A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Πολιτική “Άουσβιτς” στο χώρο της Υγείας και Πρόνοιας καταγγέλει το Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο του δήμου Βύρωνα

Το Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο του δήμου Βύρωνα με αφορμή περιστατικό ανασφάλιστου απόρου καταγγέλει την πολιτική “Άουσβιτς” στο χώρο της Υγείας και Πρόνοιας με την παρακάτω ανακοίνωση:


"Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει και δυναμώνει την πολιτική βαρβαρότητα των προκατόχων της, η οποία στρέφεται κατά των θεμελιωδών δικαιωμάτων των άπορων της Πρόνοιας, κατά της ίδιας της ζωής τους! 

Ο Παλιούρας Ιωάννης, κάτοχος βιβλιαρίου Πρόνοιας με ΑΜ 23666, διαβητικός, επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Ιπποκράτειο και ζήτησε από το φαρμακείο του νοσοκομείου το φάρμακο ZOMARIST. Η υπεύθυνη φαρμακοποιός του είπε ότι το νοσοκομείο δεν έχει το φάρμακο, σφράγισε την συνταγή με το γνωστό  “στερείται” και τον έδιωξε!

Σε επικοινωνία του Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο του δήμου Βύρωνα με την υπεύθυνη του νοσοκομειακού φαρμακείου η κυρία αυτή μας δήλωσε ότι το zomarist δεν το προμηθεύονται!...., (μάλιστα ισχυριζόταν ότι το φάρμακο αυτό δεν έχει ποτέ μπει στο Ιπποκράτειο) και με το γνωστό αυταρχικό ύφος της διευθυντικής γραφειοκρατίας, υπέδειξε ως καθήκον του ασθενούς να πάει στο γιατρό του να του αλλάξει τα φάρμακα!!....Η φαρμακοποιός είχε καθήκον να ορίσει χρόνο μερικών ημερών έως ότου το νοσοκομείο να προμηθευτεί το φάρμακο για το οποίο είχε γραφτεί η συνταγή και όχι να παριστάνει την αυταρχική αρχίατρο. Η απολυταρχία της κ. φαρμακοποιού βαρύνει την Διοίκηση του Ιπποκράτειου. 

Ο Παλιούρας είναι ένα παράδειγμα. Δεν είναι το μοναδικό θύμα της κυβερνητικής πολιτικής και των άλλων πολιτικών κομμάτων του μνημονιακού μπλόκ και θαυμαστών της Ε.Ε, που εφαρμόζουν την πολιτική “άουσβιτς” στο χώρο της Υγείας και Πρόνοιας. Η άρνηση του κρατικού νοσοκομειακού συστήματος να ικανοποιήσει τις ανάγκες των ασθενών και ιδιαίτερα των άπορων της Πρόνοιας γενικεύεται και έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι άποροι αυτής της κατηγορίας παίρνουν τα φάρμακά τους αποκλειστικά από τα κρατικά νοσοκομεία, αλλά αυτό σημαίνει ότι όταν το νοσοκομείο δεν τα δίνει, ο άπορος δεν έχει καμιά απολύτως δυνατότητα να έχει τα φάρμακά του.

Σήμερα, η αγριότητα του συστήματος και της Ε.Ε, αφορά εκατοντάδες άπορους της Πρόνοιας, οι οποίοι μένουν χωρίς φάρμακα, απειλούμενοι πραγματικά με  φυσική εξόντωση, καθώς τα βιβλιάρια της Πρόνοιας χορηγούνται αποκλειστικά σε άπορους, δηλαδή σε εκείνη την κατηγορία πολιτών που, πιστοποιημένα από το ίδιο το κράτος, δεν έχουν απολύτως κανένα άλλο πόρο επιβίωσης. Δεν είναι τυχαίο ότι εκτός τής κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα άλλα, χωρίς εξαίρεση, πολιτικά κόμματα του μνημονιακού μπλόκ και του συστήματος, της εκμετάλλευσης, της πείνας, της λιτότητας και της ανεργίας, αλλά και τα έντυπα και οι τηλεοράσεις της ολιγαρχίας, συγκαλύπτουν μεθοδευμένα και συνειδητά την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας, που οδηγεί μεταξύ των άλλων και στην εξαθλίωση και την εξόντωση των άπορων συμπολιτών μας.  

Η πολιτική της κυβέρνησης συνολικά,  του πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, της Αναπλ. Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου και του προϊσταμένου της, υπουργού εργασίας, κ. Κατρούγκαλου, είναι οι βασικοί υπεύθυνοι για την απερίγραπτη εξαθλίωση των απόρων της Πρόνοιας και την κατάργηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους. Ιδιαίτερες ευθύνες επωμίζονται επίσης και οι διοικήσεις του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου καθώς και των  άλλων κρατικών νοσοκομείων, οι οποίοι περιμένουμε να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους.      

Οι άποροι της Πρόνοιας αξιώνουν τα δικαιώματά τους, απαιτούν να παρέχονται όλα τα φάρμακά τους. Να εκδίδονται τα βιβλιάρια πρόνοιας  από τον κάθε Δήμο ξεχωριστά και μέσα το πολύ σε 10-20 ημέρες και όχι όπως γίνεται σήμερα  σε 3-4 ή ακόμα και 5 μήνες μόνο απο τους Δήμους Αθηναίων και Καλλιθέας. Γνωρίζουμε βέβαια και το καταγγέλλουμε ότι η έκδοση των βιβλιαρίων Πρόνοιας μετά από μήνες είναι πράξη μεθοδευμένη και εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής των “δημοσιονομικών πλεονασμάτων”, που ακολουθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις του μνημονιακού μπλόκ του συστήματος και της Ε.Ε."

enallaktikos-gr-aporos-kataggelia-koinoniko-farmakeio-iatreio-dimos-vyrwna

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
«Σήμερα αυτά που ονειρευόμουν τα κέρδισα» λέει η 87χρονη Σουλτάνα Γκέσιου έχοντας στο χέρι της το απολυτήριο με ειδικότητα βοηθού νοσηλευτή.
ΕΛΛΑΔΑ
Με δύο ανακοινώσεις οι δήμοι Θάσου και Παγγαίου επιβεβαίωσαν χθες το βράδυ τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν σε τουρίστες που κάνουν τις διακοπές τους στην περιοχή.
ΕΛΛΑΔΑ
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.589, εκ των οποίων το 54,7% αφορά άνδρες
ΕΛΛΑΔΑ
Δυναμική συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Alpha Bank στην οδό Σταδίου πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι πρώην εργαζόμενοι της «Ελευθεροτυπίας»
ΕΛΛΑΔΑ
Τις πύλες τους στο επιβατικό κοινό άνοιξαν από σήμερα το πρωί οι τρεις νέοι σταθμοί της επέκτασης της γραμμής 3 του μετρό στον Πειραιά, «Αγ. Βαρβάρα», «Κορυδαλλός» και «Νίκαια»
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x