Σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό της Rai, οι νεκροί από τον φονικό σεισμό που έπληξε την κεντρική Ιταλία τα ξημερώματα της Τετάρτης έχουν φτάσει τους 268.
Η καταστροφή είναι τεράστια και κάποιες περιοχές έχουν "σβήσει" κυριολεκτικά από το χάρτη.
Στο χωριό Pescara del Tronto έχουν μείνει όρθια μόνο πέντε σπίτια όπως μεταδίδουν οι New York Times και η αποκατάσταση φαίνεται μάλλον αδύνατη.
Οι εκπρόσωποι της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας τόνισαν ότι υπάρχουν ακόμη αγνοούμενοι και παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια. Το CNN μετέδωσε εικόνες μηχανημάτων που χρησιμοποιήθηκαν για να μετακινηθούν τα βαριά χαλάσματα, για να μπορέσουν οι διασώστες να ερευνήσουν ενδελεχώς τα σημεία.
Χθες, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι δήλωσε πως θα γίνει ανοικοδόμηση στα χωριά και τις πόλεις που ισοπεδώθηκαν από τον σεισμό και θα προωθήσει ξανά τις προσπάθειες για την προστασία των κτιρίων και των εγκαταστάσεων της χώρας από φυσικές καταστροφές.
«Δεν μπορούμε να ξεχνάμε ότι έχουμε μια ηθική δέσμευση απέναντι στους άνδρες και τις γυναίκες αυτών των περιοχών», δήλωσε ο Ρέντσι .