A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

#JourneyOfHope - Ταξίδι ελπίδας με ποδήλατο σε όλη την Ευρώπη!

#JourneyOfHope -  Ταξίδι ελπίδας με ποδήλατο σε όλη την Ευρώπη!

Μια ποδηλατική διαδρομή γεμάτη ελπίδες, για καλύτερη υγεία και  καθαρότερο περιβάλλον, μέχρι ελπίδα για ειρηνικούς τρόπους να ζήσουμε όλοι μαζί και να απολαύσουμε ο ένας την παρέα του άλλου.  Από 18 Αυγούστου έως 17 Σεπτεμβρίου 2016, μια ομάδα ποδηλατών θα ξεκινήσει το Ταξίδι της Ελπίδας από τη Δανία  που θα περάσει την Γερμανία, την Πολωνία, την Τσεχία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία και την Αυστρία ως επίσημη εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Eβδομάδα Αθλητισμού #BeActive. Εκτός από τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί κατά μήκος της διαδρομής, παράλληλες εκδηλώσεις οργανώνονται σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Η Ευρωπαική διασυνοριακή ποδηλατική περιοδεία #NowWeBike αποτελεί μέρος της μεγαλύτερης εκστρατείας #NowWeMove” με στόχο της μείωση της σωματικής αδράνειας στην Ευρώπη. Πρόσφατη μελέτη δείχνει πως το κόστος της σωματικής αδράνειας, της “καθιστικής ζωής” ανέρχεται σε 80 δις Ευρώ για την Ευρωπαϊκή οικονομία και η σωματική αδράνεια είναι ο 4ος στην σειρά παράγοντας κινδύνου της παγκόσμιας θνησιμότητας. “Με την συμμετοχή μας στην περιοδεία αυτή θα θέλαμε να ενθαρρύνουμε την συμμετοχή στην φυσική άσκηση και τον αθλητισμό και να δημιουργήσουμε περισσότερες ευκαιρίες στους πολίτες για να κινηθούν και να πάρουν μέρος σε μια παν-ευρωπαϊκή δράση με το ποδήλατο ως μέσο “ενεργής” βιώσιμης μετακίνησης στις πόλεις, βιώσιμου τουρισμού και καθαρών εμπορευματικών μεταφορών αλλά και ως μέσο άθλησης, κοινωνικοποίησης, διασκέδασης και αναψυχής” δήλωσε ο Γιώργος Φαρφαράς, πρόεδρος της Κοιν.Σ.Επ . Πράσινες Διαδρομές #greenwayscoop , εθνικός συντονιστής της εκστρατείας NowWeMove στην Ελλάδα.

Καθώς το Ταξίδι της Ελπίδας και της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού δεν μπορεί να δώσει όλες τις λύσεις στις προκλήσεις της Ευρώπης, δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία σε οργανώσεις από διάφορους τομείς να δείξουν το δρόμο προς τα εμπρός, οργανώνοντας παράλληλες εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη, ποδηλατικές εκδηλώσεις ή άλλου είδους εκδηλώσεις σωματικής δραστηριότητας ή ακόμα και συζητήσεις, εκθέσεις, διαγωνισμούς. Η Κοιν.Σ.Επ. Πράσινες Διαδρομές, Εθνικός Συντονιστής στην Ελλάδα για την Ευρωπαϊκή Εκστρατεία NowWeMove στηρίζει τις προσπάθεις των διοργανωτών σε όλη την Ελλάδα. Το 2015 συνδιοργάνωσε παράλληλες εκδηλώσεις με την συνεργασία και υποστήριξη περιφερειακών και τοπικών φορέων στα πλαίσια της διέλευσης της ομάδας ποδηλατών από την Βόρεια Ελλάδα, τον 'Εβρο, την Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία :

NowWeBike 2015 - EuroVelo 13 – Φεστιβάλ Νέων Άρδα

https://www.facebook.com/events/1083668891647219/

Με την συμμετοχή και υποστήριξη: Δήμος Ορεστιάδας, Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Ορεστιάδας "ΡΗΣΟΣ", Αθλητικός Σύλλογος Αδριανούπολης "EDOSK"


NowWeBike 2015  - EuroVelo 11 Ποδηλατούμε στα μνημεία της Θεσσαλονίκης

https://www.facebook.com/events/856640084411346/

https://www.facebook.com/174262112770024/photos/?tab=album&album_id=392954477567452

Με την συμμετοχή και υποστήριξη: Δήμος Θεσσαλονίκης, Dot2dot ΚοινΣΕπ, Ποδηλατικός Αθλητικός Όμιλος "Δράση" - Action Bike Club, RentRoomsThessaloniki.

NowWeBike 2015 - EuroVelo 11 - Θεσσαλονίκη - Ευζώνοι

https://www.facebook.com/events/470187246486568/

https://www.facebook.com/174262112770024/photos/?tab=album&album_id=392976877565212

Με την αιγίδα και και υποστήριξη: Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, Δήμος Θεσσαλονίκης, Δήμος Πέλλας, Δήμος Παιονίας, Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας, Ποδηλατικός Αθλητικός Όμιλος "Δράση" - Action Bike Club, RentRoomsThessaloniki, Ορειβατικός Σύλλογος Περιηγητών Γουμένισσας Ξενώνας "Δημοσθένης"

Περισσότερα για την Ευρωπαϊκή εκστρατεία NowWeMove
https://www.nowwemove.com/

Περισσότερα για την Ευρωπαϊκή Ποδηλατική Περιοδεία NowWeBike
https://nowwebike.nowwemove.com/

Ομάδα διοργανωτών στο Facebook:

https://www.facebook.com/groups/236034536600842/

Περισσότερα:

Γιώργος Φαρφαράς 6936888967,

 [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΥΓΕΙΑ
Πέντε φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να προσβληθούν από εξωτερική ωτίτιδα σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό έχουν οι κολυμβητές!
ΥΓΕΙΑ
Μόνον ένας υποτύπος της παραλλαγής Δέλτα της Covid-19, η οποία εντοπίσθηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, εξακολουθεί να θεωρείται «ανησυχητικός»
ΥΓΕΙΑ
Τα ευρήματα δεν παρέχουν καμία ουσιαστική πληροφορία για τον βαθμό της προστασίας που έχουμε αναπτύξει απέναντι στην Covid-19.
ΥΓΕΙΑ
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, ένα χρόνο τώρα, ο κορωνοϊός και η COVID-19 είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές στη ζωή μας
ΥΓΕΙΑ
Άμεση και έμμεση επίδραση στη λειτουργία της καρδιάς και των αγγείων έχει η παραθορμόνη, μια ορμόνη που ελέγχει τη ρύθμιση του ασβεστίου στον οργανισμό.
ΥΓΕΙΑ
Μία απλή επέμβαση, η περιτομή, που πλέον μπορεί να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια σε ένα μόλις λεπτό, κυριολεκτικά σώζει ζωές.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x