A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Τι θα πράξουν τα δημοτικά συμβούλια μετά τη νομοθετημένη πλέον απαλλαγή των ΑμεΑ από τέλη;

Τι θα πράξουν τα δημοτικά συμβούλια μετά τη νομοθετημένη πλέον απαλλαγή των ΑμεΑ από τέλη;


Αποτελεί νόμο του κράτους η απαλλαγή των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες από δημοτικά τέλη και τέλη ύδρευσης - αποχέτευσης μετά την ψήφηση του παράλληλου προγράμματος από τη Βουλή στη συνεδρίαση της 20ης Φεβρουαρίου 2016.

Τι θα πράξουν τα δημοτικά συμβούλια της χώρας μας;

Διαβάστε το δελτίο τύπου από το Δ.Σ. του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας:

Θέμα: Αίτημα για λήψη άμεσης απόφασης απαλλαγής από δημοτικά τέλη και τέλη ύδρευσης αποχέτευσης των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, απαλλαγή που αποτελεί πλέον νόμο του κράτους


"Το Δ.Σ. του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας έχει επανηλημένα ζητήσει από τα δημοτικά συμβούλια να λάβουν τη γενναία απόφαση της απαλλαγής των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, από τα δημοτικά τέλη και τα τέλη ύδρευσης - αποχέτευσης, καλώντας τα να αποδείξουν έμπρακτα με αυτή τους την απόφαση, τη στήριξη που προσφέρουν στους ανθρώπους που υποφέρουν ιδιαίτερα υπό το ασφυκτικό βάρος της επιτεινόμενης κρίσης, επισημαίνοντας πως δεν πρέπει το κόστος των απαλλαγών αυτών να μετακυλιθεί στους υπόλοιπους δημότες, δημιουργώντας έριδα εντός της κοινωνίας.

Πρόσφατα, με την επιστολή της 19ης Ιανουαρίου 2016, η οποία δημοσιεύτηκε και στον τύπο, το Σωματείο μας καλούσε, για μια ακόμη φορά, τους δήμους της Λακωνίας να ενεργήσουν άμεσα και να λάβουν ομόφωνα σχετική απόφαση για την απαλλαγή των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες από τα τέλη.
Σήμερα, μετά την ψήφηση από τη Βουλή των Ελλήνων, του παράλληλου προγράμματος κατά τη συνεδρίαση της 20ης Φεβρουαρίου 2016, αποτελεί και νόμο του κράτους το δικαίωμα των δημοτικών και κοινοτικών συμβουλίων να απαλλάξουν τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και τους δημότες τους των λοιπών ευπαθών ομάδων από τα δημοτικά τέλη και τα τέλη ύδρευσης - αποχέτευσης.

Τι θα πράξουν οι δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λακωνίας και της χώρας ολόκληρης;

Συγκεκριμένα: "ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για το «παράλληλο πρόγραμμα» ή αλλιώς «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις», όπως αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων. Τι περιλαμβάνει όμως το «παράλληλο πρόγραμμα», που έγινε μόλις νόμος, όσον αφορά τα υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών;

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η μείωση ή απαλλαγή από δημοτικά τέλη και φόρους των άπορων, των ΑΜΕΑ, των πολύτεκνων, των τρίτεκνων, των μονογονεϊκών οικογενειών και τον μακροχρόνια ανέργων μετά από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Επίσης,  οι ευπαθείς ομάδες όπως αυτές ορίζονται από το άρθρο 202 παρ 3 του δημοτικού κώδικα ( 3. Με απόφαση του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου, που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του αριθμού των μελών του, είναι δυνατή η μείωση δημοτικών φόρων ή τελών μέχρι το πενήντα τοις εκατό (50%), ή η απαλλαγή από αυτούς για τους απόρους, τα άτομα με αναπηρίες και πολύτεκνους, όπως η ιδιότητά τους οριοθετείται αντίστοιχα από την κείμενη νομοθεσία) μπορούν να πληρώνουν ειδικό τιμολόγιο με μειωμένα ή και μηδενικά τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης."

Τι θα πράξουν οι δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λακωνίας και της χώρας ολόκληρης;

enallaktikos-gr-amea-lakwnia-dimotika-teli

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, γνωρίζοντας το επερχόμενο πρόβλημα με τις ανεδαφικές διεκδικήσεις της ιεραρχίας της εκκλησίας ερευνά και μελετά τα τελευταία επτά χρόνια δεδομένα και στοιχεία
ΕΛΛΑΔΑ
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.432, εκ των οποίων το 55% αφορά άνδρες
ΕΛΛΑΔΑ
Tο «πρωτοσέλιδο» των 850 πρώην εργαζομένων της «Ελευθεροτυπίας», που διεκδικούν δεδουλευμένα και αποζημιώσεις εννέα χρόνια μετά το κλείσιμο της εφημερίδας
ΕΛΛΑΔΑ
Ιδανικά συμπληρώνονται οι δράσεις της HR Community στον χώρο του τουρισμού με άλλη μία διαδικτυακή ημερίδα, η οποία εντάσσεται στη δέσμη πρωτοβουλιών του skywalker.gr «Βγαίνουμε μπροστά», με τίτλο «Tourism reality: Από τη θεωρία στην πράξη».
ΕΛΛΑΔΑ
Ακουγόταν πολύ καλό για να είναι… ελληνικό, αλλά ήταν τόσο αληθινό που έλαβε διαστάσεις εμβληματικού παραδείγματος προόδου και προκοπής σε παγκόσμιο επίπεδο.
ΕΛΛΑΔΑ
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.409, εκ των οποίων το 54,9% είναι άνδρες.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x