A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Όλα τα ονόματα και τα sites απο τις συνομιλίες που κατέγραψε η ΕΥΠ για "δημοσιογράφους εκβιαστές"

Όλα τα ονόματα των, φερόμενων ως, δημοσιογράφων εκβιαστών. Οι συνομιλίες που κατέγραψε η ΕΥΠ. Νέες συλλήψεις

Στους τρεις συλληφθέντες, στον εκδότη της εφημερίδας "Ακρόπολη" Παναγιώτη Μαυρίκο, στους δύο δημοσιογράφους οι οποίοι φέρονται να εκβίαζαν με σκοπό την απόσπαση μεγάλων χρηματικών ποσών από τράπεζες και ΔΕΚΟ, αποδίδονται κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένονται και νέα εντάλματα σύλληψης δημοσιογράφων και υπεύθυνων εντύπων και ηλεκτρονικών σελίδων.


Ο εκδότης και οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να ελέγχουν ή να ασκούν επιρροή σε πολλά έντυπα αλλά και σε ιστοσελίδες, τις οποίες και συντόνιζαν, ώστε να μπορούν να εκβιάζουν


Η ΕΥΠ άρχισε να καταγράφει τις συνομιλίες, μετά από άδεια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών και την καταγγελία της εργαζόμενης Α.Κ. στην ΕΥΔΑΠ στις 11 Φλεβάρη, η οποία υποστηρίζεο ότι  εκβιάστηκε για να δώσει διαφημίσεις στην  ομάδα, για να μη γράψουν δυσφημιστικά άρθρα σε βάρος της αλλά και σε βάρος της εταιρείας. Το ίδιο έκαναν και με άλλες εταιρείες, ενώ φέρονται να έχουν εκβιάσει και κυβερνητικό στέλεχος.

Η εργαζόμενη συναντήθηκε σε καφετέρια με τον κατηγορούμενο δημοσιογράφο  Τάκη Μουσσά "ο οποίος απαίτησε από εκείνη να δώσει χρήματα στον εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας "Ακρόπολη" Παναγιώτη Μαυρίκο, για να μη γράφει αρνητικά σχόλια για την ΕΥΔΑΠ", απειλώντας την: "Πρόσεχε. Ξέρουν στη ΝΔ ότι πας σε ακριβά κομμωτήρια και ότι ντύνεσαι ακριβά. Θα γίνεις θυμα bullying".


Ο δημοσιογράφος Χρήστος Φράγκου, διευθυντής της ιστοσελίδας sofokleous.gr. της πρότεινε να συνεργαστούν στον  τομέα της διαφήμισης για την Attica Bank και την ΕΥΔΑΠ.


Λίγες ημέρες αργότερα, ο Μουσσάς την  προειδοποίησε ότι πρέπει να είναι προσεκτική γιατί την έχουν στοχοποιήσει από τη ΝΔ σε διάφορους "μιντιακούς κύκλους" διαδίδοντας ότι χρηματίζεται από διαφημίσεις εξαιτίας της θέσης της στην ΕΥΔΑΠ.


Της είπε ότι παρακολουθούν την προσωπική της ζωή και τα τηλέφωνά της και την απείλησε: "έχεις ένα παιδί. Να προσέχεις και να σκεφτείς και το παιδί σου".


Στην ίδια συνάντηση απαίτησε ξανά να δώσει χρήματα στο Μαυρίκο για να μην γράφει αρνητικά σχόλια στην εφημερίδα "Ακρόπολη".


Στις 9 Φλεβάρη με αφορμή κάποιο αρνητικό δημοσίευμα για ΕΥΔΑΠ και Άττικα Bank ο Μουσσάς απαίτησε εκβιαστικά 10.000 ευρώ για την προβολή του Οργανισμού για λογαριασμό του Χρήστου Φράγκου και άλλες 10.000 ευρώ για τον Π. Μαυρίκο.


Ο Μουσσάς είχε διατελέσει στη θέση που κατέχει τώρα η Α.Κ. και γνώριζε τα χρηματικά ποσά του προϋπολογισμού της ΕΥΔΑΠ για την προβολή της.


Μετά από αυτή την κατάθεση της Α.Κ. όλο το υλικό που είχε συγκεντρωθεί διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας και διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αποφασίστηκε η άρση απορρήτου και η καταγραφή της δραστηριότητας των τριών εμπλεκόμενων.


Στις 12 Φλεβάρη η Α.Κ. συναντήθηκε με το Μουσσά στο Φλοίσβο και η συνάντησή του ηχογραφήθηκε.

Σε αυτή τη συνάντηση ο Μουσσάς ανέφερε και οι φίλοι του έχουν φτιάξουν μία ομάδα, η οποία μπορεί να ελέγξει τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης αφενός υπέρ της κυβέρνησης και αφετέρου εναντίον των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντάς της  χαρακτηριστικά: "όταν θέλουμε να γαμίσουμε, θα λες: Αυτόν θέλει να τον γαμίσουμε μέσα από την κυβέρνηση".


Από τη συνομιλία φάνηκε, σύμφωνα με τη δικογραφία, ότι βασικό όπλο της ομάδας φέρεται να είναι ο Μαυρίκος ο οποίος μέσω της εφημερίδας του και των δύο ιστοσελίδων του θα δημοσίευε θετικά ή αρνητικά άρθρα, τόσο για την ΕΥΔΑΠ όσο και για τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ως προς την επικείμενη νομοθεσία για τις άδειες των καναλιών.Στη συνάντηση ο Μουσσάς ανέφερε ότι ο Μαυτρίκος είχε αναρτήσει αρνητικά δημοσιεύματα σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη, του Βαγγέλη Μειμαράκη και του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον οποίο όπως είπε υπήρχε συμφωνία μεταξύ του τέως Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα να μην αναλάβει ποτέ την πρωθυπουργία της χώρας.


Όταν η Α.Κ. ρώτησε τί θα συνέβαινε αν δεν έδινε τα χρήματα στο Μαυρίκο, ο Μουσσάς της απάντησε: 'Άμα δεν του δώσουμε θα έχουμε πρόβλημα, αλλά το θέμα δεν είναι εκεί. Το θέμα δεν είναι ότι του δίνεις, είναι ότι  τον χρησιμοποιούμε". Επίσης, της ανέφερε πως ο ίδιος έχει πολλούς ισχυρούς φίλους και στη μέρα και στη νύχτα, υποστηρίζοντας όμως ότι μπορούν να την προστατεύσουν.


Στη συνέχεια της ζήτησε να εγκρίνει συνολικά το ποσό των 60.000 ευρώ από την ΕΥΔΑΠ για τον Μαυρίκο και της είπε ότι από τη συνεργασία τους  θα αποκόμιζαν σε μηνιαία βάση περίπου πεντακόσιες με  πεντακόσιες πενήντα χιλιάδες ευρώ (20.000 ευρώ από ΕΥΔΑΠ, 80.000 ευρώ  από ΕΛΠΕ, 80.000 ευρώ από ΔΕΗ, 100.000 ευρώ από την Εθνική Τράπεζα και άλλα ποσά από διάφορες εταιρίες).


Στη συνέχεια φέρεται ότι της είπε πως χειρίζεται κάποια sites όπως θέλει αυτός ανεβοκατεβάζοντας άρθρα και της ανέφερε ότι θα της τηλεφωνούσαν για προσφορές οι Γ. Τσιρογιάννης (lykabitos.gr), Β. Μπόνιος (kourdistoportokali), Νικ. Καραμπασης (i-reporter.gr και press.com.gr), Γέρου (εφημερίδα Αρθρο, 4-5 sites και περιοδικά με θέματα life style) και Γ. Φωτόπουλος (sofokleous10.gr και moneytimes.gr).


Η Α.Κ., σύμφωνα με τη δικογραφία, εμφανίζεται να εργαζόταν στο παρελθόν για το Φωτόπουλο από τον οποίο παραιτήθηκε γιατί της οφείλει  χρήματα.


Παράλληλα, της ζήτησε να μεταφέρει στον υπουργό Επικρατείας, Ν. Παππά, να μεσολαβήσει στην Αttica Bank για υπάλληλο ο οποίος προοριζόταν να αντικαταστήσει ενδεχομένως τον Μουσσά στη θέση που αυτός κατείχε στην τράπεζα λέγοντάς της χαρακτηριστικά: "Με τον άλλο το μαλάκα τί έγινε που ήταν να έρθει στην τράπεζα; Μίλησες; Να έρθει να παίρνει τα λεφτά  του και δεν θέλω... να μην μας απασχολεί. Να μην μας χαλάσει το σύστημα".


Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Φουσσάς επικοινώνησε με το Γ. Τσιρογιάννη τον ενημέρωσε ότι θα έπαιρνε κάποια χρήματα από την ΕΥΔΑΠ και του είπε  να γράφει θετικά άρθρα για την κυβέρνηση, τον υπουργό Επικρατείας και υπέρ της νομοθεσίας για τους τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά και σε βάρος των ιδιοκτητών τους.

Αργότερα ο Τσιρογιάννης φέρεται να τον ν ενημέρωσε ότι έγραψε  δύο σελίδες στις εφημερίδες Μπουρλότο, Αξία και Καρφί υπέρ του Ν. Παππά.


Αργότερα, ο Μουσσάς επικοινώνησε με το Μαυρίκο και τον ενημέρωσε ότι σε συνάντηση με την ΑΚ όλα πήγαν "εντάξει και καλύτερα".

Ο Μαυρίκος ενημέρωσε το Μουσσά ότι στις 13 Φεβρουαρίου στα Παραπολιτικά θα είχε ένα μεγάλο κομμάτι για τον "αρχιμανδρίτη", εννοώντας τον υπουργό Νικ. Παππά.


 Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Μουσσάς με το Β. Μπόνιο, του ανέφερε ότι εξασφάλισε ακόμη 1000 ευρώ από την ΕΥΔΑΠ.

Ο δεύτερος δήλωσε παραξενεμένος καθώς είχε γράψει, όπως είπε, πολλά αρνητικά σχόλια για το διευθύνοντα της ΕΥΔΑΠ, εξαιτίας της συντρόφου του, Αννας Δούρου.

Ο Μουσσάς φέρεται να του είπε να κατεβάσει ότι αρνητικό έχει  για την κυβέρνηση και να αρχίζει να γράφει θετικά.


Ανάλογη επικοινωνία είχε με τον Νικ. Καραμπάση, λέγοντάς του ότι θα  εισπράξει 12.000 ευρώ από την ΕΥΔΑΠ, αλλά να αρχίσει να γράφει θετικά για την κυβέρνηση.


Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ηχογραφήσουν μία ακόμη συνάντηση ανάμεσα στην ΑΚ στον Φουσσά και το Μαυρίκο ο οποίος της είπε ότι έχει  παράπονα από την ΕΥΔΑΠ αλλά δεν έχει γράψει κάτι αρνητικό όπως με άλλες ΔΕΚΟ, που δεν του δίνουν χρήματα. Ως δείγμα καλής θέλησης δε, είπε πως δημοσίευσε θετικό άρθρο υπέρ του υπουργείου Επικρατείας.


Επίσης, της ανέφερε ότι έχει μεγάλο δημοσιογραφικό πόλεμο σε βάρος του Β. Μαρινάκη καθώς έχει δημοσιεύσει δικογραφίες, στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται.


Της ανέφερε ότι η Ρένα Δούρου διαχειρίζεται μεγάλα ποσά και η ομάδα θα μπορούσε να εισπράξει και από εκεί χρήματα. όταν έφυγε ο Μαυρίκος, ο Μουσσας ανέφερε στην Α.Κ. ότι αυτός είναι τρελός και μπορεί να γράψει αρνητικά άρθρα για όποιον θέλουν να χτυπήσουν, αλλά επειδή του κάνουν αγωγές θα πρέπει να κερδίζει χρήματα.


Από τη δικογραφία προκύπτει ότι οι εμπλεκόμενοι εμφανίζονται να κέρδιζαν χρήματα ακόμη και από εικονικές ιστοσελίδες. Σε άλλη συνάντηση μεταξύ των Α.Κ., Μουσσά και Φράγκου, ο τελευταίος φέρεται να λέει ότι μέσω του Μαυρίκου έπρεπε να επιτεθούν στη ΔΕΗ, με σκοπό να την εκβιάσουν και να αποκομίσουν οικονομικά οφέλη από διαφημίσεις.

Φραγκος και Μουσσάς φαίνονται να ανέφεραν ότι θα έκαναν το ίδιο με την περιφεριάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου: "Η Δούρου μαλάκα, για να σου δώσει λεφτά, δεν φτάνει να είσαι... και με την κομματική ταυτότητα δαγκωμένη όπως στο στρατό εκεί να πας δεν θα πάρεις".


Παράλληλα, σχολίασαν ότι για να εισπράξει κανείς χρήματα από την Εθνική Τράπεζα θα πρέπει να έχει πρόσβαση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.


Ο Π. Μουσσάς ενημέρωσε την Α.Κ. ότι ο βουλευτής Κωστας Καραμανλής του Αχιλλέα θα κατέθετε επερώτηση στη Βουλή γα την Attica Bank και την  ΕΥΔΑΠ, αλλά και ότι ο Π. Μαυρίκος ανέμενε χρήματα και εντολή για το ποιόν να χτυπήσει.


Ο Π. Μουσσάς φέρεται να μιλάει με τον Αθ. Τσεκούρα, διευθυντή της ιστοσελίδας thetoc.gr. Σε αυτή τη συνομιλία στο στόχαστρο μπαίνουν οι Λούκα Κατσέλη και Μιράντα Ξαφά, οι οποίες εμφανίζονταν ως υποψήφιες για τη θέση του προέδρου του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων.

 

Τότε φέρονται να ανέφεραν ότι έπρεπε να συναντηθούν από κοντά, προκειμένου να αρχίσουν να τις καίνε με δημοσιεύματα με σκοπό να αναλάβει πρόεδρος δικός τους άνθρωπος.


Ο Π. Μουσσάς φέρεται να είπε : "Εχω δύναμη να τους γαμίσω "...
.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Ό,τι συμβαίνει στο Όλγας στη Ν. Ιωνία συμβαίνει και στον Ευαγγελισμό και παντού.
ΕΛΛΑΔΑ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέκριναν σήμερα την αποφυλάκιση άλλων πέντε κρατούμενων
ΕΛΛΑΔΑ
Ξεκινά σήμερα η πρώτη δίκη για βιασμό που καταγγέλθηκε στο πλαίσιο της δημοσιοποίησης στοιχείων από θύματα σεξουαλικής κακοποίησης
ΕΛΛΑΔΑ
Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στάλθηκε μέσω του 112
ΕΛΛΑΔΑ
Εκτός φυλακής θα βρεθεί ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μίχος
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x