A+ A A-
  • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
  • h Αρχική
  • n Δίκτυα αλληλεγγυης
  • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
  • e Νέα
  • p Αρθογραφία
  • w Ποιοι είμαστε
  • c Επικοινωνία
  • t Web Tv
  • s Κοινωνική οικονομία
  • g Αλληλεγγύη
  • m Συνεργατισμός
  • x Καινοτομίες
  • u Start ups
  • o Αειφορία
  • r Δικαιώματα
  • j Ακτιβισμός
  • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Τι κινδύνους κρύβει η βούτα στη σαλάτα

Εάν σας αρέσει να βουτάτε το ψωμάκι σας στη σαλάτα, αυτή η είδηση θα σας στεναχωρήσει.  Πρόκειται για συνήθεια που κρύβει κινδύνους προειδοποιεί ένας ειδικός από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.

Οι κίνδυνοι εγείρονται όταν τρώει κάποιος τη μισή μπουκιά και ξαναβουτάει την υπόλοιπη στο λάδι , εφόσον βέβαι δεν τρώει μόνος του αλλά παρακάθεται σε γεύμα με άλλους. 

Η κίνηση αυτή έχει σαν αποτέλεσμα να μεταφέρονται βακτήρια από το στόμα στο λάδι και στη συνέχεια στο στόμα των υπολοίπων. 

Σε άρθρο του που δημοσιεύεται στο ιατρικό blog του Χάρβαρντ, ο Ρόμπερτ Σμέρλινγκ, αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής στο πανεπιστήμιο αναφέρει μία παλαιότερη μελέτη στην οποία είχαν αναλυθεί τα βακτήρια σε κριτσίνια πριν και μετά από διπλό βούτηγμα σε ντιπ.

Η μόλυνση του ντιπ αυξανόταν κατ’ αναλογίαν με τις επαναλήψεις, με τρεις έως έξι εμβαπτίσεις της μασημένης μπουκιάς να οδηγούν στη μεταφορά σχεδόν 10.000 βακτηρίων στη σάλτσα.







Πηγή: Τα Νέα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΤΡΟΦΙΜΑ
Με έδρα το Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο στο Λονδίνο, ο Greaves μελετά την παιδική λευχαιμία για τρεις δεκαετίες. Μάλιστα, το 2018, χρίστηκε και ιππότης για το σημαντικό έργο του.
ΤΡΟΦΙΜΑ
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Γιοχάνες Κνόμπλοχ του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Αμβούργου-Έπεντορφ, που παρουσίασαν τη μελέτη τους στο πλαίσιο του φετινού συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κλινικής Μικροβιολογίας και Λοιμωδών Νόσων
ΤΡΟΦΙΜΑ
Στη δημιουργία της πολιτικής αεροπορίας στην Ελλάδα είναι αφιερωμένο το νέο επεισόδιο της «Μηχανής του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο
ΤΡΟΦΙΜΑ
Μια ιδιαίτερη καταγγελία καταναλωτή, που χρεώθηκε επί πλέον το λάδι της σαλάτας ενώ δεν το είχε παραγγείλει, κοινοποίησε η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
ΤΡΟΦΙΜΑ
Η αντίληψη πως η πολλή καθαριότητα γυρνάει «μπούμερανγκ» και γίνεται κακή για την υγεία, δεν είναι παρά ένας «επικίνδυνος μύθος». 
ΤΡΟΦΙΜΑ
Η μικροβιακή αντοχή μας αφορά όλους, Πολιτεία, επιστημονική κοινότητα και πολίτες και είναι απαραίτητος ο συντονισμός όλων και η κοινή δράση για την καταπολέμηση της
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x