A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Δωρεάν διαδραστικά σεμινάρια εναλλακτικής οικονομίας

Τα σεμινάρια διοργανώνονται από το  Δίκτυο Ανταλλαγής Υπηρεσιών και Προϊόντων ΚΟΙΝΟ koino.com.gr


Στον απόηχο μιας βαθιάς και παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, πόσο εύκολο είναι να δημιουργήσουμε μοντέλα οικονομικής οργάνωσης που κάνουν τον πλανήτη και τους ανθρώπους ευτυχισμένους; Πώς θα μοιάζουν; Τι σκοπούς θα έχουν; Υπάρχουν τέτοια παραδείγματα από την οικονομία του σήμερα; Και αν ναι, ποια είναι τα εμπόδια και οι προκλήσεις που έχουν μπροστά τους;


Τα διαδραστικά σεμινάρια εναλλακτικής οικονομίας απαντούν σε αυτά και άλλα ερωτήματα και παρουσιάζουν μια οικονομία διαφορετική από το κυρίαρχο μοντέλο της οικονομίας της αγοράς, μια οικονομία που αντιστέκεται στον ανταγωνισμό και οραματίζεται μια κοινωνία με περισσότερη αλληλεγγύη, δικαιοσύνη, ελευθερία και βιωσιμότητα. Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων θα διερευνηθούν έννοιες όπως η τοπικοποίηση, η απομεγέθυνση, τα κοινά, η συνεργατική και αλληλέγγυα οικονομία, τα συστήματα ανταλλαγών, τα εναλλακτικά νομίσματα, η ομότιμη παραγωγή (P2P)  κ. ά.

 

Τα σεμινάρια είναι διαδραστικά και περιλαμβάνουν συζήτηση, προβολές και ομαδικές δραστηριότητες.


Διευκολύντρια μάθησης: Χριστίνα Σακαλή 


Διάρκεια: 2 εβδομάδες, 2 συναντήσεις / εβδομάδα.


Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο συνεργατικό κατάστημα Άλλος Τρόπος, Χαλκιδικής 77 (περιοχή / στάση Ανάληψη) σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:


Τετάρτη 15 Ιουνίου 6.00 – 9.00 μ.μ.

Αλληλέγγυα και συνεργατική οικονομία: το μωσαϊκό ενός καινούριου κόσμου


Παρασκευή 17 Ιουνίου 6.00 – 9.00 μ.μ.

Εναλλακτικά νομίσματα και μέσα συναλλαγών: συνδέοντας το παγκόσμιο με το τοπικό


Τετάρτη 22 Ιουνίου 6.00 – 9.00 μ.μ.

Απομεγέθυνση και τοπικοποίηση: η άνθηση της οικονομίας με επίκεντρο τη βιωσιμότητα


Παρασκευή 24 Ιουνίου 6.00 – 9.00 μ.μ.

Εισαγωγή στην έννοια των κοινών και η οικονομία της ομότιμης παραγωγής

 


Για να δηλώσετε συμμετοχή στείλτε e-mail στο: info@koino.com.gr ή επικοινωνήστε στο τηλ: 6938 088000.


Τα σεμινάρια είναι δωρεάν και διοργανώνονται σε συνεργασία με το δίκτυο ΚΟΙ.ΝΟ. Απευθύνονται σε μέλη και μη-μέλη του δικτύου ΚΟΙ.ΝΟ, μαθητές/ριες, φοιτητές/ριες, συμμετέχοντες/ουσες σε συλλογικότητες της εναλλακτικής οικονομίας, αλλά και όποια/ον τολμά να ονειρεύεται ότι ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός.

 

Παρακαλούμε προωθήστε σε όποιον/α μπορεί να ενδιαφέρεται!


************************************

 

Η Χριστίνα Σακαλή είναι εναλλακτική οικονομολόγος, blogger και ακτιβίστρια. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Cardiff University στην Ουαλία, ενώ παράλληλα προσέφερε εθελοντική εργασία στην ACT, μη κερδοσκοπική οργάνωση για την εκπαίδευση νέων και προσφύγων στη Βρετανία. Μετά το τέλος των σπουδών της εργάστηκε ως βοηθός έρευνας και διδασκαλίας στο University of Gloucestershire, στο Cheltenham της Αγγλίας. Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα ξεκίνησε διδακτορικό με αντικείμενο σπουδών τα διεθνή οικονομικά, το οποίο ολοκλήρωσε πριν μερικές εβδομάδες. Παράλληλα δίδαξε στον ιδιωτικό τομέα και σε δημόσια ΙΕΚ. Έχει παρακολουθήσει και έχει συντονίσει σεμινάρια/workshops σε θεματικές της εναλλακτικής οικονομίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στον ελεύθερό της χρόνο γράφει, φωτογραφίζει και δρα ως μέλος συλλογικοτήτων για το περιβάλλον, την αλληλεγγύη και τα δικαιώματα. 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Το βασικότερο που πρέπει να ειπωθεί για τον Ιταλό Τζιοβάνι Βοκάκιο (Giovanni Boccaccio/εξελληνισμένο Ιωάννης Βοκάκιος), που έζησε από το 1313 ως το 1375 μ.Χ στην Φλωρεντία, είναι ότι ήταν ένας πραγματικά μεγάλος ουμανιστής της εποχής του.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Μια σειρά από χρήσιμες συμβουλές που θα φροντίσουν τόσο τους χρήστες όσο και τα αξεσουάρ και έξυπνα κινητά τα οποία σε καθημερινή βάση χρησιμοποιούν πολλές φορές δίνει με σημερινή της ανακοίνωση η Honor.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Στις 22-23 Φεβρουαρίου 2020, στα Πρότυπα Σχολεία των Αναβρύτων (Πρότυπο Γενικό Λύκειο Αναβρύτων και Πρότυπο Γυμνάσιο Αναβρύτων), στον χώρο του Άλσους Συγγρού, Μαρούσι, διεξήχθη το 3ο Μαθητικό Συνέδριο Προσομοίωσης Ηνωμένων Εθνών
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Από το εργαστήριο σχολικής ψυχολογίας ΕΚΠΑ
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Ο «Μήνας Πράσινου Σχολείου» αποτελεί ένα βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα των “Κοινών υπό Κατοίκηση”. Απευθύνεται σε παιδιά και έξυπνους γονείς και θα πραγματοποιηθεί πιλοτικά στο 40ο Ιωαννίδειο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης από τις 06 Μαρτίου έως τις 10 Απριλίου 2020.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Στις 17 Φεβρουαρίου 1996 φεύγει από την ζωή ο διεθνούς φήμης επαναστάτης Μιχάλης Ράπτης.

ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ