A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Δωρεάν βιωματικό σεμινάριο: Τέχνη και ανθρώπινα δικαιώματα

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
«Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΣΑ ΕΞΩ»
3-5  IOYNIOY  2016
Όταν η τέχνη συναντά την ιστορία, την πολιτική και τη θεραπεία

 • Πώς διδάσκουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα σε ανθρώπους οι οποίοι στερούνται την ελευθερία τους;

 • Ποια είναι τα στοιχεία της ιστορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης  που μπορούν να βοηθήσουν στην καλλιέργεια μιας υγιούς πολιτικής συνείδησης;

 • Πώς οι νέες εξελίξεις στην αγορά εργασίας συμβάλλουν στην ομαλότερη επανένταξη των ευπαθών ομάδων;

 • Και πώς όλα αυτά συνδέονται με τη Θεραπεία μέσω της Τέχνης;

Μέλη Μ.Κ.Ο και άτομα που εργάζονται σε καταστήματα κράτησης ανά την Ελλάδα καλούνται να απαντήσουν στα παραπάνω ερωτήματα μέσα από την συμμετοχή τους σε διήμερη δωρεάν κατάρτιση. 

Η ΑΜΑΚΑ στα πλαίσια του  ευρωπαϊκού  προγράμματος «E.U.R.O.P.E.»  διοργανώνει  δύο ανεξάρτητους κύκλους σεμιναρίων:

Α.) Ο πρώτος κύκλος απευθύνεται σε εκπροσώπους Μη Κυβερνητικών ή/και Mη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων

Β.) Ο δεύτερος κύκλος απευθύνεται σε υπαλλήλους σωφρονιστικών ιδρυμάτων (διοικητικούς, προσωπικό φύλαξης, κοινωνική υπηρεσία κ.α ) 

Στόχος των σεμιναρίων είναι να φέρουν κοντά τους επαγγελματίες και τους φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα του εγκλεισμού ή που  θα θέλανε να εμπλακούν στο πεδίο αυτό, καλλιεργώντας καινοτόμες πρακτικές διασυνδεσης και δράσης.

 

Η θεματική των σεμιναρίων  είναι η Ευρωπαϊκή ιστορία , τα ανθρώπινα δικαιώματα, η επανένταξη των κρατουμένων και η είσοδος τους στη νέα αγορά εργασίας .

 

Μέσα στο  σύντομο χρονικό διάστημα των σεμιναρίων  οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να εισαχθούν στις βασικές έννοιες της Θεραπείας της Τέχνης και  στο πώς μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν μέσα στα καταστήματα κράτησης. Επιπλέον οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να ανταλλάξουν μεταξύ τους  ιδέες, ανάγκες και προβληματισμούς και  να συνάψουν νέες συνεργασίες.

 

Τα σεμινάρια, εντάσσονται στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα E.U.R.O.P.E   και διεξάγονται  με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Collegium Civitas της Πολωνίας,  της Μ.Κ.Ο. Slawek Foundation από την Πολωνία και της  Μ.Κ.Ο. Valto-sav Alapitvany από την Ουγγαρία.  Εκπαιδευτές από τις χώρες των Ευρωπαίων εταίρων θα συμβάλλουν στα σεμινάρια , παρουσιάζοντας  την κατάσταση στα αντίστοιχα καταστήματα κράτησης του εξωτερικού και δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες για τις συνθήκες που επικρατούν αυτή την στιγμή στην Ευρώπη σε σχέση με τον εγκλεισμό, την τέχνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

 

Σε αυτά τα πλαίσια  θεωρούμε απαραίτητη την συμμετοχή όποιων ενδιαφερομένων ατόμων/οργανώσεων δραστηριοποιούνται στους αντίστοιχους τομείς ( ή σκοπεύουν να δραστηριοποιηθούν )  σαν μια μοναδική ευκαιρία δικτύωσης και εκπαίδευσης.

 

Το πρόγραμμα E.U.R.O.P.E προβλέπει με την ολοκλήρωση του την διεξαγωγή εργαστηρίων  Art Therapy  μέσα στα καταστήματα κράτησης τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Πολωνία και στην Ουγγαρία ,γι’αυτό το λόγο κρίνεται  απαραίτητη  η συμμετοχή εκπροσώπων από τα καταστήματα κράτησης, καθώς  είναι μία από τις προτεραιότητες του προγράμματος. Τα εργαστήρια αυτά θα πραγματοποιηθούν από την ΑΜΑΚΑ σε συνεργασία με εθελοντές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα E.U.R.O.P.E, οι οποίοι πήραν μέρος στον πρώτο κύκλο κατάρτισης που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2016. 

 

- Το σεμινάριο διατίθεται ΔΩΡΕΑΝ

- Δίδονται βεβαιώσεις παρακολούθησης από το Πανεπιστήμιο Collegium Civitas.
 
 - Ο πρώτος κύκλος  που απευθύνεται σε υπαλλήλους σωφρονιστικών ιδρυμάτων, που εργάζονται στην διοίκηση, στην κοινωνική υπηρεσία, στην φύλαξη κ.α, θα πραγματοποιηθεί Παρασκευή 3 Ιουνίου 16.00- 21.00 , και Σάββατο 10.00-16.00
 
- Ο δεύτερος κύκλος  που απευθύνεται σε μέλη Μ.Κ.Ο και συναφών οργανώσεων  θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15.00-20.00
και την Κυριακή 11.00-16.00
 
- Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην Αγγλική γλώσσα 

-Μπορείτε να συμπληρώσετε την ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και στείλτε την ηλεκτρονικά στο info@amaka.gr
* Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων (18 ανά κύκλο) θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. 
 

 

Χώρος Διεξαγωγής : Σατωβριάνδου 34, 2ος όροφος,
Κτίριο Green Light Project  ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
Στάση Μετρό Ομόνοια
Πληροφορίες : info@amaka.gr, +302117801256


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Κυρίαρχο συναίσθημα, ανάμεσα σε πολλά που ενδέχεται να βιώνουμε το τελευταίο διάστημα με αφορμή τον παρατεταμένο εγκλεισμό μας στο σπίτι εξαιτίας του φονικού κορωνοϊού, είναι ο φόβος. Ένα συναίσθημα που εκδηλώνεται με διαφορετικό τρόπο στο κάθε άτομο.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Το βασικότερο που πρέπει να ειπωθεί για τον Ιταλό Τζιοβάνι Βοκάκιο (Giovanni Boccaccio/εξελληνισμένο Ιωάννης Βοκάκιος), που έζησε από το 1313 ως το 1375 μ.Χ στην Φλωρεντία, είναι ότι ήταν ένας πραγματικά μεγάλος ουμανιστής της εποχής του.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Μια σειρά από χρήσιμες συμβουλές που θα φροντίσουν τόσο τους χρήστες όσο και τα αξεσουάρ και έξυπνα κινητά τα οποία σε καθημερινή βάση χρησιμοποιούν πολλές φορές δίνει με σημερινή της ανακοίνωση η Honor.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Στις 22-23 Φεβρουαρίου 2020, στα Πρότυπα Σχολεία των Αναβρύτων (Πρότυπο Γενικό Λύκειο Αναβρύτων και Πρότυπο Γυμνάσιο Αναβρύτων), στον χώρο του Άλσους Συγγρού, Μαρούσι, διεξήχθη το 3ο Μαθητικό Συνέδριο Προσομοίωσης Ηνωμένων Εθνών
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Από το εργαστήριο σχολικής ψυχολογίας ΕΚΠΑ
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Ο «Μήνας Πράσινου Σχολείου» αποτελεί ένα βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα των “Κοινών υπό Κατοίκηση”. Απευθύνεται σε παιδιά και έξυπνους γονείς και θα πραγματοποιηθεί πιλοτικά στο 40ο Ιωαννίδειο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης από τις 06 Μαρτίου έως τις 10 Απριλίου 2020.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ