της πόλης, κοστίζει περίπου 380 δολάρια το μήνα, ενώ η αγορά του κοστίζει 60.000 δολάρια. Ένα μπουκάλι κρασί κοστίζει 4 δολάρια ενώ μια καλή σπιτική μπύρα περίπου 1,40 δολάρια. Ο κατώτατος μισθός στην Αργεντινή είναι 8,35 δολάρια την ώρα.


Μπαλί, Ινδονησία

Με πολλά υποσχόμενη νυχτερινή ζωή και μια οικονομία που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό είναι το ιδανικό μέρος για το στήσιμο μιας ανάλογης επιχείρισης. Η ενοικίαση ενός διαμερίσματος με ένα υπνοδωμάτιο, στο κέντρο της πόλης, κοστίζει περίπου 300 δολάρια το μήνα, ένα καλό μπουκάλι κρασί κοστίζει 12 δολάρια ενώ μια μπύρα περίπου 1,60 δολάρια. Ο κατώτατος μισθός είναι 1,20 δολάρια την ώρα.


Chiang Mai, Ταϊλάνδη

Η Chiang Mai διαθέτει ένα από τα καλύτερα κλίματα που θα βρείτε στην Ασία. Πρόκειται για μια βουνίσια πόλη με πλούσια παράδοση, καλό φαγητό και φιλικούς γείτονες, ενώ όλα είναι σχεδόν τζάμπα. Η ενοικίαση ενός διαμερίσματος με ένα υπνοδωμάτιο, στο κέντρο της πόλης, κοστίζει περίπου 250 δολάρια το μήνα, ένα καλό μπουκάλι κρασί κοστίζει 13 δολάρια ενώ μια μπύρα περίπου 1,30 δολάρια. Ο κατώτατος μισθός είναι 2,87 δολάρια την ώρα.


Corozal, Μπελίζ

Το ιδανικό μέρος για όσους αποζητούν τη χαλάρωση με μαθήματα γιόγκα και διαλογισμού, μαγικές παραλίες και καταπληκτικά εστιατόρια. Η ενοικίαση ενός διαμερίσματος με ένα υπνοδωμάτιο, στο κέντρο της πόλης, κοστίζει περίπου 190 δολάρια το μήνα, ένα καλό μπουκάλι κρασί κοστίζει 12 δολάρια ενώ μια μπύρα περίπου 1,50 δολάρια. Ο κατώτατος μισθός είναι 2,92 δολάρια την ώρα.


Puerto Vallarta, Μεξικό

Η φυσική ομορφιά της περιοχής την κατατάσσει ανάμεσα στους πιο ρομαντικούς προορισμούς του κόσμου, με αποτέλεσμα να ασφυκτιά από τουρίστες. Η ενοικίαση ενός διαμερίσματος με ένα υπνοδωμάτιο, στο κέντρο της πόλης, κοστίζει περίπου 450 δολάρια το μήνα, ενώ η αγορά ενός παραδοσιακού σπιτιού κοστίζει 55.000 δολάρια. Ένα μπουκάλι κρασί κοστίζει 7,50 δολάρια ενώ μια καλή σπιτική μπύρα περίπου 1,23 δολάρια. Ο κατώτατος μισθός είναι 0,89 δολάρια την ώρα.


Ojen, Ισπανία

Παρόλο που πολλοί εκατομμυριούχοι έχουν αποφασίσει να χτίσουν εκεί τις βίλες τους, το κόστος διαβίωσης είναι γενικά χαμηλό. Η ενοικίαση ενός διαμερίσματος με ένα υπνοδωμάτιο, στο κέντρο της πόλης, κοστίζει περίπου 330 δολάρια το μήνα, ενώ η αγορά ενός παραδοσιακού σπιτιού κοστίζει 100.000 δολάρια. Ένα μπουκάλι κρασί κοστίζει 4 δολάρια ενώ μια καλή σπιτική μπύρα περίπου 1,25 δολάρια. Ο κατώτατος μισθός είναι 5,82 δολάρια την ώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Έλατο, μύθοι , θρύλοι παραδόσεις, ιστορίες και φυσιολογία του εντυπωσιακού δέντρου
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Aποκαλυπτική είναι η νέα λίστα της Daily Telegraph που εστιάζει σε δέκα προορισμούς της Ελλάδας.
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Διακοπές εθελοντικής εργασίας διοργανώνει η φυσιολατρική κίνηση ΒΡΙΛΗΣΣΟΣ για 16η συνεχή χρονιά, από τις 20 έως τις 31/8 στην Λέσβο.
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Η Φαρέτρα μέσα στον Ιούνιο έκανε μια τετραήμερη απόδραση στη Θεσσαλία, πριν πιάσει ο καύσωνας που ακολούθησε και έκανε κάθε ταξίδι στην Ελλάδα από δύσκολο μέχρι απαγορευτικό.
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Τα Σαββατοκύριακα ο παραλιακός δρόμος πεζοδρομείται και η πόλη σφύζει από ζωή
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Από το κύμα στα έλατα, βουτιές σε θάλασσες γαλάζιες, πεζοπορία, ορειβασία ποδηλασία…
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x