A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Τα εργοστάσια στους εργάτες, τα χρέη σε αυτούς που τα δημιούργησαν

Με τους πλειστηριασμούς του οικοπέδου της ΒΙΟΜΕ, που ξεκινούν ξανά μετά τις 30 Ιουνίου, εξακολουθεί να απειλείται το  Εργατικό Ιατρείο στη ΒΙΟΜΕ που καλεί όλα τα αυτοδιαχειριζόμενα Ιατρεία να σταθούν δίπλα στους εργαζόμενους της ΒΙΟΜΕ και στους Ρομπέν του Ξύλου. 

Κάλεσμα από το Εργατικό Ιατρείο στη ΒΙΟΜΕ


Το  Εργατικό Ιατρείο στη ΒΙΟΜΕ είναι μια αυτοδιαχειριζόμενη αμεσοδημοκρατική δομή που παρέχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με ολιστική οπτική όχι μόνο στους εργαζόμενους του εργοστασίου της ΒΙΟ.ΜΕ., αλλά και σε εργαζόμενους και κατοίκους της περιοχής. 

Υπάρχει και λειτουργεί από τις 20/12/2015 μέσα στο χώρο του κατειλημμένου εργοστασίου απαντώντας στις ανάγκες για πρωτοβάθμια περίθαλψη που μένουν ακάλυπτες από την πολιτεία, αλλά ταυτόχρονα δημιουργώντας έναν  χώρο όπου συνδέονται από τα κάτω και ελεύθερα οι ταξικοί με τους κοινωνικούς αγώνες.

Όπως αναφέρουν τα μέλη του Εργατικού Ιατρείου, ξέρουμε ότι ο ρόλος μας είναι η καθημερινή μας πράξη: Η  πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, η στήριξη των δικτύων αλληλεγγύης που συμβάλλουν στη διατήρηση του κοινωνικού ιστού, αντιστρατεύονται τον ατομισμό και την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και η συμβολή μας με την πείρα που αποκτήσαμε, τη γνώση μας αλλά και την πολιτική μας άποψη, στην ανάπτυξη ενός κοινωνικού κινήματος σε αυτή την κατεύθυνση. Δεν μπορούμε παρά να αντιστεκόμαστε:

* στους νόμους και τις απαιτήσεις των κυβερνήσεων και του κεφαλαίου που μετατρέπουν την υγεία σε «προϊόν», την κοστολογούν και την εισάγουν στις σχέσεις της αγοραπωλησίας και της κερδοφορίας
*  στην συστηματική καταστροφή του Συστήματος Υγείας
*  στην κυνική ιδεολογία της αγοράς που συρρικνώνει ανάγκες και δικαιώματα, υποδουλώνει και τελικά εξοντώνει τον άνθρωπο.

Καλούμε όλα τα αυτοδιαχειριζόμενα Κοινωνικά Ιατρεία, που τόσα χρόνια με συνέπεια και συνέχεια απαντούν στις ανάγκες τις κοινωνίας για πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, χωρίς να επιτρέψουν να μεταλλαχθεί η κινηματική αλληλεγγύη  σε φιλανθρωπία και η ελεύθερη προσφορά σε «εθελοντική» απλήρωτη εργασία, και όλους και όλες, λειτουργούς της Υγείας, εργαζόμενους και ανέργους, κοινωνικές συλλογικότητες, σωματεία εργαζομένων, αγωνιστές στα κοινωνικά κινήματα, να διεκδικήσουμε μαζί το αυτονόητο:

Δημόσια Δωρεάν υγεία για ΟΛΟΥΣ τους ανθρώπους   

Δικαίωμα στη δουλειά και αξιοπρέπεια στη ζωή

Καλούμε όλους και όλες να σταθούμε δίπλα και μαζί με τους εργαζόμενους της ΒΙΟΜΕ και τους Ρομπέν του ξύλου που αποφάσισαν ότι για να μπορέσουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια, θα αγωνιστούν για να περάσουν τα μέσα παραγωγής στα χέρια των ίδιων των παραγωγών του πλούτου. Στα δικά τους χέρια και τελικά στα χέρια της κοινωνικής πλειοψηφίας. 

Να τους στηρίξουμε στον αγώνα τους.

Να τους στηρίξουμε στο κατέβασμα τους στην Αθήνα την ΠΕΜΠΤΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ με τη συμμετοχή όλων μας στις  20.00 στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΜΠΡΟΣ και ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ με την παρουσία μας ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Τα εργοστάσια στους εργάτες,  τα χρέη σε αυτούς που τα δημιούργησαν! 

Ζητάμε να δοθεί λύση τώρα και να είναι οριστική ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Είμαστε μαζί,  παρόντες και αποφασισμένοι να μη δείξουμε καμία ανοχή

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ,  ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!

ΚΑΙ στη δουλειά ΚΑΙ στην υγείαΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΝΕΑ
Στα μέσα Νοέμβρη το ΥΠΕΝ ανακοίνωσε πακέτο μέτρων 990 εκ. ευρώ για την αντιμετώπιση του ελλείμματος στον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ
ΝΕΑ
Τις προσήγαγαν στο Σύνταγμα την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας έναντι των γυναικών
ΝΕΑ
9 συλλήψεις γυναικών στο ΑΤ Συντάγματος επειδή συμμετείχαν σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος με όλα τα μέτρα προστασίας για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών!
ΝΕΑ
Δυνατότητα χρηματοδότησης, για πρώτη φορά, των νοικοκυριών για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού καιαπλουστευμένη διαδικασία υπαγωγής πολυκατοικιών στο πρόγραμμα.
ΝΕΑ
«Η διάταξη αυτή δεν μπορεί να υπερβεί τη γενική διάταξη του Συντάγματος που είναι υπέρτερος νόμος, καμία πράξη νομοθετικού περιεχομένου δεν έχει ισχύ πάνω από το Σύνταγμα»
ΝΕΑ
Το πιθανότερο είναι ότι θα μπορούμε να αρχίσουμε να το διαθέτουμε πριν από τα Χριστούγεννα, δήλωσε στο BBC TV, ο Ματ Χάνκοκ
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x