A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Συνέδριο για την Κοινωνική Οικονομία: Υγιές συνέδριο από υγιείς οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών | Του Κωνσταντίνου Σκριάπα

ΥΓΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΠΟ ΥΓΙΕΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ  ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Κείμενο για το "Το ανοικτό συνέδριο για την Κοινωνική Οικονομία και η πρόκληση της διαφάνειας"


Όλα αυτά ορθά τίθενται προς συζήτηση και συμφωνώ απόλυτα ότι είναι ευκαιρία, με όλον αυτό τον γόνιμο διάλογο που υπάρχει με αφορμή το Συνέδριο, να ξεκαθαρίσουν  θέματα που κανείς ποτέ δεν θα έθετε  σε τέτοια έκταση και ποτέ δεν θα τολμούσε να διεκδικήσει .

Το Συνέδριο γίνεται από την καθαρή Κοινωνία των Πολιτών και αυτήν προσκαλούμε για να ενώσουμε τη φωνή μας ,απέναντι στη σαπίλα που κατάντησε την ευλογημένη αυτή χώρα ,ικέτη της Ευρώπης .

Συμφωνώ, επίσης ,ότι δεν πρέπει να αποτελεί αυτοσκοπό  ο μεγάλος αριθμός εκπροσώπων των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών  (καλό θα ήταν) ,αλλά η ποιότητα και το επίπεδο του διαλόγου και των θεμάτων που θα πρέπει μια και έξω να λυθούν ,επιτέλους , σε ένα ανήθικο κράτος και πολιτικό -οικονομικό σύστημα ,που έχει διαλύσει τη χώρα και επιμένει να τη διαλύει.

Οφείλει  η Πολιτεία να αφουγκράζεται την κοινωνία και τον λαό, ιδίως όταν καμώνεται ότι τους εκπροσωπεί και νοιάζεται ,πρωτίστως, γι’ αυτούς.

Η ανηθικότητα φαίνεται από την ίδρυση ΜΚΟ (ΑΜΚΕ)  από τα ίδια τα ΝΠΔΔ, για να καρπώνονται όλους τους πόρους επί δεκαετίες  ,που προορίζονταν  για την κοινωνία μέσω των οργανώσεών της , αφήνοντας όλους στο σκοτάδι. 

Πολύ σωστή η προσέγγιση του Ευάγγελου Σπ. ,του τι θα έπρεπε να κάνει ένας Δήμος για τους Δημότες του και τις ΜΚΟ της δικαιοδοσίας του τουλάχιστον ,πολύ περισσότερο, δε,  μια Περιφέρεια .

Σε ότι αφορά τις φαύλες ΜΚΟ ,που ακούσαμε κατά καιρούς 1.δεν αφορά η συμπεριφορά τους τις 10.000 + ΜΚΟ όλης της χώρας και 2 Δημιουργήθηκαν από το ίδιο το πολιτικό σύστημα για το μεγάλο φαγοπότι (πίσω από κάθε σκάνδαλο κρύβονταν πάντα κάποια ..γομάρια).  

Προτείνω, τέτοια σοβαρά ερωτήματα (και προφανώς και πολλά άλλα) που τέθηκαν από τον Βαγγέλη για τον ρόλο των ΟΤΑ στην ίδρυση Αναπτυξιακών και ΑΜΚΕ και τι αποτελεί  τελικά Κοινωνία των Πολιτών και τι Κοινωνική Οικονομία και ποιοι είναι οι Φορείς της , να απαντηθούν από τα Μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής και όχι μόνο ,έτσι ώστε να ενημερωθεί όλη η Κοινωνία ,αλλά και ο πολιτικός κόσμος που λαμβάνει αποφάσεις, αλλά  και η Δικαιοσύνη τι σημαίνει Κράτος ,τι σημαίνει ιδιωτική οικονομία και τι σημαίνει Κοινωνική Οικονομία .

Δείτε μόνο το μένος κατά των ΜΚΟ , όλων των Δημάρχων και των Περιφερειών ,όταν  έμαθαν ότι οι πόροι για το Προσφυγικό ,ενδέχεται να δοθούν στην Ελλάδα μέσω των ΜΚΟ . Σήκωσαν επανάσταση ,λες και οι ΜΚΟ που παλεύουν χρόνια και συσπειρώνουν εκατομμύρια πολίτες ,γύρω από τους όμορφους στόχους τους ,φταίνε για την κατάντια της χώρας και όχι οι ίδιοι ,που μέσα από τα τερατώδη και ατιμώρητα -δυστυχώς, σκάνδαλα ,μαζί με τους πολιτικούς ,δεν άφησαν τίποτα όρθιο. 

Το ότι υπάρχει ανεργία ,έλλειψη αξιοπρεπούς συστήματος υγείας, έλλειψη υποδομών, έλλειψη  παιδείας κ.ά. φταίνε οι ΜΚΟ ; Σαν δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ.

Δεν είναι τόσο ηλίθιοι οι Ευρωπαίοι , είμαστε επικίνδυνοι εμείς.

Τολμούν και σπιλώνουν ξανά τις ΜΚΟ που λειτουργούν δεκαετίες, τις στηρίζουν όποτε θυμούνται με ψίχουλα για να μην γκρινιάζουν ,οι οποίες, όμως,  κρατούν όρθιο τον Πολιτισμό ,την Κοινωνική Αλληλεγγύη και ότι καλό υπάρχει σε αυτή τη χώρα ,ενώ με πολύ κόπο και ιδρώτα  φέρνουν εκατομμύρια ευρώ από την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων ,δίνοντας δουλειά σε ανέργους και παράγοντας σημαντικό έργο για τη χώρα.  

Ξεκαθάρισμα, λοιπόν, ποιοι δικαιούνται να συμμετέχουν σε ένα Συνέδριο της Κοινωνίας των Πολιτών , νομικές ερμηνείες  στα καυτά ζητήματα από νομικούς και το ίδιο το Υπουργείο -α που οφείλει να ξεκαθαρίσει τι μπορεί και τι θέλει να κάνει  ,ανάδειξη της ανωμαλίας που ξεφτιλίζει τη χώρα και δεν την αφήνει να σηκωθεί όρθια και επιτέλους και αυτοί που κυβερνούν οφείλουν να μάθουν να ακούν ,να καταλάβουν ότι κυβερνούν εξ ονόματος όλων μας και ιδιαίτερα της υγιούς κοινωνίας , για να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές μια καλύτερη και πιο δίκαια χώρα που δεν διώχνει τα παιδιά της ,που η ίδια σπούδασε , που ,όμως, στη συνέχεια  υπηρετούν άλλους λαούς ,για μια επίπλαστη ευημερία ,μακριά από τους γονείς και τους φίλους τους . Είναι χώρα αυτή ή …μπ… ; 

Και για να το κλείνω ,σας θυμίζω τι είπε ο σπουδαίος Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης για τα τρωκτικά ,που δεν λένε να βάλουν  μυαλό: 

Η αργία εγέννησε την πενίαν. 

Η πενία έτεκεν την πείναν.

Η πείνα παρήγαγε την όρεξιν. 

Η όρεξις εγέννησε την αυθαιρεσίαν.

Η αυθαιρεσία εγέννησε την ληστείαν. 

Η ληστεία εγέννησε την πολιτικήν.

Ιδού η αυθεντική καταγωγή του τέρατος τούτου" 

Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης  εκ Σκιάθου, από το έργο του "Οι έμποροι των εθνών"


Σκριάπας Κων/νος

Οικονομολόγος -ΝΟΕ-ΑΠΘ-

Πρόεδρος ΔΣ Δικτύου Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Θεσσαλίας

Πρόεδρος ΔΣ Δικτύου 'ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ"

Παρατηρητήριο Οργανώσεων Κοινωνίας Πολιτών Θεσσαλίας

Πανελλήνια Ένωση Συμπράξεων Κοινωνικής Οικονομίας

Μobile:6974-881944

FAX: 24210-71200 FACEBOOK : Skriapas Konstantinos 

SITES     :    www.diktioelassonas.gr
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΝΕΑ
Ο επικεφαλής του πανίσχυρου αμερικανικού λόμπι που πυροβολεί ελέφαντα στην Μποτσουάνα. υπέρ της οπλοκατοχής NRA Γουέιν ΛαΠιερ προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις, μετά την προβολή
ΝΕΑ
Η χθεσινή μέρα έκλεισε στους 1.024.150 εμβολιασμούς, ενώ ο συνολικός αριθμός προγραμματισμένων ραντεβού είναι 1.450.00
ΝΕΑ
Υποχρεωτική η τηλε-εκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αναστέλλεται η λειτουργία παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής.
ΝΕΑ
Το απόγευμα της Τετάρτης, ο Πέτρος Φιλιππίδης, έντονα στρεσαρισμένος από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών κατέρρευσε λιπόθυμος μπροστά στα μάτια της συζύγου του.
ΝΕΑ
Λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.ά.) των κατοίκων
ΝΕΑ
Πώς θα εμβολιασθεί ο πληθυσμός στα 90 μεγάλα κατοικημένα νησιά;
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x