A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΤΑΙΠΕΔ και πορεία στη Βουλή ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού

Την Τετάρτη 21/9, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περνά από την ολομέλεια της βουλής την πώληση του πρωην αεροδρομίου Ελληνικού, πιστή στις επιταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ. Κάνει «πάσα» στο κεφάλαιο ένα ακόμα κομμάτι της δημόσιας περιουσίας, ένα ακόμα πολύτιμο αγαθό, όπως αυτό των δημόσιων χώρων.

Η Συνέλευση Δράσεων για το Ελληνικό με κεντρικό σύνθημα :

«Τίποτα δεν τελείωσε,

αγώνας και δράση για το Ελληνικό μέχρι τη νίκη»

καλεί σε προσυγκέντρωση, στο ΤΑΙΠΕΔ

(Κολoκοτρώνη 1 &  Σταδίου)

την Τετάρτη 21/9 στις 18:30 και σε πορεία προς την βουλή

Αφού τελείωσε το εµπόριο ελπίδας, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υλοποιεί τώρα µία-µία τις αντιλαϊκές της δεσµεύσεις. Με όρους µαφίας, η πολιτική κυβέρνησης και θεσµών παραχωρεί τη δηµόσια περιουσία στις ανάγκες της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

 
Αυτό που χαριτωµένα βαφτίζουν αξιοποίηση-επένδυση-ανάπλαση είναι µια τεράστια οικονοµική, οικολογική και πολιτική καταστροφή για τολαό.
Είναι οι ουρανοξύστες και τα ξενοδοχεία που θα στιγµατίσουν την παραλιακή ζώνη και θα περιορίσουν ακόµη περισσότερο την ελεύθερη πρόσβαση στις θάλασσες της Αττικής. Είναι τα mall και το καζίνο που από τη µίαθα συγκεντρώσουν την εµπορική δραστηριότητα στραγγαλίζοντας την τοπική αγορά, ενώ από την άλλη επιβάλουν άθλιες και ελαστικές εργασιακές συνθήκες. Είναι η προέκταση των αυτοκινητόδροµων από τον Υµηττό,που αναγκαστικά θα συµπληρώσουν την επένδυση και θα αλλάξουν καθοριστικά τη φυσιογνωµία των γύρω δήµων.

Είναι η µοναδική ευκαιρία που χάνεται, για πραγµατικό πάρκο υψηλού πρασίνου και πνεύµονα οξυγόνου για όλο το λεκανοπέδιο. Αυτό που τώρα ξεδιάντροπα παρουσιάζουν ως «νίκη», είναι για µία ακόµα φοράπράσινες
µακέτες µε εκτάσεις γκαζόν για τις πολυτελείς κατοικίες που θα χτιστούν.
Αυτή η συνολική εικόνα όπως και να τη δει κανείς, δε µπορεί να έχει µικροβελτιώσεις. Αν γίνουν όλα αυτά, ποιόν ενδιαφέρει τελικά το πόσο µεγάλη θα είναι η νέα πόλη που θα γίνει στο πρώην αεροδρόµιο; Κανένας δε µπορεί να µείνει αδιάφορος. Για το αν ρηµάζει ο χώρος σήµερα, ευθύνεται η ίδια η διαδικασία της ιδιωτικοποίησης και οι φράκτες που κρατάνε µακριά κατοίκους και µαζικούς φορείς.
 
Παλεύουµε για έρθουν οι λαϊκές ανάγκες στο προσκήνιο!
Σήµερα υπάρχει ακόµα χρόνος, χρόνος όµως για λαϊκή κινητοποίηση και όχι για άλλες διαπραγµατεύσεις και θεσµικές αυταπάτες. Από την πρώτη στιγµή που δηµιουργηθήκαµε, δώσαµε όλες µας τις δυνάµεις σε αυτόπου θεωρούµε ότι λείπει, στη λαϊκή αυτοοργάνωση και αυτενέργεια! Οι αγώνες µας µπορούν να καθορίσουν το επόµενο διάστηµα τις εξελίξεις και όχι οι ικεσίες για αντισταθµιστικά οφέλη, οι συναντήσεις σεγραφεία, οι αγωγές και οι επιστολές στον πρωθυπουργό... Γνωρίζουµε τις δυσκολίες σε ένα τόσο µεγάλο, σχεδόν κεντρικό ζήτηµα. Μόνο όµως ένα µαζικό και δυναµικό κίνηµα στην περιοχή, που θα απευθυνθεί στιςγειτονιές όλης της Αττικής και συνολικά στο εργατικό κίνηµα µπορεί να αναδείξει τη µάχη για πάρκο υψηλού πρασίνου, σε µάχη του λαού όλης της Αττικής και να της προσδόσει νικηφόρα προοπτική.
Και σε αυτή τη µάχη θέλουµε να συναντηθούµε µε οικολογικά κινήµατα, µε κινήµατα υπεράσπισης του παραλιακού µετώπου, µε κινήµατα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και µε εργατικά σωµατεία, για νασυγκρουστούµε αποφασιστικά µε την ιδιωτικοποίηση του αεροδροµίου, µε τη συγκρότηση του υπερταµείου ιδιωτικοποιήσεων αλλά και συνολικά µε τις αντιλαϊκές πολιτικές.
Αγωνιζόµαστε:
§  Για πάρκο υψηλού πρασίνου, χωρίς οικοπεδοποίηση και επιχειρηµατικές δραστηριότητες
§  Ενάντια στο επενδυτικό σχέδιο Λάτση αλλά και σε κάθε απόπειρα ιδιωτικοποίησης
§  Για ελεύθερη πρόσβαση στον χώρο και στην παραλία
§  Για προάσπιση των κοινωνικών υπηρεσιών
§  Ενάντια στον βίαιο εκτοπισµό των προσφύγων σε ακόµα χειρότερα στρατόπεδα
 
ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ!
 
 
Συνέλευση δράσεων για το Ελληνικό


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Ερευνητές του Διεθνούς Ινστιτούτου Ανάλυσης Εφαρμοσμένων Συστημάτων στην Αυστρία, με επικεφαλής τον δρα Γκιγιόμ Μαρουά, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «PLoS One»
ΕΛΛΑΔΑ
Λίγο αργότερα αναρτήθηκε ανακοίνωση του Ρουβίκωνα, με τίτλο «Να έχετε τη μοίρα τους», στο προφίλ στελέχους της ομάδας, που αναφέρεται στο μεταναστευτικό και στην πυρκαγιά στη Μόρια.
ΕΛΛΑΔΑ
Με πάνω από 9 άτομα στην πλατεία κολλάει με 25 άτομα σε σχολική τάξη δεν κολλάει. Ελλείψεις σε καθηγητές, προσωπικό καθαριότητας. Δεν γίνονται τεστ. Η νεολαία αγωνίζεται για καλύτερη παιδεία και υγεία
ΕΛΛΑΔΑ
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 16286, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.
ΕΛΛΑΔΑ
Συμβολή στο σήριαλ "Έρχονται οι ξένοι και παίρνουν τις δουλειές μας" | Του Κώστα Νικολάου
ΕΛΛΑΔΑ
"Ζήσαμε μια απογοητευτική και κατώτερη των περιστάσεων συνεδρίαση του Αρείου Πάγου, σε μια ιστορικής σημασίας υπόθεση: την υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου”...
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x