A+ A A-
  • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
  • h Αρχική
  • n Δίκτυα αλληλεγγυης
  • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
  • e Νέα
  • p Αρθογραφία
  • w Ποιοι είμαστε
  • c Επικοινωνία
  • t Web Tv
  • s Κοινωνική οικονομία
  • g Αλληλεγγύη
  • m Συνεργατισμός
  • x Καινοτομίες
  • u Start ups
  • o Αειφορία
  • r Δικαιώματα
  • j Ακτιβισμός
  • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Έρευνα: Μας σκοτώνει το κρέας;

Ερευνητές της Mayo Clinicd της Αριζόνα διεξήγαγαν μια μεγάλης κλίμακας έρευνα η οποία παρακολούθησε περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους, χορτοφάγους και κρεατοφάγους για περίοδο από πέντε έως και 28 χρόνια. 

H έρευνά τους, με τίτλο " Μας σκοτώνει το κρέας;" δημοσιεύτηκε  στο Journal of the American Osteopathic Association κι  έδειξε ότι το κρέας, πράγματι, μας σκοτώνει. 

«Αυτά τα δεδομένα επιβεβαιώνουν αυτό που ξέραμε εδώ και καιρό – η διατροφή σας έχει τη δυνατότητα να σας γιατρέψει, αλλά και να σας βλάψει», είπε ο Brookshield Laurent του New York Institute of Technology College of Osteopathic Medicine.

H διατροφή που περιλαμβάνει κόκκινο κρέας –όπως μοσχάρι, χοιρινό, αρνί, ή επεξεργασμένα κρέατα όπως τα hotdogs, τα λουκάνικα και το ζαμπόν– αυξάνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου και καρκίνου, ενώ ενδέχεται να επιφέρει προβλήματα υγείας όπως διαβήτη και αυξημένη αρτηριακή πίεση. Τα επεξεργασμένα κρέατα αποδείχθηκαν ιδιαίτερα επιβλαβή.

Η έρευνα κατέληξε ότι παρόλο που υπήρξε μεταβλητότητα στα δεδομένα, «τα στοιχεία δείχνουν σταθερά ότι η αυξημένη πρόσληψη κόκκινου κρέατος, και ιδιαίτερα του επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος, συνδέεται με αυξημένη θνησιμότητα κάθε αιτιολογίας».

Επιπλέον –όπως σίγουρα λατρεύουν να τονίζουν οι χορτοφάγοι– η έρευνα έδειξε ότι «η vegan διατροφή έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει διάφορες παραμέτρους της υγείας, "αντιστρέφοντας" την καρδιοαγγειακή νόσο και μειώνοντας την τιμή του δείκτη μάζας σώματος, τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη και την πίεση του αίματος».

Οι άνθρωποι που ακολουθούσαν vegan διατροφή για περισσότερα από 17 χρόνια αύξησαν το προσδόκιμο ζωής τους κατά 3,6 χρόνια σε σχέση με αυτούς που ήταν χορτοφάγοι για μικρότερο διάστημα, οι οποίοι είδαν λιγότερα οφέλη. 







Πηγή: vice.com 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΥΓΕΙΑ
Διεθνής ομάδα επιστημόνων ανακοίνωσε ότι εντόπισε ορισμένους γενετικούς παράγοντες που δίνουν εξήγηση.
ΥΓΕΙΑ
Αυξάνονται οι μελέτες που έρχονται να υποστηρίξουν την υψηλή αποτελεσματικότητα του συνδυασμού διαφορετικών εμβολίων.
ΥΓΕΙΑ
Η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας συνεχίζει το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης.
ΥΓΕΙΑ
Πολλοί άνδρες μπορεί να είναι τολμηροί στο σεξ και να δείχνουν ότι ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν απορίες
ΥΓΕΙΑ
Οι άνθρωποι που έχουν πλήρως εμβολιαστεί κατά της Covid-19, είναι πολύ λιγότερο πιθανό να μολύνουν άλλους με κορωνοϊό.
ΥΓΕΙΑ
Αυτοάνοσες αντιδράσεις και αυτοαντισώματα σε ασθενείς με COVID-19
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x