A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

"Δεν χαλαρώνουμε - Δεν ξε-νερο-νουμε!" Οι κάτοικοι του Πηλίου υπερασπίζονται το νερό τους!

Καταγγέλθηκαν εκβιασμοί και η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στο χωριό .. Αποφασίστηκε η προσφυγή στη δικαιοσύνη και η συνέχιση του αγώνα σε όλα τα μέτωπα του νερού. 


Γράφει η Κίνηση Πολιτών για το Νερό:


Εκατοντάδες κάτοικοι της Πορταριάς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της τοπικής κοινότητας και συμμετείχαν στη λαϊκή συνέλευση μπροστά στο δημαρχείο που τελικά πήρε τα χαρακτηριστικά μεγάλης συγκέντρωσης,  για να αποδειχτεί στην πράξη ότι το νερό είναι πηγή ζωής, ενότητας και δύναμης.

Ο πρόεδρος  του τοπικού συμβουλίου περιέγραψε τα τελευταία γεγονότα τονίζοντας ότι το χωριό δέχεται μια ανίερη επίθεση με την υποβάθμιση της ποιότητας του νερού με τη χλωρίωση και με το κλείσιμο των δημόσιων βρυσών. Παρέθεσε στοιχεία για τις ποσότητες του νερού που κατηφορίζουν προς τις δεξαμενές του Βόλου από το 1990 (2εκατομμύρια κυβικά μέτρα το χρόνο) και επισήμανε το υποκριτικό ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής για την υγεία των κατοίκων της περιφέρειας, τη στιγμή που αδιαφορεί παντελώς για την υγεία των 140000 κατοίκων της πόλης, η οποία μόνιμα απειλείται από τα περίπου 200χιλιόμετρα αμιαντοσωλήνων του δικτύου της ΔΕΥΑΜΒ .


Ανέφερε ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, το 15% του νερού των πηγών πρέπει να παροχετεύεται στη φύση . Οι δημόσιες βρύσες έπαιζαν αυτόν τον ρόλο ικανοποιώντας τις ανάγκες της άρδευσης και το κλείσιμό τους , εκτός των άλλων, συνιστά παρανομία. Πρότεινε μάλιστα την προσφυγή στη δικαιοσύνη  τόσο για αυτό το θέμα όσο και για τη χλωρίωση και τον τρόπο γενικά που διαχειρίζεται η ΔΕΥΑΜΒ το νερό στην Πορταριά. 

Το λόγο πήραν κάτοικοι του χωριού , εκπρόσωποι από τα χωριά του Πηλίου που ανήκουν στο δήμο Βόλου και η Κίνηση. Ο τοπικός πρόεδρος της Μακρινίτσας έκανε λόγο για τους εκβιασμούς που δέχεται η κοινότητα επειδή εμμένει στις θέσεις που διαμορφώθηκαν στις συνελεύσεις των κατοίκων πριν από τις τελευταίες δημοτικές εκλογές .

Από την πλευρά της Κίνησης έγινε μια σύνδεση της επίθεσης που δέχεται η περιφέρεια του Πηλίου με τα καλέσματα του έκπτωτου δήμαρχου στην πρεσβεία της Γαλλίας και το Γερμανικό προξενείο της Θεσσαλονίκης  για συζητήσεις γύρω από τις δυνατότητες ανάπτυξης εμπορικών σχέσεων με επιχειρήσεις των δύο αυτών χωρών. Η πρώτη ως γνωστόν ενδιαφέρεται για τα νερά της χώρας και η δεύτερη για την εκμετάλλευση της γης .

«Στόχος λοιπόν της επίθεσης είναι η εγκατάλειψη της γης στις ορέξεις των VEOLIA και SUEZ και των Γερμανών επιχειρηματιών στο χώρο του τουρισμού. Εάν χαλαρώσουμε, το Πήλιο δεν θα στεγνώσει μόνον από τα νερά αλλά και από τις τοπικές κοινωνίες . Για αυτό όλοι μαζί πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενωμένοι και δυνατοί. Να μη χαλαρώσουμε και να μη ξεΝΕΡΟσουμε»

Μετά το τέλος της συζήτησης στην οποία πήρε μέρος αρκετός κόσμος, καταγράφηκαν τα ονόματα όσων θέλουν να συμμετάσχουν σε επιτροπή που θα διαμορφώσει κείμενο με τα αιτήματα και τις επόμενες κινήσεις που αποφασίστηκαν στη συνέλευση, όπως η προσφυγή στη δικαιοσύνη και η καθολική άρνηση της υποβάθμισης της ποιότητας του νερού, το κλείσιμο των δημόσιων βρυσών,κλπ.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΝΕΡΟ
Η ΕΥΔΑΠ σε ευθυγράμμιση με τις τελευταίες εξελίξεις περί απαγόρευσης κυκλοφορίας και προς διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι αναστέλλει τη λειτουργία όλων των Περιφερειακών της Κέντρων
ΝΕΡΟ
Η ΕΥΔΑΠ σε ευθυγράμμιση με τις τελευταίες εξελίξεις και προς διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι αναστέλλεται η λειτουργία των Περιφερειακών της Κέντρων, μέχρι νεότερης ενημέρωσης, με εξαίρεση τα Περιφερειακά Κέντρα
ΝΕΡΟ
Η ΕΥΔΑΠ συστήνει στους Πελάτες της να αποφεύγουν την προσέλευση στα Περιφερειακά Κέντρα της Εταιρείας και να εξυπηρετούνται μέσω εναλλακτικών καναλιών.
ΝΕΡΟ

Η ΕΥΔΑΠ, ανταποκρινόμενη στη μεγάλη προσέλευση και στο έντονο ενδιαφέρον του κοινού για την Επετειακή Έκθεση «Η Μεγάλη Πρόκληση: 90 Χρόνια Φράγμα Μαραθώνα», ανακοινώνει την παράτασή της έως την Κυριακή 29 Μαρτίου 2020.  


ΝΕΡΟ
Με το Χρυσό Βραβείο βραβεύτηκε η Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου της ΕΥΔΑΠ στην εκδήλωση των Responsible Management Excellence Awards του EBEN GR
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ