A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

1η Συνάντηση Αλληλέγγυας Οικονομίας και Ολοκληρωμένων Συνεταιρισμών Ελλάδας

Κάλεσμα σε Συνάντηση για τους Ολοκληρωμένους Συνεταιρισμούς και την Αλληλέγγυα Οικονομία


Μουζάκι Καρδίτσας5-6-7-8 Μαΐου 2016


Ζούμε σε μια εποχή που γίνεται πλέον ξεκάθαρο στον καθένα πόσο σκληρό και απάνθρωπο είναι πρόσωπο της κεντρικής εξουσίας και του οικονομικού κατεστημένου συστήματος. Ηθικές αξίες, δημοκρατικά κεκτημένα και ανθρώπινες ζωές χάνονται μέσα σε ένα ορυμαγδό γεγονότων, τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Όλα αυτά συμβαίνουν γύρω μας, μέσα σε ένα κοινωνικό πλαίσιο εκκωφαντικής σιωπηλής αποδοχής για τους περισσότερους. Για κάποιους ίσως ήταν μια προβλεπόμενη εξέλιξη, στην ολοένα και πιο αντιδραστική λειτουργία του καπιταλιστικού μοντέλου ανάπτυξης που ακολουθούμε. Σε όποια θέση κι αν βρισκόμαστε, όποια οπτική κι αν έχουμε, σίγουρα δεν μπορούμε να αγνοούμε την πραγματικότητα που σχηματίζεται, την πορεία που διαγράφεται και που αφορά όλους μας.


Εφόσον οι εξουσίες από τα πάνω, τόσα και τόσα χρόνια, το μόνο που καταφέρνουν είναι να κρατούν σταθερή πορεία προς την καταστροφή, αποφασίζουμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Υπάρχουν διάσπαρτες δυνάμεις από τα κάτω, τόσο συλλογικές όσο και ατομικές, που βασιζόμενες στις θεμελιώδεις αξίες της άμεσης δημοκρατίας και της συνεργασίας, προσπαθούν να φωτίσουν ένα εναλλακτικό μονοπάτι. Οφείλουμε να συνομιλήσουμε μεταξύ μας, να συμφωνήσουμε και να συνεργαστούμε πάνω σε θέματα που αφορούν όλους μας, την κοινωνία γενικότερα και φυσικά ολόκληρο τον πλανήτη. Αποφασίσαμε πλέον ότι έχουμε τη θέληση, συνειδητοποιήσαμε ότι έχουμε τη δύναμη ώστε να ξεκινήσουμε να οικοδομούμε μια μετακαπιταλιστική πραγματικότητα και μια κοινωνία της συμμετοχής όλων για το κοινό καλό και την οικολογική ευημερία.


Η πρόταση από την πλευρά μας και το σχέδιο υλοποίησης που προτείνουμε βασίζεται στην ιδέα των Ολοκληρωμένων Συνεταιρισμών. Κάποιοι ίσως να έχετε ήδη γνωρίσει ή να έχετε ακούσει για τον Ολοκληρωμένο Συνεταιρισμό της Καταλονίας (C.I.C.), ή τον παγκόσμιο Συνεταιρισμό για μια Δίκαιη Οικονομία (FairCoop), που από κοινού προάγουν την Ολοκληρωμένη Επανάσταση. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα μοντέλο αυτοδιαχείρισης το οποίο, μέσω της οικονομικής (κι ευρύτερα της πολιτικής) ανυπακοής, δημιουργεί ένα ολοκληρωμένο, αμεσο-δημοκρατικό και δημόσιο κοινωνικό σύστημα που βασίζεται στην αλληλεγγύη, στην εγγύτητα και την εμπιστοσύνη των μελών της κοινότητας.


Ήδη έχουν αναπτυχθεί πολλά εργαλεία, τόσο τοπικής όσο και παγκόσμιας εμβέλειας, που μας επιτρέπουν να οργανωθούμε και να λειτουργήσουμε εκτός του εξουσιαστικού και καταπιεστικού κατεστημένου, ανακτώντας βήμα-βήμα τον έλεγχο της ίδιας μας της ζωής. Ξεκινώντας από τον οικονομικό τομέα, όπου είμαστε σε θέση να υλοποιήσουμε μια αυτόνομη, εναλλακτική και κατανεμημένη οικονομία, χρησιμοποιώντας ανταλλακτικά και ψηφιακά νομίσματα. Αντίστοιχα, υπάρχουν πάμπολλες προτάσεις και παραδείγματα για αυτο-οργανωμένα εγχειρήματα που απευθύνονται σε πολλούς άλλους τομείς, όπως την εργασία, την αγροτική παραγωγή, την υγεία κ.λπ. Σκοπός είναι όλα αυτά να τα οργανώσουμε σε μία κοινή βάση συνεργασίας, να δικτυώσουμε όλες αυτές τις επιμέρους προσπάθειες, και να εργαστούμε μαζί προς ένα ορατό και δυναμικό σύστημα εκτεταμένης αυτοδιαχείρισης.


Ένα όραμα όπως αυτό δεν μπορεί να γίνει εφικτό χωρίς την απαραίτητη ανοικτότητα και προσβασιμότητα. Αντιλαμβανόμενοι την ποικιλία των κινημάτων και των πρωτοβουλιών που ήδη εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση, προσπαθώντας να δικτυωθούν και να αποκτήσουν ορατότητα, καλούμε ιδιαίτερα τα εγχειρήματα αλληλέγγυας οικονομίας στην Ελλάδα ώστε να συμπράξουμε μαζί, οικοδομώντας αυτή τη νέα κοινωνική οικονομία.


Στη βάση όλων των παραπάνω, σας καλούμε να συζητήσουμε και να ξεκινήσουμε να πραγματοποιούμε το νέο αυτόν κόσμο!


Οι κατά τόπους πρωτοβουλίες για τη σύσταση Ολοκληρωμένων Συνεταιρισμών και οι Τοπικοί Κόμβοι της FairCoop στην Ελλάδα, παίρνουν την πρωτοβουλία και οργανώνουν την  1η Πανελλαδική Συνάντηση για τους Ολοκληρωμένους Συνεταιρισμούς & την Αλληλέγγυα Οικονομία στο Μουζάκι Καρδίτσας κατά τις ημέρες 5-6-7-8 Μαΐου 2016.


Παρακάτω θα βρείτε τη σχετική φόρμα συμμετοχής όπου θα πρέπει να συμπληρώσετε κάποια βασικά στοιχεία για τη διευκόλυνση και την οργάνωση της συνάντησής μας.
Η γνώση και τα εργαλεία υπάρχουν. Ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε και να προχωρήσουμε.


Με συντονισμό, οργάνωση και κυρίως ισχυρή θέληση μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα!ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Για τους δοκιμαζόμενους συναδέλφους τους, από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), το Σωματείο Εργαζομένων στον Χώρο του Χορού (ΣΕ.ΧΩ.ΧΟ.) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ) και η ομάδα αλληλεγγύης Support Art Workers
ΕΛΛΑΔΑ
Δυνατότητα χρηματοδότησης, για πρώτη φορά, των νοικοκυριών για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού καιαπλουστευμένη διαδικασία υπαγωγής πολυκατοικιών στο πρόγραμμα.
ΕΛΛΑΔΑ
«Η διάταξη αυτή δεν μπορεί να υπερβεί τη γενική διάταξη του Συντάγματος που είναι υπέρτερος νόμος, καμία πράξη νομοθετικού περιεχομένου δεν έχει ισχύ πάνω από το Σύνταγμα»
ΕΛΛΑΔΑ
Το πιθανότερο είναι ότι θα μπορούμε να αρχίσουμε να το διαθέτουμε πριν από τα Χριστούγεννα, δήλωσε στο BBC TV, ο Ματ Χάνκοκ
ΕΛΛΑΔΑ
Παρέμβασή της στη Σύνοδο Κάισιν, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Πεκίνο.
ΕΛΛΑΔΑ
Σύμφωνα με την ευρωπαία επίτροπο Στέλλα Κυριακίδου, υπάρχει σχέδιο κατανομής των διαθέσιμων δόσεων με βάση τον πληθυσμό κάθε χώρας.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x