A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Πώς ο Σόρος κέρδισε 10 εκ. σορτάροντας την Deutsche Bank, τα γραφήματα του ΔΝΤ και οι εναλλακτικές λύσεις

Τι θα γίνει αν Deutsche Bank αξιολογηθεί σαν junk.  Τα  γραφήματα του ΔΝΤ που έξηγούν "γιατί  αποτελεί τον μεγαλύτερο συστημικό κίνδυνο στον πλανήτη". Τυχόν χρεοκοπία της  θα οδηγούσε στην κατάρρευση της Ευρωζώνης, μέσω του τραπεζικού της συστήματος. Ποίες είναι εναλλακτικές λύσεις;


Πώς ο Σόρος κέρδισε 10 εκ. σορτάροντας την  Deutsche Bank, τα γραφήματα του ΔΝΤ και οι εναλλακτικές λύσεις


Ο πιο σκληρός επενδυτής - κερδοσκόπος στον κόσμο κάθεται στο σβέρκο του μεγάλου γερμανικού τραπεζικού ιδρύματος.

Ο Σόρος είχε κατηγορήσει επανειλημμένα και έντονα τη γερμανική κυβέρνηση, ισχυριζόμενος πολύ σωστά πως θα είναι η βασική υπεύθυνος για τη διάλυση της Ευρωζώνης κάτι που, φυσικά, ο ίδιος δεν θέλει, φοβούμενος την άνοδο της Ρωσίας...

Προβλέποντας την κατάρρευση της μετοχής του γερμανικού τραπεζικού κολοσού,  κέρδισε ποντάροντας στην αποτυχία της Deutsche Bank, η οποία, ως γνωστόν, έχει χαρακτηρισθεί ως "εγκληματική συμμορία" από την ίδια την αστυνομία της χώρας της,  από το 2014...

O Τζώρτζ Σόρος επέστησε προ ημερών την προσοχή των επενδυτών για ενδεχόμενη τραπεζική κρίση, και μετά, εν μέσω της θύελλας του Brexit, στοιχημάτισε 100 εκατομμύρια ευρώ στην πτώση της μετοχής της Deutsche Bank και κέρδισε. Πουλώντας ανοιχτά (short) μετοχές αντίστοιχου ποσού.


Η χρηματιστηριακή εταιρεία Soros Fund Management LLC πούλησε περί τα επτά εκατομμύρια μετοχές τις οποίες είχε προηγουμένως δανειστεί...

Στην περίπτωση των ακάλυπτων πωλήσεων  πόνταρε στο ότι η τιμή θα πέσει μετά την πώληση και μετά θα τις συγκεντρώσει σε καλύτερη τιμή και θα τις επιστρέψει.

Ο Σόρος με τo στοίχημα αυτό κατά της Deutsche Bank της οποίας η μετοχή έχασε το 23% της αξίας της τις περασμένες δύο μέρες, κέρδισε σχεδόν 10 εκατομμύρια ευρώ.


Το υπουργείο οικονομικών των Η.Π.Α και το ΔΝΤ


Στο σορτάρισμά του.. συνεπικουρεί βεβαίως  το υπουργείο οικονομικών των Η.Π.Α., το οποίο έχει επιβάλλει πρόσφατα ένα τεράστιο πρόστιμο 14 δις $ στην Deutsche Bank κυρίως για να εκδικηθεί την ΕΕ  για την Apple σε ένα υπόγειο οικονομικό πόλεμο που μαίνεται.

Αυτός ο πόλεμος πήρε ανοιχτό χαρακτήρα όταν το ΔΝΤ ανακοίνωσε πως: "Η  Deutsche Bank  αποτελεί τον μεγαλύτερο συστημικό κίνδυνο στον πλανήτη (!) και έδωσε στην  δημοσιότητα τα παρακάτω γραφήματα, τα οποίο περιγράφει τη δικτύωση της με ορισμένες άλλες μεγάλες τράπεζες που θεωρούνται επίσης συστημικές κάθώς και τις ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες είναι επικίνδυνα δικτυωμένες μαζί της.128Συστημικές σχέσεις ρίσκου μεταξύ των συστημικών τραπεζών παγκοσμίως (πηγή: ΔΝΤ)

127Εγχώριες διασυνδέσεις της Deutsche Bank με εισηγμένες τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες – επίσης μεταξύ τους (πηγή: ΔΝΤ).

Ο Τζώρτζ Σόρος δεν επιτίθεται ποτέ, εάν δεν διαπιστώσει ότι το θύμα του...Όπως αναφέρουν όσοι τον γνωρίζουν καλά, Τζώρτζ Σόρος δεν επιτίθεται ποτέ, εάν δεν διαπιστώσει πως το θύμα του αντιμετωπίζει πραγματικά προβλήματα όπως συνέβει όταν σορτάρισε την τράπεζα της Βρετανίας,  η οποία λόγω της σύνδεσης του νομίσματος της με το ευρωπαϊκό σύστημα, ήταν υποχρεωμένη να το διατηρεί τεχνητά ανατιμημένο.

Ο Σόρος γνωρίζει καλά πως η Deutsche Bank έχει πολύ χαμηλά κεφάλαια ενώ παρουσιάζεται σαν μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου.

Τα εκτός ισολογισμού εγχειρήματα της (σκιώδη) είναι γιγαντιαία – τα δεύτερα μεγαλύτερα στον πλανήτη, μετά την JP Morgan, όταν τα κεφάλαια της είναι κατά πάρα πολύ χαμηλότερα από αυτά των αμερικανικών τραπεζών. Ταυτόχρονα κατέχει σχεδόν το 10% των παγκοσμίων παραγώγων, τα οποία υπολογίζονται επίσημα στα 600 τρις $ – ενώ υπάρχουν χιλιάδες δικαστικές υποθέσεις εναντίον της, με τη φήμη της να έχει υποστεί τεράστιες απώλειες.

Η  μετοχή της  Deutsche Bank  απο την αρχή 2016 έχει χάσει πάνω από το 50% της αξίας της. ενώ  αντιμετωπίζει ήδη τη μαζική φυγή επενδυτών και καταθέσεων,ειδικά εκ μέρους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που συνήθως έχουν μεγάλες καταθέσεις λόγω των εργασιών τους.

Αν Deutsche Bank αξιολογηθεί σαν junk..Η DB κατηγορείται ότι υιοθετούσε αμφιλεγόμενες πρακτικές κατά την τιτλοποίηση στεγαστικών δανείων. Όμως αυτό που ανησυχεί τους επενδυτές δεν είναι τόσο η ηθική διάσταση της υπόθεσης, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που η τράπεζα εμπλέκεται σε κάποιο σκάνδαλο, αλλά το οικονομικό της κόστος. Τα 14 δισ. δολάρια ισοδυναμούν με τα πρόστιμα που η γερμανική τράπεζα... συνήθως πληρώνει σε τρία χρόνια.


Αν κληθεί να πληρώσει το σύνολο του ποσού – ή ακόμη και το μισό - τότε δεν αποκλείεται οι οίκοι αξιολόγησης να υποβαθμίσουν την πιστοληπτική της ικανότητα.

Σήμερα η Deutsche Bank αξιολογείται με 'Baa2" από τη Moody' s, απέχοντας 2 μόλις βαθμίδες από την κατηγορία junk. Σύμφωνα με τον οίκο, αν το ποσό που θα πληρώσει η DB είναι τόσο υψηλό που θα πλήξει την κερδοφορία της φέτος και το 2017, τότε δεν αποκλείεται να επηρεαστεί αρνητικά η αξιολόγηση.


Ταυτόχρονα, οι αγορές φοβούνται ότι ο CEO της τράπεζας, John Cryan, θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου. Και όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν αναλυτές, "η καλύτερη στιγμή για να αντλήσει κεφάλαια μία τράπεζα είναι όταν δεν τα έχει απόλυτη ανάγκη και όχι όταν είναι με την πλάτη στον τοίχο".

Πόσω μάλλον στην τρέχουσα συγκυρία, κατά την οποία οι επενδυτές αποφεύγουν τους τραπεζικούς τίτλους όπως... ο διάβολος το λιβάνι.


Η χρεοκοπία της Deutsche Bank και οι εναλλακτικές λύσεις


Τυχόν χρεοκοπία της Deutsche Bank θα οδηγούσε στην κατάρρευση της Ευρωζώνης, μέσω του τραπεζικού της συστήματος.


1. Διάσωση της Deutsche Bank κατά το ευρωπαϊκό δίκαιο (Bail–in).

2.Διάσωση της Deutsche Bank από τους φορολογουμένους (Bail–out).

3. Εξαγορά της Deutsche Bank από κάποιον ανταγωνιστή της

4.  Κρατικοποίηση της Deutsche Bank
.
5. Διαμελισμός και δημιουργία μίας «κακής τράπεζας» (Bad Bank)

6.  Η χρεοκοπία της Deutsche Bank

7. Η μετατροπή της Deutsche Bank σε «τράπεζα ζόμπι»Διαβάστε ακόμη: Deutsche Bank: Η μεγαλύτερη ωρολογιακή βόμβα για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα


ΠΗΓΕΣ: IMF, DWN, Bloomberg, ΑΠΕ,  zeidoron,
liberal.gρ


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΚΟΣΜΟΣ
Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την Αττική και την Εύβοια
ΚΟΣΜΟΣ
Ωστόσο, είναι πιθανή η έξοδος φέτος από την οξεία φάση της πανδημίας.
ΚΟΣΜΟΣ
Όταν η πανδημία της Covid-19 εισέλθει σε ενδημικό στάδιο δεν σημαίνει ότι ο ιός δεν θα συνεχίσει να είναι επικίνδυνος
ΚΟΣΜΟΣ
Η περιουσία των δέκα πιο πλούσιων ανθρώπων του κόσμου έχει διπλασιαστεί από την αρχή της πανδημίας
ΚΟΣΜΟΣ
«Θα πάρουμε σύντομα τη ζωή μας πίσω, είμαστε σε καλή θέση να το πετύχουμε αυτό την άνοιξη»
ΚΟΣΜΟΣ
Υπέρογκα τα έξοδα νοσηλείας των ανεμβολίαστων ασθενών με κορωνοϊό
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x