A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Αναρχικός Μαύρος Σταυρός: Αποκλεισμός στα Mc Donalds Ιλίου

Σύντροφοι και συντρόφισσες από τον Αναρχικό Μαύρο Σταυρό (Πυρήνας έμπρακτης αναρχικής αλληλεγγύης) καθώς και από την κατάληψη Θεμιστοκλέους 58 και από άλλα εγχειρήματα προβήκαμε σε αποκλεισμό στα Mc Donalds Ιλίου ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στων αγώνα των κρατουμένων στις φυλακές των Η.Π.Α. Ο αποκλεισμός έγινε για περίπου 1,5 ώρα. Στη διάρκεια αυτού μοιράστηκαν κείμενα και πετάχτηκαν τρικάκια.

Φωτιά σε κάθε χώρο εγκλεισμού !

Δύναμη στον αγώνα των κρατουμένων !

Αναρχικός Μαύρος Σταυρός -Πυρήνας έμπρακτης αναρχικής αλληλεγγύης

Το κείμενο της παρέμβασης:

Εδώ και αρκετό καιρό οι φυλακές στις ΗΠΑ βρίσκονται σε αναταραχή. Οι κρατούμενοι μέσα από ομάδες, επιτροπές και δίκτυα αλληλεγγύης έχουν καταφέρει να οργανώσουν έναν αγώνα με σκοπό την κατάργηση της δουλείας η οποία βασίζεται στην 13η τροπολογία του συντάγματος των ΗΠΑ. Οι φυλακές στις ΗΠΑ είναι τα κάτεργα των σύγχρονων σκλάβων, πίσω από τα ευγενικά χαμόγελα και το δημοκρατικό παραβάν της δημοκρατικής τυραννίας συντελείται ένα έγκλημα στο οποίο διαπλέκονται τα ανώτερα κλιμάκια της οικονομικής και πολιτικής κυριαρχίας στον κόσμο. Στις 9 Σεπτέμβρη την ημέρα της 45ης επετείου της εξέγερσης στις φυλακές της Άττικα, μια ημέρα σύμβολο για τους αγώνες των κρατουμένων, οι κρατούμενοι αποφάσισαν να κλιμακώσουν τον αγώνα τους πραγματοποιώντας απεργία από τα καθήκοντα τους, αρνούμενοι ουσιαστικά τον ρόλο του σκλάβου. Σε μια απεργία η οποία είναι η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί συντονισμένα στην ιστορία των ΗΠΑ μέσα στις φυλακές.

Μια απεργία η οποία αναδεικνύει κομβικά ζητήματα όπως αυτά του μαζικού εγκλεισμού ως μέσο ελέγχου και διαχείρισης των αποκλεισμένων πληθυσμών, της σκλαβιάς στην φυλακή η οποία έχει δημιουργήσει μια τεράστια δεξαμενή σκλάβων χωρίς εργατικό κόστος για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι οικονομικοί κολοσσοί που διαμορφώνουν τις παγκόσμιες οικονομικές πολιτικές σήμερα, της 13ης τροπολογίας του αμερικάνικου συντάγματος που λέει ότι όποιος άνθρωπος καταδικαστεί για κάποιο ποινικό αδίκημα μπορεί να γίνει σκλάβος ανοίγοντας έτσι τον δρόμο στην μετατροπή του εγκλεισμού σε μια τεράστια και επικερδή επιχείρηση. Για να παραμείνει σε λειτουργία όλο αυτό το σύστημα τεράστια χρηματικά ποσά μοιράζονται σε νομικές επιτροπές, πολιτικούς, δημοσιογράφους και δικαστές. Το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης έχει γίνει ο διαχειριστής της επιχείρησης της σκλαβιάς. Πριν την 13η τροπολογία υπήρχε η ιδιωτική ιδιοκτησία σκλάβων από πολίτες, αλλά μετά τη επικύρωση της 13ης τροπολογίας ο θεσμός της σκλαβιάς έφυγε από τους ιδιώτες και μπήκε στον έλεγχο των πολιτειών με αποτέλεσμα το σύστημα της σκλαβιάς να είναι το σύστημα του υπουργείου “σωφρονισμού”.

Από τις 9 Σεπτεμβρίου ο αναβρασμός και οι αναταραχές στις φυλακές των ΗΠΑ έχουν γενικευτεί. Στις περισσότερες πολιτείες η απεργία μέσα στις φυλακές και η αποχή από την εργασία είναι από πλειοψηφική έως καθολική ενώ σε ορισμένες φυλακές έχουν σημειωθεί μια σειρά βίαιων αντιδράσεων. Βανδαλισμοί και εμπρησμοί πτερυγών, επιθέσεις σε δεσμοφύλακες, γενικευμένες εξεγέρσεις σε μεμονωμένα κολαστήρια, απόπειρες απόδρασης. Η οργή μέσα στα σωφρονιστικά μπουρδέλα ξεχειλίζει μέσα από διάφορες μορφές αγώνα. Ακόμα και στην φυλακή σύμβολο των βασανιστηρίων και του “αγώνα εναντίων της τρομοκρατίας” Γκουαντανάμο οι κρατούμενοι διεξάγουν απεργία πείνας. Η καταστολή έχει αρχίσει να χτυπάει αποφασιστικά τον αγώνα των κρατουμένων μέσα στις φυλακές με μαζικές μεταγωγές όσων θεωρούνται ως πρωτεργάτες, στέρηση επικοινωνίας, πειθαρχικές ποινές, απομονώσεις και απειλές για βίαιη και ακραία αντιμετώπιση κάθε μορφής αντίστασης. Ο αγώνας των κρατουμένων στις φυλακές των ΗΠΑ είναι ένας αγώνας με τεράστιο πολιτικό διακύβευμα, η απόφαση των κρατουμένων να αρνηθούν τον ρόλο του σκλάβου τους φέρνει αντιμέτωπους με τα πλέον ισχυρά κέντρα λήψης αποφάσεων του καπιταλισμού.

Το διεθνές κίνημα αλληλεγγύης πρέπει να αναγνωρίσει την σημασία αυτού του αγώνα και να δημιουργήσει ένα οικονομικό και πολιτικό κόστος στις εταιρίες και τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτό το νόμιμο έγκλημα. Με διαδηλώσεις, κείμενα συμπαράστασης, αποκλεισμούς καταστημάτων, σαμποτάζ και επιθέσεις να δημιουργήσουμε τόπους και χρόνους αντίστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα των φυλακισμένων στις αμερικανικές φυλακές. Τόπους και χρόνους αντίστασης στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Δύναμη και αλληλεγγύη στους αγώνες των κρατουμένων ! Φωτιά στις φυλακές !

abcsolidaritycell.espivblogs.net

via mpalothia.net


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ
Μια αυθόρμητη πρωτοβουλία αναγνωστών και φίλων της σχεδίας για να δοθεί λύση στο θέμα των πωλητών.
ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ
Έκκληση από την σελίδα ΠΑΡΕΑ για παιδάκι δημοτικού που χρειάζεται άμεσα ρούχα.
ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ
Ένας φούρναρης στην ανατολική Γαλλία ξεκίνησε την Κυριακή απεργία πείνας για να μπορέσει να κρατήσει κοντά του τον μαθητευόμενό του από τη Γουινέα
ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ
Πρωτοβουλία πολιτών προτείνει την άμεση δημιουργία υπνωτηρίου αστέγων και καλεί τον Δήμο Κατερίνης να συνδράμει στην υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου.
ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ
Το μήνυμα είναι απλό: Οργανωνόμαστε συλλογικά και δρούμε τοπικά στις Γειτονιές μας.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x