A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Πού μπορείτε να προσφέρετε σχολικά είδη για παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών (Λίστα)

Δείτε παρακάτω μία ενδεικτική λίστα δομών αλληλεγγύης και δήμων που συγκεντρώνουν σχολικά είδη για παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών.


Σχολικές τσάντες, κασετίνες, τετράδια, μολύβια, γόμες, μπλοκ ζωγραφικής, ξυλομπογιές, μαρκαδόρους και ότι άλλο μπορεί να χρειαστεί ένα παιδί που πηγαίνει σχολείο, συλλέγουν οι κοινωνικές δομές του Δήμου Αθηναίων.

Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου, στηρίζει 5.000 παιδιά, που χρειάζονται συμβολή σε σχολικά είδη, τα οποία συγκεντρώνονται στην οδό Πειραιώς 35 και στα κτίρια του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών Δομοκού 2 και Φιλαδελφείας, απέναντι από τον Σταθμό Λαρίσης.


Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης
οργανώνει εντός του Σεπτεμβρίου καμπάνια συγκέντρωσης σχολικών ειδών.

Για περισσότερες πληροφορίες:
-Κοινωνική Υπηρεσία Δ/νση:Αλεξιουπόλεως 27 Αργυρούπολη, 1ος Όροφος
Τηλ: 210 9961973, 210 9904205 email:ygeia@0100.syzefxis.gov.gr
-Τμήμα Παιδείας Πρώην Δημαρχείο Ελληνικού Δ/νση:25η Οδός-Πλατεία Αγίας Τριάδας, Τηλ: 2132026044, 2132026046 email: paideia.despinadesypri@gmail.com


Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Ελευσίνας, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, συλλέγει σχολικά είδη, τα οποία θα μοιραστούν σε παιδιά ωφελούμενων οικογενειών του κοινωνικού παντοπωλείου.

Η συλλογή σχολικών ειδών πραγματοποιείται από το Σάββατο 3 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου, στο κτίριο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ελευσίνας (Ελευθερίου Βενιζέλου & Εθνικής Αντιστάσεως), από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9:00 έως 14:00.


Ο δήμος Γλυφάδας, με την Ένωση Συλλόγων Γονέων Γλυφάδας και τον Εμπορικό Σύλλογο Γλυφάδας, συγκεντρώνουν σχολικά είδη για τους μαθητές των σχολείων που έχουν ανάγκη.

Η συγκέντρωση των σχολικών ειδών (τσάντες, σπιράλ τετράδια, κόλες Α4, μολύβια, στυλό, κασετίνες κ.λ.π.) θα πραγματοποιηθεί στις 15, 16, 17 και 18 Σεπτεμβρίου στο Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας (Ποσειδώνος & Σάκη Καράγιωργα) από τις 10 π.μ. – 1μ.μ. και από τις 6 μ.μ. – 9 μ.μ.

Παράλληλα, φέτος για την ενίσχυση της συγκεκριμένης κοινωνικής δράσης θα συγκεντρώνονται σχολικά είδη και κατά την προσέλευση των θεατών στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο δήμος στην 3η Μαρίνα από τις 2 ως και τις 21 Σεπτεμβρίου 2016 (για το πρόγραμμα των θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών του φεστιβάλ ενημερωθείτε στο www.glyfada.gr).
Τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν μέσω της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Γλυφάδας στους μαθητές που τα έχουν ανάγκη και στις ωφελούμενες οικογένειες των κοινωνικών δομών από τις 23 ως και τις 25 Σεπτεμβρίου 2016.

Ανοιχτό κάλεσμα προς όλους τους δημότες για τη συγκέντρωση σχολικών ειδών και παιδικών ρούχων, με σκοπό τη στήριξη οικονομικά αδύναμων πολιτών, απευθύνει το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αλεξάνδρειας, ενόψει της έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Συγκεκριμένα καλεί πολίτες, συλλόγους, φορείς, καταστηματάρχες και επιχειρήσεις να δείξουν για άλλη μια φορά το αλληλέγγυο πρόσωπό τους και να γίνουν αρωγοί στην προσπάθεια αυτή ώστε να ξεκινήσουν όλοι οι μαθητές τη νέα σχολική χρονιά με χαμόγελο.

Η συγκέντρωση των σχολικών ειδών( τσάντες, τετράδια, μολύβια, στυλό, κασετίνες κ.ά) και παιδικών ρούχων  θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου από στους εξής χώρους:
–Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Αλεξάνδρειας, Ελευθερίου Βενιζέλου 2 (πίσω από το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας) και ώρες από 09:00 έως 14:00
–Στη Δημοτική Κοινότητα Πλατέος (πρώην Δημαρχείο) και ώρες από 09:00 έως 13:00
–Στη Δημοτική Κοινότητα Μελίκης (πρώην Δημαρχείο)και ώρες από 09:00 έως 13:00
–Στη Δημοτική Κοινότητα Αντιγονιδών (πρώην Δημαρχείο)και ώρες από 09:00 έως 13:00
–Στις τοπικές Κοινότητες Δήμου Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με τους κατά τόπου προέδρους.
Όσα από τα σχολικά είδη δεν είναι καινούργια παρακαλούμε να βρίσκονται σε άριστη κατάσταση.
Παράλληλα η Ομάδα Εθελοντών του Δήμου Αλεξάνδρειας θα απευθύνεται σε συγκεκριμένα καταστήματα παιδικών ειδών για τον ίδιο σκοπό.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, Αλεξάνδρου Παπάγου 25 και στα τηλέφωνα 2333053045 και 2333053072

Συγκέντρωση σχολικών ειδών από τον Δήμο Γαλατσίου και την Τράπεζα Χρόνου

Σχολικά είδη συγκεντρώνει ο δήμος Γαλατσίου σε συνεργασία με την Τράπεζα Χρόνου με σκοπό να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών των οικογενειών που υποστηρίζονται από τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου.

Τα σχολικά είδη που θα συγκεντρωθούν είναι:

Σχολικές τσάντες, μπλε τετράδια, τετράδια σπιράλ, μολύβια, γόμες, ξύστρες, στυλό, διορθωτικά, κασετίνες, μπλοκ ζωγραφικής, μαρκαδόροι, γεωμετρικά όργανα (χάρακες, διαβήτες), κόλλες (υγρές και στικ).

Η συγκέντρωση τους θα πραγματοποιείται στο γραφείο της Τράπεζας Χρόνου (Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους, 2ος όροφος) κατά τις εργάσιμες ημέρες μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου και ώρες 9:00 π.μ. – 15:00 μ.μ. . Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 213 20 55 377 & 213 20 55 405.


Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, Δράση Αλληλεγγύης του Δ. Βριλησσίων συγκεντρώνει τα παρακάτω είδη:

– Σχολικές Τσάντες (και μεταχειρισμένες σε καλή κατάσταση)
– Κασετίνες
– Σπιράλ τετράδια με δύο, τρία ή τέσσερα θέματα
– Τετράδια εκθέσεων με περιθώριο
– Μπλοκ Ζωγραφικής, Ιχνογραφίας & Ακουαρέλας Νο3
– Μπλοκ με χαρτί Κανσόν & Μπλοκ με κόλλες Γλασέ
– Υλικά για κατασκευές (ξυλάκια, χάντρες, κορδέλες)
– Ξυλάκια για αριθμητική
– Μαρκαδόροι χονδροί, Ξυλομπογιές, Υδατοδιάλυτες Μπογιές, Λαδοπαστέλ & άσπρο Πηλό
– Γεωμετρικά όργανα & Διαβήτες
– Κομπιουτεράκια
Η στήριξη σας πολύτιμη, η συμμετοχή σας απαραίτητη!
Σας περιμένουμε!

Μπορείτε να προσφέρετε σχολικά είδη και καθημερινά από τις 09.00-15.00 στα γραφεία του ΟΚΠΑ Λεωφ. Πεντέλης 62, τηλ.210 – 6135611 και 210-8100224


Το Τμήμα Παιδείας του δήμου Αγίας Παρασκευής καλεί τους κατοίκους για τρίτη χρονιά να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση σχολικών ειδών για παιδιά που οι οικογένειές τους αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες αυτές.

Η συγκέντρωση σχολικών ειδών γίνεται καθημερινά από την Τρίτη 6 έως και την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016:

–στο Τμήμα Παιδείας και στο Τμήμα Κοινωνικής Υπηρεσίας και Αλληλεγγύης, Λεωφ. Μεσογείων 415-417, από τις 8.00 έως τις 14.00,
–στο Α΄ΚΑΠΗ (Γούναρη 30) από τις 8.00 έως τις 14.00 και
–στο Β΄ΚΑΠΗ (Μπουμπουλίνας 15, Τσακός ) από τις 8.00 έως τις 14.00.
Τα σχολικά είδη που συγκεντρώνονται είναι:
Σχολικές τσάντες, ντοσιέ, μολύβια και στυλό, γόμες, διορθωτικά και ξύστρες, μαρκαδόροι, ξυλομπογιές, τέμπερες, κηρομπογιές, μπλοκ ζωγραφικής – ακουαρέλες, πινέλα, κασετίνες κλπ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Παιδείας (κ. Α. Τζανή, κ. Μ. Κελεσίδη) στα τηλ.: 213-2004-568 & 601 ή με το Τμήμα Κοινωνικής Υπηρεσίας και Αλληλεγγύης (κ. Γ. Ξενούλη, κ. Λ. Κανέλου) ) στο τηλ.: 213-2004-578.


Κοντά στους μαθητές με οικονομικές δυσκολίες και φέτος ο Δήμος Τρικκαίων. Για μια ακόμη σχολική χρονιά, το 2016-17, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να απευθυνθεί στους πολίτες, για τη συγκέντρωση σχολικών ειδών που θα αφορούν σε μαθητές με μειωμένες οικονομικές δυνατότητες.

Στόχος είναι η ενεργοποίηση των πολιτών, για να παρασχεθούν είδη απαραίτητα για τη μάθηση. Τέτοια είδη, ενδεικτικά, είναι: τετράδια, μολύβια, τσάντες, μπλοκ ζωγραφικής, κασετίνες, μαρκαδόροι, πρόσθετα βοηθήματα κ.α.

Τα είδη ο κάθε πολίτης μπορεί να τα προσκομίζει στο γραφείο του τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης της Δ/νσης Παιδείας – Πολιτισμού επί της οδού Γαριβάλδη 8 (Πνευματικό Κέντρο), στον 1ο όροφο και ώρες 8:00-14:00, καθημερινώς, μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου 2016.


Στη συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα παιδιά των οικογενειών που η οικονομική κρίση έκανε την καθημερινότητα τους δύσκολη, προχωρά ο δήμος Ηρακλείου. Η δράση ονομάζεται «Νοιάζομαι για τον συμμαθητή μου».

Η συγκέντρωση των σχολικών ειδών ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 14 Σεπτεμβρίου. Θα γίνεται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και τις ώρες 08.30 με 13.00, στα ΚΕ.ΚΟΙ.Φ. – Α.Π.Η: Αγίας Τριάδας, Πόρου, Τάλου, Μασταμπά, Φορτέτσας, Νέας Αλικαρνασσού.


Η Τράπεζα Χρόνου Χαλκίδας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά συλλέγει σχολικά είδη, τα οποία θα μοιραστούν σε παιδιά ωφελούμενων οικογενειών των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της φτώχειας Χαλκίδας.

Η συλλογή σχολικών ειδών γίνεται καθημερινά, από την Τρίτη 22/08 έως τις 16/09 στα γραφεία της Τράπεζας Χρόνου Χαλκίδας (ισόγειο Εργατικού κέντρου Εύβοιας) από τις 9:30π.μ. έως τις 14:00μ.μ.


«Το Χαμόγελο του Παιδιού» για μια ακόμα χρονιά, μας καλεί όλους στην πανελλαδική εκστρατεία συγκέντρωσης σχολικών ειδών που διοργανώνει για να καλυφτούν οι ανάγκες κάθε παιδιού και να ξεκινήσει η σχολική χρονιά τους χρονιά με αξιοπρέπεια και χαμόγελο. Μέσω των Κέντρων Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας που λειτουργεί πανελλαδικά αλλά και μέσα από τις δράσεις που αναπτύσσει, στηρίζει καθημερινά και σταθερά χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους που βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας. Σημειώνεται πως την περσινή χρονιά κάλυψε τις ανάγκες 3.601 μαθητών, χάρη στην πολύτιμη και συγκινητική προσφορά του κόσμου, εξασφαλίζοντάς τους τα απαραίτητα σχολικά είδη. 
Τα σχολικά είδη που συγκεντρώνει είναι:
–Σχολικές τσάντες Δημοτικού – Γυμνασίου –Λυκείου
–Τετράδια 3-5 θεμάτων
–Τετράδια (μπλε και χρωματιστά)
–Σχολικοί άτλαντες (γεωγραφικοί και πολιτικοί)
–Τέμπερες – Κηρομπογιές – Πινέλα
–Μπλοκ ζωγραφικής
–Μαρκαδόρους – Ξυλομπογιές
–Μολύβια
–Στυλό
–Γόμες
–Ξύστρες
–Διορθωτικά
–Κασετίνες
–Ντοσιέ (μεγάλα-μικρά) και ανταλλακτικά φύλλα
–Φακέλους με λάστιχο
–Χαρτί Α4
–Διαφάνειες Κόλλες (στικ και υγρές)
–Πλαστελίνες
–Διαφανές αυτοκόλλητο ρολό – κάλυμμα βιβλίων
–Ψαλιδάκια
–Γεωμετρικά όργανα (χάρακες, διαβήτες κ.λ.π.) 

Η συγκέντρωση ειδών πραγματοποιείται στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας: 

– Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στο Μαρούσι Διεύθυνση: Στουντίου & Γκλιάτη 2, Μαρούσι, Τ.Κ. 15126 Τηλ: 210 6095844 – E-mail: support@hamogelo.gr
– Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στο Ίλιον Διεύθυνση: Αγίας Ελένης & Πλήθωνος Γεμιστού, Παλατιανή Ίλιον, Τ.Κ. 13121 Τηλ: 210 5781060 – E-mail: ilion@hamogelo.gr
– Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στη Νέα Μάκρη Διεύθυνση: 31ο χλμ Λεωφ. Μαραθώνος, Νέα Μάκρη, Τ.Κ. 19005 Τηλ: 22940 96711 – E-mail: neamakri@hamogelo.gr
– Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στη Θεσσαλονίκη Διεύθυνση: Εμμανουήλ Χρυσολωρά 4-6, Θεσσαλονίκη, T.K. 54629 Τηλ.: 2310 535629 – E-mail: supportthes@hamogelo.gr
– Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στην Πάτρα Διεύθυνση: Όθωνος Αμαλίας 83, Πάτρα, Τ.Κ. 26221 Τηλ: 2610 332499 – E-mail: patra@hamogelo.gr
– Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στον Πύργο Ηλείας Διεύθυνση: Αραχώβης 3, Πύργος Ηλείας, Τ.Κ. 27100 Τηλ: 26210 24080, 26210 81040 – E-mail: pyrgos@hamogelo.gr 
– Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στην Κόρινθο Διεύθυνση: Ερμού14, Αρχαία Κόρινθος, Τ.Κ. 20007 Τηλ: 27410 71211 – E-mail: korinthosoffice@hamogelo.gr

Αν γνωρίζετε κι άλλες δομές που συγκεντρώνουν σχολικά είδη, συμπληρώστε τις με σχόλιο στο τέλος του κειμένου.ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Υποδέχεται τους 3.000 ωφελούμενούς του σε έναν πλήρως ανακαινισμένο χώρο
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through) θα γίνουν σήμερα, Τρίτη, από τον ΕΟΔΥ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Το βραβείο “Best Innovation in Retail Banking Greece” απέσπασε για μια ακόμη χρονιά η Εθνική Τράπεζα στο πλαίσιο του καθιερωμένου ετήσιου θεσμού βραβείων του International Banker.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων ενισχύει τις κοινωνικές του υπηρεσίες και πηγαίνοντας πόρτα-πόρτα στις γειτονιές της πρωτεύουσας, προσφέρει ρούχα, παπούτσια, σχολικά είδη
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Με τη ματιά πλέον στην ερχόμενη θερινή περίοδο, ο τουριστικός τομέας είναι στο προσκήνιο ως ο κλάδος που έχει δεχθεί το εντονότερο πλήγμα από τη συνεχιζόμενη πανδημία
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Μια πρότυπη κοινωνική δομή που παρέχει ψυχολογική αλλά και ψυχιατρική στήριξη στους ευάλωτους συνανθρώπους μας, θέτει σε λειτουργία ο Δήμος Αθηναίων.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x