A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Τα ΕΛΠΕ χορηγός στην 45η συνάντηση πετρελαϊκών εταιριών Κεντρικής, Νότιας - Ανατολικής Ευρώπης και Κασπίας

ΤΑ ΕΛΠΕ ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΤΗΝ 45Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ, ΝΟΤΙΑΣ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΚΑΣΠΙΑΣ, 
ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Με την πρωτοβουλία και την υποστήριξη του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ άρχισε σήμερα στην Αθήνα και ολοκληρώνεται το Σάββατο 14 Μαΐου 2016, η 45η Συνάντηση Πετρελαϊκών εταιρειών Κεντρικής, Νότιας - Ανατολικής Ευρώπης και Κασπίας (CEEC Scout Group Meeting), στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 160 εκπρόσωποι από συνολικά 80 Διεθνείς εταιρίες του κλάδου. 

Οι συναντήσεις αυτές πραγματοποιούνται από το 1994, ανά εξάμηνο, στις χώρες όπου δραστηριοποιούνται οι συμμετέχουσες εταιρίες. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, ανταλλάσσονται εμπιστευτικές επιχειρηματικές και επιστημονικές πληροφορίες γύρω από τις δραστηριότητες των πετρελαϊκών στη περιοχή της Κασπίας, καθώς και στη Κεντρική και  Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η ΕΛΠΕ, ως ο μεγαλύτερη Ελληνική πετρελαϊκή εταιρεία, επέλεξε να φιλοξενήσει τη φετινή εαρινή Σύνοδο, αναλαμβάνοντας αποκλειστικός χορηγός της εκδήλωσης, την οποία συνδιοργανώνει μαζί με την ΙΗS (Information Handling Services), που είναι μία από τις κορυφαίες εταιρίες στον κόσμο στην παροχή εξειδικευμένων πληροφοριών στην Ενέργεια και διαθέτει τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων στον τομέα της Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι, κυρίως, να αναδειχθεί το πετρελαϊκό δυναμικό της χώρας και να υπάρξει προσέλκυση σοβαρών και αναγνωρισμένων εταιριών, που έχουν τις απαιτούμενες οικονομικές δυνατότητες και τη τεχνογνωσία προκειμένου να αξιολογήσουν επενδυτικές ευκαιρίες στον τομέα Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων στον ελλαδικό χώρο. Ταυτόχρονα, να παρουσιαστούν οι σχεδιασμοί και οι επιχειρηματικές δυνατότητες του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ που διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία και ιδιαίτερα έμπειρο προσωπικό, καθώς δραστηριοποιείται στην έρευνα πετρελαίου εδώ και 40 χρόνια, έχει συμμετάσχει σε πληθώρα διεθνών διαγωνισμών και έχει ερευνήσει συστηματικά 39 περιοχές σε Ελλάδα, Λιβύη, Αίγυπτο, Αλβανία, Μαυροβούνιο, είτε αυτοδύναμα, είτε συμμετέχοντας ως ισότιμο μέλος κοινοπραξιών με διεθνώς ανεγνωρισμένες Πετρελαϊκές εταιρείες.

Τα ΕΛΠΕ, εστιάζουν το ενδιαφέρον τους ιδιαίτερα στην Ελλάδα, έχοντας σαφή επιχειρηματική θέση και στρατηγική στα θέματα Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων. Ως στρατηγικό στόχο, ο Όμιλος έχει θέσει την ανακάλυψη εγχώριων κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων, επιστρατεύοντας για το σκοπό αυτό το μεγάλο συγκριτικό του πλεονέκτημα, που είναι η τεράστια συσσωρευμένη εμπειρία των στελεχών του από τις μέχρι σήμερα έρευνες και η γνώση του ελλαδικού χώρου.  
Στην 45η Συνάντηση Πετρελαϊκών εταιρειών-CEEC, έχουν δηλώσει συμμετοχή διακεκριμένες εταιρείες όπως ExxonMobil, Shell, Total, Noble, MOL, INA, NIS, Gazprom, Hunt, PGNiG, Vermillion, ΕΟΝ, Bankers, Vegas, JKX, MND, Nafta Petrol, Orlen και άλλες.

Σήμερα, πρώτη ημέρα των Εργασιών, θα συνεδριάσει η 5μελής Εκτελεστική Επιτροπή, μέλος της οποίας είναι ο Γεν. Διευθυντής Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων ΕΛΠΕ Α.Ε. κ. Γιάννης Γρηγορίου.

Αύριο Παρασκευή, πραγματοποιείται η τακτική Συνάντηση, με την πρωινή συνεδρία να περιλαμβάνει ομιλία του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κου Γρηγόρη Στεργιούλη και παρουσιάσεις στελεχών της εταιρίας σχετικά με τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες. Ακολούθως, κρατικοί Φορείς παρουσιάζουν το Νομικό, Οικονομικό και επενδυτικό υπόβαθρο για την έρευνα και εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων, καθώς και τις δυνατότητες επενδύσεων, ενώ επιφανείς Ακαδημαϊκοί αναλύουν το πετρελαϊκό δυναμικό της χώρας.

Η απογευματινή Συνεδρία είναι πλήρως εμπιστευτική, καθώς συμμετέχουν μόνο διαπιστευμένοι εκπρόσωποι των πετρελαϊκών εταιρειών. Περιλαμβάνει σύντομες εταιρικές παρουσιάσεις με τις τρέχουσες δραστηριότητές τους και ανταλλαγές επιχειρηματικών πληροφοριών και κινήσεων, χωρίς την μεσολάβηση άλλων εμπλεκόμενων μερών η φορέων. 
Το επίσημο Δείπνο της συνάντησης θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ της Παρασκευής στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία που θα απευθύνει ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνος Σκουρλέτης.ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Με πρώτο το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έξι συνολικά πανεπιστήμια της Ελλάδας εντάχθηκαν στα 900 καλύτερα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα
ΕΛΛΑΔΑ
Το 2020 ήταν μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά για όλους μας λόγω της πανδημίας, γεγονός που είχε σημαντικό αντίκτυπο και στις δραστηριότητες του Ομίλου.
ΕΛΛΑΔΑ
Το βέβαιο είναι ότι η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων έχει ακούσει κάπου, κάποτε στη ζωή τους ότι η ελληνική γλώσσα έχασε μια μεγάλη ιστορική ψηφοφορία για μία μόνο ψήφο.
ΕΛΛΑΔΑ
Επισημαίνεται ότι, έχει διασφαλιστεί η επάρκεια του προϊόντος για την απρόσκοπτη τροφοδοσία της αγοράς.
ΕΛΛΑΔΑ
Η ΕΚΟ ανταποκρινόμενη στις απαιτητικές συνθήκες που βιώνει η χώρα μας και με πρωταρχική της μέριμνα να βρίσκεται πάντα δίπλα σε όλους τους πολίτες, τους δίνει τη δυνατότητα να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης με μειωμένη τιμή κατά 5%
ΕΛΛΑΔΑ
AEGEAN και ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, συνεργάζονται και μαζί συμβάλλουν στις προσπάθειες Ελλάδας και Κύπρου για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κρίσης του COVID-19, προσφέροντας άμεσα πτήσεις για τη μεταφορά ιατροφαρμακευτικού υλικού από τις χώρες παραγωγής.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x