A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ηθικών και Εναλλακτικών Τραπεζών FEBEA

Συνέντευξη τύπου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ηθικών και Εναλλακτικών Τραπεζών FEBEA

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 1η Μαρτίου στο ξενοδοχείο ΚΙΕΡΙΟΝ, κοινή συνέντευξη Τύπου μεταξύ του προέδρου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας κ. Μπούκη Γεώργιο και του προέδρου του FEBEA κ. Fabio Salviato, με αφορμή την συνεδρίαση των μελών ΔΣ του FEBEA στην Καρδίτσα.

Διαβάστε ακόμη:

Η πρώτη Ηθική Τράπεζα στην Ελλάδα είναι γεγονός! Toυ Ανδρέα Ρουμελιώτη


enallaktikos-gr

Ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας στην ομιλία του δήλωσε: "Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Τράπεζα μας και για το Νομό η επιλογή του FEBEA να πραγματοποιήσει τη συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου στη πόλη της Καρδίτσας, στην πόλη-έδρα της νεότερης Τράπεζας μέλος του.
Είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο συμβαίνει στην Καρδίτσα, και είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο συμβαίνει στην Ελλάδα.
 Με αυτό τον τρόπο τα μέλη του Δ.Σ. του FEBEA, που αποτελούνται από προέδρους και γενικούς διευθυντές τραπεζών από διάφορες χώρες της Ευρώπης, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη διοίκηση και τη λειτουργία της Τράπεζας μας.
Είμαστε πολύ υπερήφανοι που μετά από μια συγκεκριμένη διαδικασία πιστοποίησης,  η Τράπεζα μας είναι μέλος της ομοσπονδίας ηθικών και εναλλακτικών Τραπεζών της Ευρώπης και εκπροσωπεί σε αυτήν τη χώρα μας, μιας και είναι η μόνη ελληνική Τράπεζα μέλος του FEBEA.
Από τη συνεργασία μας με τον FEBEA, η Τράπεζα μας θα έχει πολλαπλά οφέλη, μιας και θα έχει πρόσβαση σε καλές πρακτικές εταιρικής διακυβέρνησης, συνέργειες και εργαλεία χρηματοδότησης που θα διευκολύνουν το έργο της στην προώθηση της στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων και των δομών του Νομού μας.
Η Τράπεζα μας εξάλλου, μέσω της εξωστρέφειας και των επαφών που της παρέχει η συγκεκριμένη συμμετοχή συμμετέχει σε αρκετές πρωτοβουλίες ενίσχυσης των επιχειρήσεων της Κοινωνικής Οικονομίας και διαδραματίζει, μέσω των παρεμβάσεων της σε διεθνή φόρα και ημερίδες, καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου υποστήριξης τους.
Σας ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνετε και ευελπιστούμε σε μια περισσότερο στενή συνεργασία επ’ ωφελεία της τοπικής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας της περιοχής μας."

enallaktikos-gr


Ο πρόεδρος του FEBEA με την σειρά του υποστήριξε πως «.. για εμάς αποτελεί ιδιαίτερη χαρά το να βρισκόμαστε στην Καρδίτσα και να υποστηρίζουμε έμπρακτα την λειτουργία του νεότερου και μοναδικού μέλους μας στην Ελλάδα, την Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας. Ο FEBEA ως οργανισμός που λειτουργεί τα τελευταία 15 χρόνια στην Ευρώπη, αριθμεί 27 τράπεζες μέλη με συνολικό κύκλο εργασιών πάνω από 32 δις € και εκπροσωπεί πάνω από 620.000 μέλη σε 15 χώρες της Ευρώπης. Βασικός σκοπός του είναι η προώθηση της ηθικής και κοινωνικά υπεύθυνης Τραπεζικής και καταβάλει μεγάλη προσπάθεια στην κινητοποίηση των Ευρωπαϊκών θεσμών, όπως της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων, προς αυτήν την κατεύθυνση. Έχει επίσης δημιουργήσει μια σειρά από οργανισμούς όπως ο SEFEA, o COOPEST και ο COOPMED που λειτουργούν συμπληρωματικά προς την λειτουργία του FEBEA και προωθούν τα συμφέροντα των μελών του σε όλη ουσιαστικά την Ευρώπη. Σύντομα θα ανακοινωθούν δράσεις που θα αφορούν την περαιτέρω κεφαλαιακή ενίσχυση των μελών του και  την υποστήριξη των δράσεων που αυτά προωθούν σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Σας ευχαριστούμε πολύ για την υπέροχη φιλοξενία, για τις ιδέες που μας δώσατε και την συμβολή σας στην ανάπτυξη της ηθικής τραπεζικής στην χώρα σας. Θα είμαστε αρωγοί στις προσπάθειες σας καθώς θεωρούμε πως δεν υπάρχει εναλλακτική οδός από αυτήν την υπεύθυνης Τραπεζικής».


enallaktikos-gr


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Μετά το απίστευτο περιστατικό με την εισβολή στην παράσταση του Χριστόφορου Ζαραλίκου
ΕΛΛΑΔΑ
"Απύθμενο θράσος ή τεστ αυταρχισμού;", αναρωτιέται σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.
ΕΛΛΑΔΑ
Οι περισσότεροι από αυτούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, δεν είναι αρνητές ή ψεκασμένοι
ΕΛΛΑΔΑ
Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας αποφάνθηκε με βούλευμά του
ΕΛΛΑΔΑ
Οι θεατές αντέδρασαν και τους έδιωξαν από το θέατρο.
ΕΛΛΑΔΑ
Συναγερμός έχει σημάνει στο Κολυμπάρι Χανίων μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος της μετάλλαξης Omicron
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x