A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Ψηφίστε EΔΩ να μην κλείσει το τμήμα Θεατρικών Σπουδών στο Ναύπλιο - απο τις καλύτερες σχολές στην Ελλάδα

Ψηφίστε EΔΩ να μην κλείσει το τμήμα Θεατρικών Σπουδών στο Ναύπλιο - απο τις καλύτερες σχολές στην Ελλάδα

Σχεδιάζουν να κλείσει το τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Πανεπιστημιακής σχολής Καλών Τεχνών στο Ναύπλιο, σε μια πόλη που έχει παράδοση στο θέατρο και μεγάλη ανάγκη από τους σπουδαστές της σχολής καθώς και το πολιτιστικό έργο που η σχολή προσφέρει στην πόλη.

Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κάθε Σαββατοκύριακο εργάζεται πυρετωδώς με θέμα τη Δραματική Τέχνη και τις Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και στη Δια-Βίου Μάθηση. Την ομάδα εργασίας αποτελούν 32 μεταπτυχιακοί φοιτητές οι οποίοι είναι εκπαιδευτικοί,(οι περισσότεροι δάσκαλοι, λιγότεροι καθηγητές και νηπιαγωγοί), θεατρολόγοι και άλλες ειδικότητες από επαγγελματικούς χώρους ή σπουδές.

Οι 32 μεταπτυχιακοί φοιτητές πέτυχαν στις εξετάσεις στις οποίες πήραν μέρος συνολικά 109 υποψήφιοι από όλη την Ελλάδα και ως εκ τούτου ο ανταγωνισμός ήταν πολύ υψηλός.

Από τις 18 Οκτωβρίου, αφού γιορτάστηκε η έναρξη του μεταπτυχιακού με σύντομη ομιλία – καλωσόρισμα της Προέδρου του Τμήματος, Άλκηστις Κοντογιάννη, του εκπρόσωπου του Δήμου Ναυπλιέωνκου Χρηστίδη και της Γραμματέως κυρίας Διαμαντίδου, τραγούδησε η σοπράνο, φοιτήτρια του Τμήματος , Βάλια Αθανασιά την άρια Unadonnaquindicianniαπό το Cosifantutteτου Μότσαρτ. Αμέσως μετά δόθηκε ο προγραμματισμός αυτού του εξαμήνου με όλους τους διακεκριμένους διδάσκοντες και άρχισαν τα θεατρικά εργαστήρια. Επίσης δόθηκαν οδηγίες για την οργάνωση, τη λειτουργία και την εκπόνηση των ερευνητικών εργασιών.

Προκειμένου να ενημερωθούν οι μεταπτυχιακοί για το περιβάλλον και τον πολιτισμό του Ναυπλίου και γενικότερα της Αργολίδας ώστε να κατευθύνουν την έρευνά τους προς τα εκεί σε σχέση με το θέατρο, τις τέχνες, την εκπαίδευση, μίλησε ο καλεσμένος του μεταπτυχιακού κύριος Μπάμπης Αντωνιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα πρόσωπα και γεγονότα της περιοχής καθώς επίσης σε συλλογές και κοινωνικά φαινόμενα.

Επίσης η Διευθύντρια του μεταπτυχιακού αναφέρθηκε στους συγγραφείς της Αργολίδας και εξήρε αυτό το μοναδικό φαινόμενο. Προέτρεψε τους μεταπτυχιακούς φοιτητές σε έρευνες-συνεντεύξεις με τους συγγραφείς και το έργο τους. Αυτό μάλιστα, επεσήμανε, ότι μπορεί να αποτελέσει δομικό υλικό του μεγάλου Φεστιβάλ – Συνεδρίου που θα γίνει στο Ναύπλιο του χρόνου προς τιμήν των συγγραφέων της Αργολίδας και των έργων τους, μοναδικό φαινόμενο δημιουργικότητας που παρατηρείται μόνο σε αυτόν το χώρο της Ελλάδας.

Στο μεταπτυχιακό αυτό συμμετέχουν 13 άτομα από την Αργολίδα, 14 από την Αθήνα και άλλα 5 από διάφορες πόλεις όπως, τα Γιάννενα, τη Ζάκυνθο, την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη. Αυτό μας αποδεικνύει ότι : α) το πανεπιστήμιο δίνει τη δυνατότητα σε κατοίκους της περιοχής να κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές που τους ενδιαφέρουν, β) όταν ένα μεταπτυχιακό είναι ενδιαφέρον μπορεί να γίνει πόλος έλξης για κατοίκους της Αθήνας γ) ένα μεταπτυχιακό μπορεί να φέρει στο Ναύπλιο σπουδαστές από άλλα μέρη, όπως Αθήνα, ιδιαίτερα τις ημέρες Σάββατο και Κυριακή προσφέροντας επιμόρφωση σε εργαζόμενους,δ) αν το θέμα του μεταπτυχιακού παρουσιάζει ενδιαφέρον, μπορεί να κινητοποιήσει επαγγελματίες να αφιερώσουν το χρόνο τους προκειμένου να επιμορφωθούν.

Οι μεταπτυχιακοί έδειξαν ενθουσιασμό και σχολίασαν πολύ θετικά τις δύο πρώτες ημέρες εργασίας ως προς το πρόγραμμα που κατά μεγάλο μέρος ήταν εργαστηριακό και ως προς τη συμβολή της Δραματικής Τέχνης στη γνωριμία, επικοινωνία και συνεργασία τους. Στην αξιολόγηση που έκαναν πολλές φορές εμφανίστηκαν λέξεις και σχόλια ενθουσιασμού όπως υπέροχο, συγκλονιστικό, συγκινητικό, εμπειρία ζωής, έζησα στον υπερθετικό βαθμό, αυτό που περίμενα στη ζωή μου, νιώθω ότι η ζωή μου αλλάζει, τόσο όμορφες ώρες, εξαιρετικά δεμένο πρόγραμμα, δεθήκαμε ήδη από τις πρώτες ώρες, είμαστε μια ομάδα που βγάζει δύναμη και θέλω. Καλή αρχή και καλή πορεία σε ό,τι καινούργιο και εποικοδομητικό γίνεται στο χώρο του πολιτισμού, του θεάτρου και της τέχνης.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Ό,τι συμβαίνει στο Όλγας στη Ν. Ιωνία συμβαίνει και στον Ευαγγελισμό και παντού.
ΕΛΛΑΔΑ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέκριναν σήμερα την αποφυλάκιση άλλων πέντε κρατούμενων
ΕΛΛΑΔΑ
Ξεκινά σήμερα η πρώτη δίκη για βιασμό που καταγγέλθηκε στο πλαίσιο της δημοσιοποίησης στοιχείων από θύματα σεξουαλικής κακοποίησης
ΕΛΛΑΔΑ
Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στάλθηκε μέσω του 112
ΕΛΛΑΔΑ
Εκτός φυλακής θα βρεθεί ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μίχος
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x