A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Ν. Σμύρνης: Τεράστιες ανάγκες για τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής, φάρμακα, αδιάβροχα

Τα τελευταία δύο χρόνια γινόμαστε μάρτυρες μιας προσφυγικής κρίσης που συνεχώς κλιμακώνεται, για να φτάσει στις σημερινές τραγικές διαστάσεις που όλοι γνωρίζουμε.

   

 

Καθημερινά,άλλοι στα δελτία ειδήσεων και άλλοι «διά ζώσης» ακούμε και βλέπουμε το δράμα δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς για να γλιτώσουν απο τον πόλεμο, να σώσουν τα παιδιά τους από το θάνατο.Ένα δρόμο  γεμάτο κινδύνους, κακουχίες και κλειστά σύνορα.

    

Το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Αλληλεγγύης Ν.Σμύρνης (ΚΙΦΑΝΣ) στάθηκε από την αρχή δίπλα τους. Ήδη από το 2014 γεμίζαμε αυτοκίνητα με πράγματα και τα πηγαίναμε στους πρόσφυγες στο Λαύριο.

   

Αργότερα - τέλη 2014 με αρχές 2015 - μαζεύαμε στο ΚΙΦΑ τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και ρούχα και τα πηγαίναμε στους Σύριους πρόσφυγες στον Ασύρματο.

Στη συνέχεια, σταθερά ανταποκρινόμαστε στις εκκλήσεις για βοήθεια στους τόπους προσωρινής φιλοξενείας προσφύγων, όπως Ελαιώνας,ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ, Ελληνικό  και Λιμάνι του Πειραιά.

 

Σ` αυτά τα μέρη δραστηριοποιούμαστε ως εξής :

 

1) Βάρδιες σίτισης, καθαριότητας, ταξινόμησης και διάθεσης ρούχων-παπουτσιών και ειδών  πρώτης ανάγκης. Συνολικά πάνω από 40 άτομα.

 

2) Συγκέντρωση-ταξινόμηση στο ΚΙΦΑ και διάθεση ρούχων,ειδών πρώτης ανάγκης, τροφίμων,φαρμάκων, και παιχνιδιών.Εκατοντάδες άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και μας τα πρόσφεραν. Κατόπιν συνεχείς μεταφορές με ιδιωτικά αυτοκίνητα .

3) Υποδοχή  προσφύγων και  μεταναστών στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ ,στο  γήπεδο του χόκευ στο  Ελληνικό και στο Λιμάνι του Πειραιά, βοηθώντας στη διανομή σίτησης, ρουχισμού ,ειδών πρώτης ανάγκης κλπ.

4) Υποστήριξη- πληροφόρηση των προσφύγων και μεταναστών για τα δικαιώματα τους.

5) Συμμετοχή με βάρδιες στα ιατρεία των χώρων φιλοξενείας (φαρμακοποιοί, γιατροί  νοσηλευτές).

Ακόμα, έχουμε στείλει ρούχα,είδη πρώτης ανάγκης, φαρμακευτικό και νοσηλευτικό υλικό σε Μυτιλήνη και Ειδομένη.   

 

    

Τα περασμένα Χριστούγεννα διοργανώσαμε εκδήλωση στον Γαλαξία   ( Πλατεία    Ν. Σμύρνης ) με θέμα « Είμαστε Όλοι Πρόσφυγες » με εθελοντές μας και ασθενείς μας για ενημέρωση - ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας και συγκέντρωση φαρμάκων. Είχαμε μεγάλη συμμετοχή και  συγκεντρώσαμε πολλά  φάρμακα.

  

Και βέβαια συμμετέχουμε σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις και  συναυλίες που διοργανώνουν άλλες συλλογικότητες.

 

   

Τέλος, αξιοποιώντας την μέχρι σήμερα εμπειρία μας και μαζί με τα άλλα ΚΙΦΑ Αττικής επεξεργαζόμαστε προτάσεις προς την πολιτεία.

      

Σήμερα  τα προβλήματα παραμένουν  οξυμένα και χρειάζεται η προσπάθεια όλων.

Το κράτος  πρέπει να ολοκληρώσει -και έχει καθυστερήσει- την  οργάνωση των χώρων διαμονής, την υγιεινή, τη σίτιση, την υγεία  και τη μεταφορά.

Η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να προτείνει και να προσφέρει τους  κατάλληλους  χώρους και τις  κοινωνικές  της υπηρεσίες.


Αλλά και εμείς οι πολίτες, σ` αυτές τις ακραίες καταστάσεις έχουμε πολλά να κάνουμε.


Οι ανάγκες είναι τεράστιες σε τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής, φάρμακα, αδιάβροχα κλπ  Ο κατάλογος είναι μεγάλος και συνεχώς αλλάζει. Όμως ακόμα πιο σημαντική είναι η εθελοντική εργασία εκεί, στους τόπους διαμονής των προσφύγων.

 

Η Ν.Σμύρνη ξέρει απο προσφυγιά, ξέρει απο ξεριζωμό.


Το Ελληνικό, το ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ και ο Πειραιάς είναι δίπλα μας. Μπορούμε να πάμε να βοηθήσουμε. Όσο μπορεί ο καθένας, ότι μπορεί ο καθένας.


Το ΚΙΦΑ Ν.Σμύρνης είναι πάντα ενήμερο για τις ανάγκες σε εθελοντές και σε είδη που έχει ανάγκη το Ελληνικό, το ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ και το Λιμάνι του Πειραιά. Όποιος/α θέλει να ενημερωθεί και να βοηθήσει μπορεί να απευθυνθεί σ` εμας.

 

Κανένας πρόσφυγας μόνος του στη κρίση

 

KΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ-ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Αμισού 67, Άνω Νέα Σμύρνη, Τηλ.: 2109316127   

Email: [email protected]www.kifa-nsmirnis.gr


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Τι δηλώνει στο ethnos.gr ο καθηγητής Φαρμακολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Βαγγέλης Μανωλόπουλος
ΕΛΛΑΔΑ
Ανωμοτί κατάθεση, ως ύποπτος για κατηγορούμενος, έδωσε ο παππούς του 8χρονου παιδιού.
ΕΛΛΑΔΑ
Η συχνότητα αλλά και η ένταση των ακραίων φαινομένων αυξάνεται αισθητά τα τελευταία χρόνια
ΕΛΛΑΔΑ
Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήμα της οδού Παπανικολή στο Χαλάνδρι, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.
ΕΛΛΑΔΑ
Τις αιτίες για τον εγκλωβισμό και εν συνεχεία την βύθιση, αστικού λεωφορείου θα αναζητήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών με έρευνα που ξεκινά.
ΕΛΛΑΔΑ
Βροχή κατέγραψαν σήμερα οι 413 από τους 414 ενεργούς αυτόματους μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x