ΠΑΚΟΕ: Δέκα παραλίες σε Αγκίστρι και Αίγινα ακατάλληλες για κολύμβηση
08/07/2016 23:41
186 Προβολές
Μοιράσου το:
Tο Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ), έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα σε νερά κολύμβησης για 16 πολυσύχναστες παραλίες αλλά και τεσσάρων σημείων νερού ανθρώπινης κατανάλωσης στην Αίγινα και στο Αγκίστρι.
Στο Αγκίστρι και στην Αίγινα πραγματοποιήθηκαν μικροβιολογικές αναλύσεις σε σύνολο 16 σημείων. Από αυτές τις παραλίες οι 10 κρίθηκαν ακατάλληλες .
Σχετικά με τον έλεγχο στο πόσιμο νερό, στην Αίγινα από τα 3 σημεία που ελέγχθηκαν, στα 2 το νερό βρέθηκε ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση.
Οι ακατάλληλες παραλίες είναι οι εξής:
Αγία Μαρίνα ( Οcean Café bar)
Πλαζ Βαγία Αέρηδες
Ιαματικά λουτρά Σουβάλας
Σουβάλα Notos café
Λιοντι (Πασπάρα)
Αύρα
Μαραθώνας Α La Lalma
Αιγινήτισσα (beach bar)
Αγκίστρι: Μεγαλοχώρι (πριν hotel Αμαρυλλίς, παραλία
Κουρόρα)
Αγκίστρι Δραγωνέρα
Οι δειγματοληψίες θαλασσινού και πόσιμου νερού έγιναν στις 26 Ιουνίου 2016 στην Αίγινα και στο Αγκίστρι με τις παρακάτω συνθήκες: Μερικές δειγματοληψίες έγιναν στα 5 μέτρα μέσα στη θάλασσα , ενώ άλλες έγιναν σε διαφορετικά σημεία αρκετά μακριά από την ακτή.
Η μέθοδος ανίχνευσης και καταμέτρησης του μικροβιακού φορτίου ή ζωντανού μικροβιακού πληθυσμού βακτηρίων E.coli, των ολικών κολοβακτηριοειδών και εντερόκοκκων, στο αρχικό δείγμα έγινε με την μέθοδο Διήθησης δια μέσου μεμβράνης πόρου 0,45 μm συγκεκριμένης ποσότητας (100ml δείγματος νερού).
Το ανεξάρτητο συμβουλευτικό όργανο της ελληνικής Πολιτείας, καλεί την Ελληνική Πολιτεία να σεβαστεί και να διασφαλίσει το δικαίωμα του Δημήτρη Κουφοντίνα στο υπέρτατο αγαθό της ζωής
Το Ελληνικό Δίκτυο για το Δικαίωμα στη Στέγη και την Κατοικία ζητά να επανεξεταστεί η στάση των Δήμων, των Περιφερειών και της Πολιτείας προς τους άστεγους
Μια σημαντική εφηβική ταινία με έντονο κοινωνικό πρόσημο, η «Αντιγόνη» της Sophie Deraspe από τον Καναδά, μια σύγχρονη αλληγορία της «Αντιγόνης» του Σοφοκλή