A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

#JourneyOfHope - Ταξίδι ελπίδας με ποδήλατο σε όλη την Ευρώπη!

#JourneyOfHope -  Ταξίδι ελπίδας με ποδήλατο σε όλη την Ευρώπη!

Μια ποδηλατική διαδρομή γεμάτη ελπίδες, για καλύτερη υγεία και  καθαρότερο περιβάλλον, μέχρι ελπίδα για ειρηνικούς τρόπους να ζήσουμε όλοι μαζί και να απολαύσουμε ο ένας την παρέα του άλλου.  Από 18 Αυγούστου έως 17 Σεπτεμβρίου 2016, μια ομάδα ποδηλατών θα ξεκινήσει το Ταξίδι της Ελπίδας από τη Δανία  που θα περάσει την Γερμανία, την Πολωνία, την Τσεχία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία και την Αυστρία ως επίσημη εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Eβδομάδα Αθλητισμού #BeActive. Εκτός από τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί κατά μήκος της διαδρομής, παράλληλες εκδηλώσεις οργανώνονται σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Η Ευρωπαική διασυνοριακή ποδηλατική περιοδεία #NowWeBike αποτελεί μέρος της μεγαλύτερης εκστρατείας #NowWeMove” με στόχο της μείωση της σωματικής αδράνειας στην Ευρώπη. Πρόσφατη μελέτη δείχνει πως το κόστος της σωματικής αδράνειας, της “καθιστικής ζωής” ανέρχεται σε 80 δις Ευρώ για την Ευρωπαϊκή οικονομία και η σωματική αδράνεια είναι ο 4ος στην σειρά παράγοντας κινδύνου της παγκόσμιας θνησιμότητας. “Με την συμμετοχή μας στην περιοδεία αυτή θα θέλαμε να ενθαρρύνουμε την συμμετοχή στην φυσική άσκηση και τον αθλητισμό και να δημιουργήσουμε περισσότερες ευκαιρίες στους πολίτες για να κινηθούν και να πάρουν μέρος σε μια παν-ευρωπαϊκή δράση με το ποδήλατο ως μέσο “ενεργής” βιώσιμης μετακίνησης στις πόλεις, βιώσιμου τουρισμού και καθαρών εμπορευματικών μεταφορών αλλά και ως μέσο άθλησης, κοινωνικοποίησης, διασκέδασης και αναψυχής” δήλωσε ο Γιώργος Φαρφαράς, πρόεδρος της Κοιν.Σ.Επ . Πράσινες Διαδρομές #greenwayscoop , εθνικός συντονιστής της εκστρατείας NowWeMove στην Ελλάδα.

 

Καθώς το Ταξίδι της Ελπίδας και της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού δεν μπορεί να δώσει όλες τις λύσεις στις προκλήσεις της Ευρώπης, δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία σε οργανώσεις από διάφορους τομείς να δείξουν το δρόμο προς τα εμπρός, οργανώνοντας παράλληλες εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη, ποδηλατικές εκδηλώσεις ή άλλου είδους εκδηλώσεις σωματικής δραστηριότητας ή ακόμα και συζητήσεις, εκθέσεις, διαγωνισμούς. Η Κοιν.Σ.Επ. Πράσινες Διαδρομές, Εθνικός Συντονιστής στην Ελλάδα για την Ευρωπαϊκή Εκστρατεία NowWeMove στηρίζει τις προσπάθεις των διοργανωτών σε όλη την Ελλάδα. Το 2015 συνδιοργάνωσε παράλληλες εκδηλώσεις με την συνεργασία και υποστήριξη περιφερειακών και τοπικών φορέων στα πλαίσια της διέλευσης της ομάδας ποδηλατών από την Βόρεια Ελλάδα, τον 'Εβρο, την Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία :

NowWeBike 2015 - EuroVelo 13 – Φεστιβάλ Νέων Άρδα

https://www.facebook.com/events/1083668891647219/

Με την συμμετοχή και υποστήριξη: Δήμος Ορεστιάδας, Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Ορεστιάδας "ΡΗΣΟΣ", Αθλητικός Σύλλογος Αδριανούπολης "EDOSK"NowWeBike 2015  - EuroVelo 11 Ποδηλατούμε στα μνημεία της Θεσσαλονίκης

https://www.facebook.com/events/856640084411346/

https://www.facebook.com/174262112770024/photos/?tab=album&album_id=392954477567452

Με την συμμετοχή και υποστήριξη: Δήμος Θεσσαλονίκης, Dot2dot ΚοινΣΕπ, Ποδηλατικός Αθλητικός Όμιλος "Δράση" - Action Bike Club, RentRoomsThessaloniki.

NowWeBike 2015 - EuroVelo 11 - Θεσσαλονίκη - Ευζώνοι

https://www.facebook.com/events/470187246486568/

https://www.facebook.com/174262112770024/photos/?tab=album&album_id=392976877565212

Με την αιγίδα και και υποστήριξη: Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, Δήμος Θεσσαλονίκης, Δήμος Πέλλας, Δήμος Παιονίας, Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας, Ποδηλατικός Αθλητικός Όμιλος "Δράση" - Action Bike Club, RentRoomsThessaloniki, Ορειβατικός Σύλλογος Περιηγητών Γουμένισσας Ξενώνας "Δημοσθένης"

Περισσότερα για την Ευρωπαϊκή εκστρατεία NowWeMove
http://www.nowwemove.com/

Περισσότερα για την Ευρωπαϊκή Ποδηλατική Περιοδεία NowWeBike
http://nowwebike.nowwemove.com/

Ομάδα διοργανωτών στο Facebook:

https://www.facebook.com/groups/236034536600842/

Περισσότερα:

Γιώργος Φαρφαράς 6936888967,

 nowwemovegreece@gmail.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΥΓΕΙΑ
Το οδοιπορικό ξεκινά ήπια από την ιστορική Γραβιά που βρίσκεται στις βόρειες υπώρειες του Παρνασσού
ΥΓΕΙΑ
Ταξιδεύουμε νοητά πάνω από χαράδρες, πλάι από αφρισμένα ποτάμια, σε χωριά που ξέχασε ο χρόνος
ΥΓΕΙΑ
Greek Twins. Αυτό είναι το όνομα με το οποίο μπορείτε να βρείτε στα social media δύο φρέσκα κορίτσια, που παίρνουν στα χέρια τους την Ελλάδα και την πάνε μέχρι την μακρινή Κίνα.
ΥΓΕΙΑ
Με την πρώτη ευκαιρία, όταν θα μπορούμε βέβαια να μετακινούμαστε και πάλι ελεύθερα εκτός του νομού διαμονής μας, προτείνουμε να επισκεφθείτε αυτές τις υπεροχές λίμνες.
ΥΓΕΙΑ
Με τους έμπειρους ταξιδιωτικούς συντάκτες του www.viewsofgreece.gr/blog ταξιδεύουμε στους πιο ενδιαφέροντες και «εναλλακτικούς» προορισμούς της Ελλάδας…
ΥΓΕΙΑ
Η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας - άσκησης συνδέεται με την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και της υγείας των εργαζόμενων
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x